Rôzne

Lohengrin zákusok

milina - fotkamilina, 26. novembra 2013

Poznáte recept na tento zákusok? Bližia sa vianoce a rada by som
si pripomenula chuť tohoto zákusku.Naposledy som ho jedla ako
študentka a to je už par desiatok rokov, ale nikdy som sa
nedopátrala k receptu. Verim, že sa medzi nami nájde šikulka,
ktorá recept " zavesí " na VARECHU.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
mozno by pomohlo ten zakusok trosku popisat, jeden a ten isty moze mat v roznych oblastiach rozny nazov :)
raider722
Neak nikto nevie recept... Zakusok sa predava niekde Tatranskej oblasti presne v Tatranskej Lomnici, stale este dnes, základ piškóta, potom maslovovanilkový krém, na tom v strede kandizované ovocie, poliate karamelovým nejakým fondánom a potom celý spodok a boky namočiť do čokolády. To som nasla na neakej stranke a na Facebook... Teraz ten zakusok zaujima aj mna, ak ma niekto recept, alebo obrazok, prosim Vas pridajte ho na Varechu do receptov... Velmi pekne dakujem
ela77
na stránke tortysnov som našla tiež taký dotaz možno to bol aj práve tvoj a možno si to našla už aj ty, dúfam, že sa autor nenahnevá:
"""""Odpoveď od: Jaro Pridané: 30.10.13 20:39:27
Áno spodok lohengrinu tvorí prevrátený buflér ako na likerové špice potom do pologule nastriekaný maslový koňakový krém do ktorého sa uloží alginatové ovocie( červene želé guľky) po stuhnutí sa vrch máča do karamelového fondánu a spodok do tmavej cukr. polevy."""

Ale pevne verím, že sa ešte najde niekto zo starších kuchárok ktoré ti poradia. Tiež sme si ho kupovávali, len ak si dobre pamätám tak na tom spodu bol daný ešte tuhý ovocný džem a ten bol prikrytý krémom a na vrchu bolo to ovocie.
rulik
@milina musíš ho hľadať veľmi intenzívne, lebo ujo google mi ukázal len kopec Tvojich hľadaní, tak veľa zdaru
ale je tam aspoň jeho obrázok