Kuchyňa a vybavenie

Mixer smoothie

9titinka5 - bez fotky9titinka5, 29. októbra 2017

Aky mixer na smoothie mate doma? staci lacnejsi alebo z tych drahsich?

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
ja mám Nutribulet za asi 100E-600W ale deklarovaných 10 000 otáčok nemá ani zďaleka, možno tie 900 a 1200W to majú, pomáham mu tým, že pokrájam na menšie kúsky, mohlo byť aj horšie
babidka
Pozerala som si na internete rozne testy a vzdy mali testujuci ine poziadavky ktore splnil z testovanych 10 mixerov iba 1-2 . A vzdy ten najdrahsi ...Tak som kupila mixer z Lidla . Stal iba nejakych 20 eur a som prekvapena , ze urobi smoothie bez problemov tak isto ako kamaratkin za 178 eura . Ked robis smoothie kazdy den pre seba alebo aj pre celu rodinu vo vacsom mnozstve , tak sa mozno oplati investovat do silnejsieho mixera.Ale ked je to iba obcas ...
jujoska
@babidka a mixujes v nom len makke ovocie a zeleninu, alebo ti rozmixuje aj mrkvu ci cviklu?
jujoska
@Rulik (30.10.2017 11:21)

ja som sa pytala na tie "lacne", ci su schopne rozmixovat aj tvrdu zeleninu. Ze to vie nutribulet to viem
bubaya
Mne to všetko pomixuje štvornožový sekáčik za cca 30 euro Kenwood CH 580. Mrkvu, zemiak, cvikľu.....a švagor robí tyčovým mixérom. Záleží aj tak od toho, akú kvalitu tam človek dá.
alena45
pre začiatok mi odporučili kúpiť lacnejší, Sencor, pracuje napodiv skvele, mixovala som celé leto jeden veľký list mangoldu bez stredovej žily a 1-2 druhy ovocia a priliala vody. Problém ale je, že prenosná plastová nádoba sa už nedá umyť, ani neviem, či sa dá dokúpiť náhradná nádoba. Večer som si naložila suroviny do nádoby, vložila do chladničky a ráno pred odchodom do práce zmixovala a potom celý deň popíjala. Teraz, keď už viem, že mi smoothie chutí, v prípade, že tento už nebude fungovať, budem hľadať niečo kvalitnejšie, najmä čo sa prenosnej nádoby týka.
babidka
@Jujoska (30.10.2017 09:09)

Mrkvu bez problemov ked je na kolieska , cviklu tiez, maksie ovocie cele uplne lahucko.Ja pridavam jogurt alebo vodu k mrkve , cvikle aj ku listovej zelenine.Sama mrkva bez nicoho sla dost pomaly a dlho...ale sla.
adasa
Pred par mesiacmi som mala tento istý problem. Vela diskusii som si precitala a recenzii. Naskôr si ty musiš odpovedať na otazky.
1 kolko som ochotna zaincestivat
2 ake mnozstvo budem robit
3 budem stroj prenasat z bytu do butu
4 budem si nosit smothie do roboty
5 chuti mi smothie alebo som len o tom pocula ze chuti
6 budem pridavat do smothie aj semiacka
7 vypijem smothie aj ked nebude vsetko dobre pomixovane.
ked si odpovies na tieto otazky mozno budes mat odpoved.
Ja mam doma 3 smothie od najlacnejdieho po drahsi.
Prvy je to kenwood podobny ako sb055. Lahky stroj, dobry na prenasanie.
Vhodny pre jednu osobu. Ak chces robit viac uz je tam problem. Uzke hrdlo pohara nepusti surovinu dole k nozom. Mixer rozobrat rucne pohybat. Mrkvu, pomarance rozmixuje na vacsie kusky. Alebpit sa to da. Nie je to celkom jemny napoj. Ak das tvrdsie suroviny pocujes mixer ,ze ma problemy to pomixovat. Ale ked mu vychytas muchy vyzera ze vydrzi dlho. Nadoby sa daju umyt len s kefkou na flase. Na linke nebude zavadzat.
Druhy je Delimano nuttibulet 900. Stroj na prenasanie nevhodny. Mixerik dobry mat v kuchyni po ruke. Vhodny pre jednu osobu aj nadoby na prenasanie. Vsetko dobre pomixuje aj tvrde suroviny+ semienka. Ak by ti smothie nechutilo nebude ti zbytocne niekde zavadzat. Vyuzijes v kuchyni na korenie pomlet, struhanku, orechy, paradajky na stavu. A este si najde uplatnenie aj na.... na to prides. Nadoby sa umyvaju dobre. Na linke ti zavadzat nebude.
Trety je G21 perfekt smothie vitality. Patri medzi drahsie mixery. Mixer vhodny celu rodinu. Ak budes pouzivat sama tak by bolo vhodne dokupit mensiu nadobu. Ja som si tiez dokupila. Nema nadoby na prenasanie tak rano navyse robota umyvat velku alebo malu nadobu. Dost velka a neprakticka nadoba. Ale vyuzije ju vacsia rodina dzusy, paradajkovy pretlak, pomazanky, stuhanka. Atd. Mixuje velmi dobre do tekuta. Ani nevies a je to. Na linke nemoze stat s velkou nadobou nezmesti sa. S malou ano. Ak nebudes vyuzivat kazdy den, tak skor zavadzia.
Ospravedlnujem sa za chybajuce dlzne, makkcene ale pisem na tablete. To by bolo zdlhave.m
2010
Mam takeho kamarata co vsetko povinne studuje, ked som isiel kupovat tak som isiel na radu. Reklamuju ze maju iny pohyb v nadobe ?... bolo mi potvrdenne ze maju, a ze tvar nadoby a cepele urychluju pohyb? Jedine co mi povedal kup si silnejsi tak mam 1000W. Myslim ze spravi smoothie aj zo starej bagance.



babidka
@Jujoska (31.10.2017 14:48)

On je dost velky ...ako mixer.Mne je to jedno , ja som doma a nemam rano problem umyt.Ale uvedomila som si pri komentari od @adasa , ze pre ludi co si jedlo nosia do prace to moze byt problem.Druhy problem bude so semienkami a orechami- tie nerozmixuje uplne dohladka , citit ich tam iba ako pomlete.Ale uplne dohladka ich vraj rozomelie maloktory.
tiginko
ja asi dva roky používam 900W Nutribulet a dohladka za cca 20 sekúnd zmixuje všetko, vrátane tvrdej zeleniny a orechov. Tie sa snažím večer vopred namočiť do vody, ale zvládne to aj bez namáčania. Chcem len upozorniť, že mixovacia hlavica sa nesmie namáčať zo spodu, vždy treba opatrne prúdom teplej vody opláchnuť len vrchnú časť s nožmi, poprípade ihneď dôkladne spodok osušiť. Ja som na to prišla až keď sa mi čepele pokazili, našťastie sa dajú kúpiť nové. Odkedy si dávam pozor, nemám s nimi žiadny problém. Škoda že výrobca nikde na toto neupozorňuje
jarka66
ja mam vitamix, ma 10 rychlost stupnov, rozdrvy vsetko aj zamrznutu zeleninu a ovocie, ja ho vyuzivam aj na polievky, natierky atd nielen na smothie
milotka63
my mame ponorny bamix, pouzivame iba na smothie takze nam uplne staci, rozmixuje pekne a smothie je ako pena :-)
tereba
Já mám levnější Smoothie maker SMOOTHIE TO GO (Concept) a úplně nám to stačí. Dělám téměř denně sobě a dceři.

muska33
aj my ho máme. Dostali sme ho na Vianoce od rodičov, je naozaj velmi dobrý.
slnko321
vitamix je dobra volba, ja mam konkretne model S30, okrem velkej nadoby ma aj malu 0.6l , ja osobne vyuzivam dost casto aj tu malu :-)
monika65656
ja som mala aj lacnejsie ale tam mi ostavali kusky zmrazeneho ovocia, potom sme kupili vitamix a to sa neda porovnat :-) ta s30 vizera dobre:-) asi posuniem svoj sestre a kupim si ho :-)