Dnes som nám skúšala pripraviť Mojito a nepodarilo sa. Bolo to skôr tak na pol ceste k Mojitu. Po chuťovej stránke to nebolo ono a aj po estetickej stránke nič moc, pripravovala som podľa "akéhosi" receptu.
Skúšala som potom aj tu na Vareche pohľadať a našla čosi sľubnejšie vyzerajúce: varecha.pravda.sk/recepty/mojito/1098-recept.html...
Keďže so stúpajúcimi teplotami sa moja chuť na long drinks zväčšuje, chcela by som vás poprosiť o tipy na dobré stránky, knihy, prípadne na vaše vlastné praktické skúsenosti, ako pripraviť tie chutné a krásne nápoje (alko/nealko). Nemusí to byť v slovenčine.
Na internete sa dá nájsť veľa stránok či videí, ale človek bez praktickej skúsenosti a minimom odpitých alkoholických nápojov si ťažko sám vyberie. Moja chuťová predstavivosť tu zlyháva.
Kvôli skúške šťastia opätovne "zošrotovať" také krásne voňavé veci ako napríklad mäta, limetky či biely rum, sa mi zdá byť veľká škoda...
Je tam v zozname aj pekné video na prípravu Mojita.
Ak máte niekto ešte ďalšie zdroje na prípravu long drinkov, budem veľmi rada, ak pridáte.
Pozerala som ešte viacero videí, všimla som si, že mnohí do toho vkladajú potom ešte to "svoje"... Niektorí limetku pred použitím ešte rolujú po stole a iní zoberú mätu do dlane a predtým ako ju hodia do pohára, plesknú po nej. Jeden z lístkov odoberú a ešte ním vyšúchajú okraje pohára... a pod. :)
varecha.pravda.sk/recepty/pikantne-ancovicky-orieskami/12...
www.martinus.sk/knihy/autor/Alexander-Miksovic/...
@2010 Lúpané mandle, kešu, soľ a mletý rozmarín... :)
@svedka Dnes som mala druhý pokus, podľa Tvojich rád, k tomu som ešte rolovala limetku, plieskala mätu a otierala okraje pohára. :P Je to iné, keď to pripraví profík a padne mi sánka... (veď čo by som čakala...) :) Ale aj tak, chutilo aj vyzeralo to podstatne lepšie ako včera... a to je čosi, z čoho sa dá tešiť. :)
Ja si na Monin ešte budem musieť počkať, pošta tu ohlásila neobmedzený štrajk od pondelka... Ach jo. :)
(Inak sa to tu akosi "rozštrajkovalo", strojvodci štrajkovali niekoľko týždňov, takisto vychovávateľky zo škôliek a jaslí)
pretože je niekedy tažké ho zohnať v bežných obchodoch.
Postup je jednoduchý:
Nakrájaš zelené jablko a roztlačíš ho v pohári, prisypeš trochu šporicového cukru, trošku škoricového sirupu (ak nemáš, môžeš experimentovať, alebo aj bez neho), prileješ pohárik Captaina Morgana Spiced Gold (ten klasický) a doleješ to jablkovým džúsom. Na teplé večery je to super drink a fakt chutný. Fotorecept tu: varecha.pravda.sk/videorecepty/drink-soul-temperature/191...