Varenie

Lyžice a šálky v receptoch

iv01 - bez fotkyiv01, 9. februára 2015

Aha, čo som objavila  www.mnamkyrecepty.sk/ked-nieje-vaha-po-ruke/...
máte s tým skúsenosti? Platí to? Dnes som skúšala 4 PL masla a myslím že to vyšlo.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Podľa mňa platí, tie lyžice a lyžičky mám vytlačené a nalepené na vnútornej strane dvierok kuchynskej linky. Len pre zaujímavosť som napr. kryštálový a práškový cukor lyžčkovala do misky na váhe, sadlo to skoro úplne presne. Teraz som si vytlačila tú väčšiu a malú šálku, nalepím ich na druhé dvierka, len musím pomerať, ktorá moja šálka má taký obsah, prípadne používať odmerku a namiesto váženia merať. Ďakujem.
1x iv01
viera1
Možno by bolo dobré pripomenúť,že mnoho receptov je prevzatých z EN a šálka (cup) znamená cca 250ml.Už tu sú tieto pomôcky,napr.:
 podhajska-rk.szm.com/consilium/tpmv.html...

 varecha.pravda.sk/diskusie/vazime-bez-vahy-/60-forum.html...

 varecha.pravda.sk/diskusie/vazeni-bez-vahy/1371-forum.htm...

Je škoda,že to admini nepridajú na lištu,aby sa to dalo pozrieť kedykoľvek.A určite by sa zišli aj množstvá surovín (mäso,prílohy,zelenina atď) na jednu porciu,nuž ale...
evanaaa
To ukladanie diskusií sa tu objavilo veľakrát, ale nik na to nereagoval, škoda, lebo niektoré by sa zišli, najmä rady viacerých v nich.
A tiež by nebolo na škodu, ako píše @viera1 , keby sa dali aspoň nejako vyhľadať, takto je ich škoda, stratia sa a tý sú skoro zbytočné, ťažko sa hľadajú, vlastne, ani by som nevedela, ako ich vyhľadať. Mohlo by to byť podobne ako pri receptoch, ktoré sa dajú vyhľadať.
evanaaa
Pozrela som si link, asi si to budem musieť opísať......zíde sa.
ubka
Chcem Vás poprosiť, či nemáte náhodou niekto tabuľku, aké množstvo surovín sa ráta na jednu osobu v surovom stave. Napr. ryža, zemiaky, cestoviny, mäso ...normy pre verejné stravovanie.
kimlo
@ubka ja mám knihu receptúr pre verejné stravovanie, sú tam pri každom recepte uvedené váhy surovín pre 10 a 100 osôb. Záleží od receptu.
ubka
@kimlo , ďakujem, možno by sa to dalo z toho, ale skôr som mala na mysli tabuľkové prevedenie množstiev, podobná tabuľka, ako je to "lyžičkovanie " mala som pocit, že to tu už kedysi bolo uvádzané, no neviem to nájsť.
abraka
tie recepty kde je napísané množstvo v lyžiciach, tie nenávidím, nie som veľmi dobrá vpečení a nevydarený koláč presne kvôli zlému pomeru ingrediencií ma ie poriadne demotivovať :-(