Ak , ako ja ,nepoznate tuto divo rastucu rastlinu, ponukam zaujimavu informaciu z wikipedie.Nasla som si ju vdaka receptom ,ktore pridala @alena45 .Allium ursinum , slovensky nazov medvedi cesnak (cibulky su pochutkou pre hnedeho medveda) ma siroke listy cesnakovej vone a chuti,ktore su tak ako aj biele kvety a cibulky jedle .Listy mozno pouzit do salatov, ako zeleninu do polievok ,alebo ako nahradu bazalkovych listov na pesto.
Vo Svajciarsku udajne listy sluzia ako krmivo pre dojne kravy.Maslo vyrobene z ich mlieka ma cesnakovu prichut.
Pozor na podobu listov konvalinke ,jej listy su jedovate ,lisia sa kvetom ,preto treba pred pouzitim s urcitostou rozoznat tieto rastliny.
Šaláty sú vynikajúce a hľavne zdravé.
Medvedí cesnak výborne čistí organizmus,upravuje tlak,lieči kožné problémy a má veľa,veľa iných liečivých účinkov.