Pikantné ančovičky s orieškami

2010 - bez fotky2010, 22. decembra 2010
Pikantné ančovičky s orieškami
Foto: 2010

Nemam rad kupene buraky z obchodu vela krat sa stalo ze na lodi cestovali velmi dlho a zvhli a tiez nabrali ine pachute.Tak Zobraziť celý popisNemam rad kupene buraky z obchodu vela krat sa stalo ze na lodi cestovali velmi dlho a zvhli a tiez nabrali ine pachute.Tak na sviatky nakupim surove oprazim a spravim si sam ako chcem a mam ich cerstve. Tak tu prikladam Thajsko- Indonezky recept " Sambal Teri Kacang" , super k pivu a vinu. Pikantne ancovicky s orieskami prazene v cervenej kari paste s tamarindom a limetkovymi listkami.

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g  surove
200 g nesolene
100 g
2 lyzice
1 lyzica
2
1 lyzicka
3 lyzice




Postup

  1. 1

    Surove burske oriesky som dal do woku v ktorom bola lyzica oleja a za stale miesania som ich oprazil do chrumkava. Nechal ochladnut . Prehodil do nadoby na zlievanie spagiet a poriadne papierovym obruskom a prstami osupaval so supiek ( najlepsie vonku a aby ich vietor odfukol). Tak isto som si oprazil surove kesu. Susene ancovicky ktore som kupil v azijskom obchode som tiez hodil na trosku oleja aby sa "napucali ". Po par minutach odlozil na stranu.

    Pikantné ančovičky s orieškami - obrázok 1
  2. 2

    Do horuceho woku som dal lyzicku oleja som vhodil na tenko nakrajane pasiky z listkov kafirovej limetky za staleho miesania pridal dve lyzice originalnej cervenej thajskej kari pasty ( naozajstna thajska je paliva od chili) este som pridal lyzicu tamarindovej pasty a poriadne miesal a prehrial cca 1 minutu. Do woku som pridal burske oriesky , kesu a ancovicky trochu pocukroval a posolil a poriadne na premiesal aby sa mi vsetko obalilo kari pastou.

  3. 3

    Na plech som si dal papier na pecenie a dal vsetko v jednej vrstve susit na velmi nizku teplotu do rury cca na 1 hodinu. Vybral nechal vychladnut a prelozil do vzduchotesnej nadoby.

    Pikantné ančovičky s orieškami - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Krááááása ! A máš pravdu,prepravou sa často znehodnotí kvalita.A tak máš kvalitu,aj uskladnené správne....
lucylee
2010 super! Čím by som nahradila ančovičky? Alebo to môže byť aj bez nich?
2010
Jasne ze vyskusaj len same oriesky.
Ja som to musel odniest tu krabicu do roboty , doma to vykutali a zacali vyjedat.
Rozdiel v chuti cerstvo pripravenych oproti kupovanym uplne ina kategoria.Tak asi ked sme kedysi doma robili vyprazane cerstve slane mandle.
lucylee
:-) sa čuduješ? Aj ja by som vyjedala, keď také dobroty vyváraš
oblizprst
Tak toto sa mi skutočne páči. Neskúšal si aj s inými orieškami?
vybusna
nadherny recept....moj muz prepadol ancovickam a tato zmes ho iste oslovi...vdaka



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia