Diskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár dnes 16:51
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
V závislosti od krajiny sa suroviny na jeho prípravu môžu výrazne líšiť. V Malajzii zvyčajne obsahuje mleté baranie mäso, spolu s cesnakom, vajcom a cibuľou, a jedáva sa s karí omáčkou alebo hnedou omáčkou, plátkami uhorky, cibuľou a paradajkovou omáčkou. V Indonézii má dve verzie: sladký a pikantný s vajíčkom a mäsom. V poslednej dobe je možné stretnúť aj s vegetariánske alebo ine (napríklad kuracie) verzie tohto jedla. Zvyčajne sa servíruje nakrájaný na kúsky.
Zdroj: www.wikipedia.org
Foto: Shutterstock
Cesto: Do misy dáme 300 g múky, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžicu oleja. Postupne pridávame v 190 ml vody, vymiešame do hladka. Cesto rozdelíme na 8 -10 guľôčok, ktoré namočíme v oleji na min. 1 hodinu. Tento olej sa použije neskôr na vyprážanie.
Šalát: Uvaríme 1/2 šálky octu,1 šálku vody, 2 lyžičky soli, 3 - 4 lyžice kryštálového cukru. Medzitým z 1 uhorky odstránime semienka a nakrájame najemno. Niekoľko šalotiek nakrájame na polovicu, pridáme k uhorkám, zalejeme octovým nálevom, necháme odstáť v chlade aspoň 1 hodinu.
Plnka: Nakrájame najemno 10 - 12 jarných cibuliek,10 šalotiek a 1 veľkú cibuľu. V panvici rozohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme šalotku a cibuľu, opražíme. Pridáme 300 g mletého mäsa, soľ, biele korenie, 2 lyžičky karí korenia, 1/2 lyžičky cukru. Jarná cibuľka sa pridáva nakoniec. Varíme len asi 5 minút.
Martabak omáčka: Zohrejeme 300 ml vody, pridáme 75 g palmového cukru a 25 g kryštálového cukru, 1 najemno nakrájaný cesnak a chilli papričky. Varíme, kým nezhustne. Na konci varenia pridáme 2 lyžice citrónovej šťavy.
Martabak: Na panvici alebo vo fritéze rozohrejeme olej, v ktorom bolo namočené cesto. Vezmeme 1 kus cesta, položíme na dobre vymastenú dosku. Nalolejovanou dlaňou vytvarujeme z cesta veľmi tenkú kruhovú placku. Rozšľaháme vajcia a zmiešame s pripravenou mäsovou náplňou.
Do stredu placky rozotrieme asi 2 lyžice plnky, placku poskladáme zo štyroch stranách - ako obálku.
Opatrne a rýchlo zdvihneme martabak oboma rukami a vložíme do predhriateho oleja. Opekáme 2 - 3 minúty do zlatista. Potom otočíme na druhú stranu.
Nakrájame na polovice alebo štvrtiny, podávame teplé alebo studené s kyslými uhorkami a šalotkami a pikantno-sladkou Martabak omáčkou.
Zdroj: www.snapguide.com/guides/make-savory-martabak-murtabak/