Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 105 najnovší komentár dnes 06:00
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 105 najnovší komentár dnes 06:00
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 29 najnovší komentár včera 17:52
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 285 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 105 najnovší komentár dnes 06:00
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Starostove rezy +fotopostup
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej +video
-
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
-
Malý ražný chlebík
-
Nepečená maková žemľovka +fotopostup
-
Domáca čokoláda na dubajský spôsob s chrumkavým sezamom +fotopostup
-
Krupoto s bravčovým stehnom
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
-
Poklad slovenských záhrad: Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback
V závislosti od krajiny sa suroviny na jeho prípravu môžu výrazne líšiť. V Malajzii zvyčajne obsahuje mleté baranie mäso, spolu s cesnakom, vajcom a cibuľou, a jedáva sa s karí omáčkou alebo hnedou omáčkou, plátkami uhorky, cibuľou a paradajkovou omáčkou. V Indonézii má dve verzie: sladký a pikantný s vajíčkom a mäsom. V poslednej dobe je možné stretnúť aj s vegetariánske alebo ine (napríklad kuracie) verzie tohto jedla. Zvyčajne sa servíruje nakrájaný na kúsky.
Zdroj: www.wikipedia.org
Foto: Shutterstock
Cesto: Do misy dáme 300 g múky, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžicu oleja. Postupne pridávame v 190 ml vody, vymiešame do hladka. Cesto rozdelíme na 8 -10 guľôčok, ktoré namočíme v oleji na min. 1 hodinu. Tento olej sa použije neskôr na vyprážanie.
Šalát: Uvaríme 1/2 šálky octu,1 šálku vody, 2 lyžičky soli, 3 - 4 lyžice kryštálového cukru. Medzitým z 1 uhorky odstránime semienka a nakrájame najemno. Niekoľko šalotiek nakrájame na polovicu, pridáme k uhorkám, zalejeme octovým nálevom, necháme odstáť v chlade aspoň 1 hodinu.
Plnka: Nakrájame najemno 10 - 12 jarných cibuliek,10 šalotiek a 1 veľkú cibuľu. V panvici rozohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme šalotku a cibuľu, opražíme. Pridáme 300 g mletého mäsa, soľ, biele korenie, 2 lyžičky karí korenia, 1/2 lyžičky cukru. Jarná cibuľka sa pridáva nakoniec. Varíme len asi 5 minút.
Martabak omáčka: Zohrejeme 300 ml vody, pridáme 75 g palmového cukru a 25 g kryštálového cukru, 1 najemno nakrájaný cesnak a chilli papričky. Varíme, kým nezhustne. Na konci varenia pridáme 2 lyžice citrónovej šťavy.
Martabak: Na panvici alebo vo fritéze rozohrejeme olej, v ktorom bolo namočené cesto. Vezmeme 1 kus cesta, položíme na dobre vymastenú dosku. Nalolejovanou dlaňou vytvarujeme z cesta veľmi tenkú kruhovú placku. Rozšľaháme vajcia a zmiešame s pripravenou mäsovou náplňou.
Do stredu placky rozotrieme asi 2 lyžice plnky, placku poskladáme zo štyroch stranách - ako obálku.
Opatrne a rýchlo zdvihneme martabak oboma rukami a vložíme do predhriateho oleja. Opekáme 2 - 3 minúty do zlatista. Potom otočíme na druhú stranu.
Nakrájame na polovice alebo štvrtiny, podávame teplé alebo studené s kyslými uhorkami a šalotkami a pikantno-sladkou Martabak omáčkou.
Zdroj: www.snapguide.com/guides/make-savory-martabak-murtabak/