Rôzne

MEDVEDÍ CESNAK

eterna - bez fotkyeterna, 19. apríla 2012

Prosím vie mi niekto povedať, kde v okolí Nitry zoženiem medvedí cesnak,alebo mi niekto vie poslať cibuľky.samozrejme zaplatím.
ďakujem Mária

@zareaguj


Diskusia k téme

turistka
@eterna , medvedí cesnak -cibuľky sa dajú objednať práve v tomto období i v záhradníctve Starkl , je ale dosť drahý. Dobrá rada by bola od niekoho, kto naozaj pozná okolie Nitry a vie kde rastie v blízkosti.
julica
Stačí, keď vyjdeš do lesa, práve teraz je ho celá záplava. Včera som napríklad pri Pezinku nevidela nič iné ako medvedí cesnak.
hubata
Bratislačania si preň môžu zájsť do Petržalky - Ovsišťa. Rastie okolí Dostihovej dráhy.
evanaaa
@hubata , škoda, že už nie som v BA, ale vedela by si poradiť, kde by mohol byť aj v MA? Ešte som ho ani nevidela, nieto mala.
aroooo
Zájdite do nejakého listnatého lesíka, parku, kde to veľmi nepreháňajú s kosením, miluje tienisté miesta,list po odtrhnutí trochu požmoľte v prstoch,ak cítite cesnak je to on, /nie konvalinka/, ak ho nenájdete, aspoň ste sa prešli....
zvoncek
okolie Bukovej, stade mi doniesol synovec , bol tam na Kvetnú nedeľu
rulik
tak ako píše aroooo,na konvalinky je ešte skoro, teraz je to spoľahlivé
lebka
medvedí cesnak ráno v sobotu na tržnici máva ho len jeden pán máva listy aj cibulky.Platí len v apríli a máji!
mariaklara
Ak si z NR, tak v Novej Vsi Nad Žitavou, 5 km od Vrábeľ, smerom na Zlaté Moravce, v parku po ľavej strane, je tam prístup z hlavnej cesty, vstup povolený, treba čím skôr, lebo začína kvitnúť, potom sa už nemá zbierať.
eterna
Ďakujem pekne za radu, dneska idem do tej Novej Vsi Nad Žitavou, aj tak idem do Vrábel na záhradu,takže snáď to nájdem.
používateľ nemá avatar
sln
sln
Viete mi poradit kde presne pri Pezinku najdem medvedi cesnak??
turistka
Konečne som už nazbierala niekoľko listov medvedieho cesnaku, práve dnes a tak som ho opláchla, teraz sa mi odparuje na site /hubárskom/ a dostala som radu, dať ho do zaváracej fľaše vrstviť-medvedí cesnak, posypať máličko soľou a toto opakovať, pritlačiť, ale nie veľmi a keď je navrstvený, tak zaliať olivovým olejom. Bola som upozornená, že sa nesmie moc pritláčať, lebo by dobre neprešiel olejom a že potom, keď je moc natlačený, tak rád zkysne, odložiť do chladničky. A zajtra si preklikám Vaše recepty a podľa niektorého si urobím taký mňam šalát.