ja tomu uz fakt nerozumiem!!!!
existuje naozaj nieco take, ako fakt MAKKE MEDOVNIKY???
tvrde dokazem urobit po kazdy raz,,, to mi verte!!!! to mi problem nerobi...
ale asi to uz naozaj vzdam,, nie som typ, co sa vzdava, ale co sa tyka medovnickov, tak neviem,,, asi zostanem pri tortach...
mate nejaky fakt osvedceny recept kde budu medovnicky naozaj makke??????
pisete to tu vsetky pri kazdom recepte, ale mohla by som vymenovat kazdy jeden ktory som skusila ze boli tvrde a nezmekli ani po case...
alebo kde robim chybu?
raz som robila taky experiment,,, napiekla som medovnicky 3 tyzdne pred vianocami, niekto by povedal, ze je to akurat, niekto ze neskoro...
ja som ich nechala az do Velkej noci v skrini!!!!!!!
lebo proste si chcem dokazat, ze jedneho dna fakt zmaknu ale NIC!!!!!!!!!!!!!
ono to ale asi zavisi aj od toho, aku mate vlhkost v byte... u mna na Cypre, kedze byvam pri mori je vlhkost vysoka, takze ma asi nic nezachrani...
vies co??, ak ich peces roky rokuce a su makke od zaciatku a nestvrdnu, rozhodla som sa, ze tento vikend ich upeciem podla Teba,,,, normalne ano, skusim podla Teba a dam Vam vediet, ako som dopadla... ale toto bude uz asi ozaj naposledy, co to skusam!!!!
varecha.pravda.sk/recepty/pardubicke-pernicky-fotorecept/...
varecha.pravda.sk/recepty/medove-kolace-s-makom-fotorecep...
Či som dala do nich jablko, alebo chlieb..a nechala v byte, ich mäkkosť "nefungovala". Tak to sú moje skúsenosti..:)
Tento rok sa chystám upiecť aj medovníky z ražnej múky, tak som veľmi zvedavá ako to dopadne.
2 KL perníkové korenie,140 g cukor krupica,2 vajcia,400 g hladkej múky,2 PL medu,1 KL sódy bicarbony,100 g tuku(hera)
Cukor utrieme spolu s 2 vacami a zmäknutou Herou,potom pridáme med a korenie,primiešame múku zmiešanú so sódou(medu nedávame viac boli by tvrdé)vypracujeme cesto a necháme 30 min v chladničke odpočinúť,vyváľame na hrubší plát a vykrajujeme ľubovolné tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8 min,mne to takto funguje...