Zdravá výživa

Mastné a lupinaté vlasy...

ailuj82 - fotkaailuj82, 14. marca 2013

Prosím o radu...
už asi 3 roky mám lupiny a k tomu aj mastné vlasy. Musím si
umývať hlavu každý druhý deň, aj to ma už dosť svrbí...
Používam špeciálny šampón na svrbiacu pokožku, vyskúšala som ich
už viac..., ale postupne si akoby hlava zvykne a problémy sú zas.
Vie mi niekto poradiť šampón alebo niečo?
Ďakujem za všetky rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

aroooo
prepáč, ale čo to má spoločné s varechou a jej obsahom, že by zo stravy?
trigorin
biely pro-bio jogurt alebo kyslú smotanu votrieť do pokožky, prekryť fóliou, alebo kúpacou čiapkou, zabaliť do teplého uteráka a nechať pôsobiť 20min.potom dôkladne umyť.uľaví sa.
abdul
@aroooo : Ale ale. Aj téma Držiteľom ŤZP a penzistom do pozornosti má niečo spoločné s varechou a jej obsahom ? Tam si sa neohradila. A predsa diskusia v týchto témach pomohla viacerým a je dobre ak ich niekto nadhodí.
elysa
Pred mesiacom si lupiny "našli" aj mňa-a vyzerá to tak,že som ich vyhnala-do šampónu proti lupinám som pridala 2 acylpiríny rozpustené v troške vody,umyla som vlasy,nechala pôsobiť asi 3 minúty a opláchla som ich. Hneď som ich mala o polovicu menej. Vlasy si umývam každý druhý deň šampónom proti lupinám a pridávam do neho pár kvapiek oleja z čajovníka. Momentálne ich nemám,dúfam,že nastálo...
ailuj82
@elysa - dakujem, určite vyskúšam.
@aroooo - tu sa rieši všeličo iné, nie len varenie. Ak sa ti nepáči diskusia a nemáš k nej čo napísať, tak ju ani neotváraj...
lasocka
s tým čajovníkom do šamponu mam aj ja dobre skusenosti. teraz ako mam kolagen tak si vtieram ten do pokožky.pokožka je čista a vyživena.
Moja vlastna skusenosť je-mať čo najkvalitnejší šampon. ja si objednavam z Yves Rocher s hamamelisom v bio kvalite.No podostavala som bežne šampony z reklamy a bol problem-lupiny,svrbenie hlavy....teraz začína rasť žihlava. dobre je ju piť a zaroveň robiť oplachy vlasovej pokožky...
nadia56
objednaj sa u kozneho lekara, mozno je to druhotny prejav nejakeho ineho zdravotneho problemu
lasocka
myslím,že v BA,NT,BB a väčších mestach maju svoje predajne....
napíšem ti t.spravu:)
turistka
@auiluj82 , s tými acylpyrínmi by som to vyskúšala, ako Ti radí @elysa. Tento nepríjemný stav býva doprevádzaný i s vypadaním vlasov. Veľmi dobrý je pivový šampón, nájdeš ho i na internetových stránkach. Má tú vlastnosť, že veľmi upokojuje vlasovú pokožku.
lasocka
bolo by dobre si skontrolovať aj prekyslenie organizmu. može to byť aj "chytena" nejaka plesen, alebo aj z vlasovych prípravkov...ako som už písala, ja ako mam kolagen,tak mam pokoj a prestali mi vypadavať vlasy, aj masnieť.davam si to len po zmytí a mam to zaroven aj ako gel alebo tužidlo..je pravda,že pijem aj vnutorny kolagen. nie kvoli vlasom ale kvoli elasticite a pružnosti ciev,tepien a pokožky./mala som hrozne povädnutu pokožku na bruchu a krasne sa to spevnilo/...ja som za prírodne liečby pokial sa dá..skuste sa pozrieť na stranku www.Vierka1.wellu.eu v sekcii obchod-výrobky LARENS, konkretne repair kolagen gel,alebo nanokolagen gel-tieto su vyslovene vhodne na vlasy...pozrite si a možte sa mi ozvať aj na mail. viera.hrankova@gmail.com ak možem rada pomožem,poradím...všetko dobré!
ancicka
Skús si kúpiť v lekárni na začiatok šanpon NIZORAL.Mne sa po ňom lupiny stratili .Je síce drakší,ale pomáha.
honestka
ak dostanes u vas vyrobky od firmy Ojon:  www.sephora.com/ojon...
= pomozu ti pri roznych komplikaciach pretoze v prvom rade upravuju a liecia pokozku vlasov.
Pomohli vela priatelom, ktori mali problemy po rakovinovych lieceniach.
Okrem toho "babsky" liek: do piva si rozmiesaj 2 zltky, mayonezu, avocado, natri si pokozku a vlasy.
aspon na 1 hodinu zabalit a zakryt plastikovym sackom.

Pomaha aj zabal letneho olivoveho oleja.
Po umyti preplachnut nie velmi zasaditou octovou alebo citronovou vodou. Taktiez si ich mozes oplachovat harmencekovym odvarom. Neboj, zapach nebude nech pouzijes akykolvek system.

daj sem vediet po case co ti pomohlo.
gordonko
na vojne mi začali padať vlasy , skúšal som kadečo B12 , madarské vodičky atd. dnes problém nemám .... ani vlasy

len tak mimochodom , viete čo sú to lupiny ?????..... ,, Parohy v prášku ,,
pekný deň všetkým
samanka
@ailuj82 ja som tiež mávala takéto problémy, zrejme Ti chýba vitamín B. Onoho času boli v lekárni pivovarské kvasinky pod názvom Pangamin. Tu je niečo o béčku  najmama.aktuality.sk/clanok/224600/vitamin-b-dokaze-zazraky/...
, vôbec nikdy som si na vlasy nedávala špeciálne krémy a šampóny a problémy zmizli. Asi rok som raňajkovala len ovsené vločky s mliekom-ochutené max. medom. A tekvicové jadierka-zinok. Skúšala som aj výživový doplnok so zinkom, ale bolo mi od neho zle na žalúdok. Vyskúšaj takto, nič za to nedáš, len treba dlšie čakať na výsledok.
ailuj82
Ďakujem všetkým. Zatiaľ som si skúsila dať do rozprašovača pivo - to bolo doma :), a nastriekala som ho na vlasy. Nepoužila som žiadne tužidlo, len to pivo. Uvidím, či to zaberie. A skúsim si doplniť aj ten zinok.
Vďaka, veľmi ste mi pomohli :)
sovka62
Ja som pred rokmi po dllllhom trápení zlikvidovala lupiny šampónom DeMiclén proti lupinám. Predávala sa za pár korún vo veľkom balení, tuším pol litra. Lupiny zmizli definitívne asi po treťom!!!! umytí, ale hlavy sme si ním umývali celá rodina ešte hodne dlho. Naše dlhovlasé dcéry tvrdili, že práve ten šampón im najlepšie vyhovuje. DeMiclén bola slovenská firma, sídlila v Leviciach, možno by stálo za to zistiť, či je ešte na svete a čo vyrába.
Už len dodám, že lupiny sa mi nikdy nevrátili.
sovka62
Ujo Google hovorí, že exituje aj firma aj modrý šampón proti lupinám, teraz v 100ml balení za 0,65€. Ak chceš, hľadaj a skúšaj.
douglas
Milá @ailuj82 , možno by som venovala väčšiu pozornosť stravovacím návykom, napr. čokoláda, rôzne sladkosti, mastné a tučné jedlá a pod. Množstvo z nich priamo pôsobí na našu pokožku, teda i na pokožku hlavy veľmi negatívne. Ja som zo zdravotných dôvodov [plne vypustila niektoré druhy jedla a surovín a ver, že môjmu telu sa rapídne uľavilo. Lupy mám, pretože dlhodobo užívam liek a toto je jeden z jeho nežiadúcich účinkov. Šampón BIODERMA DS+ Anti-Récidive mi čiastočne upravuje tvorbu lupín vo vlasovej časti. Prajem pekný víkend :).
ailuj82
@douglas - sladkosti ja môžem a zriecť sa ich teda vôbec nechystám... :)
ale tučné a mastné jedla nemusím. Ten šampon z Biodermi som používala, ale nepomohol...
ailuj82
@gabagabule - konopný šampón som už mala, ale vobec nepomohol. ďakujem za link, ten druhý šampon možno skúsim :)
ericka
Šampón Head-shoulders,ten nám veľmi dobre pomohol proti lupinám...
ericka
Tak asi @ailuj82 by som určite využila teraz na jar mladú žihľavu,tak ako zvonka aj zvnútra.A z vitamínov vápnik,horčík,zinok a B-komplex.
Držím palce!
martan
Okrem značného vplyvu stravy a vnútornej pohody má na kvalitu vlasov
i množstvo lupín často vplyv i kvalita vody. Niekomu ten chlór vo vode škodí menej, niekomu viac. Voda sa dá za pár halierov zlepšiť kameňom šungit. Z rastlín má výborné účinky Nimba v ayurvéde známa ako neem - šampóny majú v lepších biošopoch. ..a vzdať sa sladkostí nie je to isté, ako vzdať sa výrobkov z bieleho cukru :-)