Ahojte,
nemate niekto skusenost s varenim maku v mlieku s cukrom a
naslednym rozmixovanim (namiesto mletia maku)? Mak milujem, a aj
mlyncek na mak mam, ale vzdy ma odradi, ked ho mam mliet :-( na
internete som sa docitala, ze ked cely mak uvarime s cukrom v
mlieku a potom ho rozmixujeme, dosiahneme ten isty vysledok...
niekto nejake skusenosti s takouto upravou?
a výsledok je presne taký istý ako zomletý mak, len za desatinový čas
tu som nasla info o mixovani...
Minule som citala na jednej stranke celu "vedecku pracu" o maku a tam tvrdia , ze mixovanim sa vplyvom tepla uvolnuju latky ktore chut maku znehodnotia .Aj ked sa pouzije ihned a neodklada sa . No a ze mak sa ma mliet rucne na klasickom mlynceku ked sa semienka iba mierne rozdrvia a vtedy je ten mak najchutnejsi . S dcerou sme potom robili pokusy ...a dospeli sme k podobnemu nazoru . Teda - ze najchutnejsi je rucne mlety mak :-))))))))
Mletý mak vždy varím, ak ho chcem použiť do koláčov. Ak robím rezance, tak nie.