Žĺtkové rezy

mimka946 - fotkamimka946, 9. januára 2013

Dúfam že aj pri tomto bude plno pripomienok.... :/

Suroviny

280 g
250 g (alebo Smetol)
170 g
250 g
7  ks
POLEVA:
7  ks
220 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si tuhý sneh.

  2. 2

    Dáme si do misky smetol a vymiešame ho s praškovým cukrom a pridáme tam orechy.Pridame sneh a jemne zamiešame..Dáme piecť na 180 stupňov a pečieme asi 15 minut (treba sledovať).

  3. 3

    Necháme trochu vychladnút.Zmiešamie si žltka s praš.cukrom aby nam vznikla žltková poleva a rozotrieme po koláči.

Diskusia k receptu

merylin
Tiež som už robila žltkové rezy,ale už dávnejšie - niekde sa mi zapatrošil recept ,takže dík za pripomenutie, ukladám si tvoj receptík:-))
viera1
Niekde si písala,že praxuješ v cukrárni...Tu pod Tatrami sa predáva Lohengrin - nedáš recept ?
mimka946
Budem ho musieť najisť medzu receptami ak sa mi podari hned ho tu dám,z hlavy ho neviem nerobime ho casto robili sme len 2x a to som pri tom skoro nebola..
mariaklara
To nevadí, že si pri tom nebola, som zvedavá, čo je to za zákusok, ešte som o ňom nepočula.
viera1
Je tam:základ je piškótový pufler potretý lekvárom a na ňom maslový(?) krém,v strede kandizované ovocie.Vrch poliaty karamelom a spodok čokoládou.
anina6
žltkové rezy sú naše obľúbené, piekla som ich aj tieto Vianoce. mimochodom máš milého psíka, je to maltezáčik?
orchidea
Mám presne takýto recept a robievam podľa neho. Stalo sa mi však párkrát, že mi žĺtková poleva akosi pretiekla do cesta a bola mäkká, nevieš mi poradiť čo som urobila asi zle, myslím že som polevu dávala na horúci koláč, mohol by byť aj to dôvod....ďakujem.
mimka946
@orchidea Ked je koláč horuci teda vybraty z rúry a nalejete nan žltkovu polevu hned sa vam vleje do cesta stalo sa to aj mne ked som začinala s cukrarčinov a nevedela som čo a ako ak ho nechate trocha vychladnuť ale nemusi byt uplne zimny tak poleva uz ostane na svojom mieste.
vevuska53
tieto rezy som po dlhej dobe robila tento rok na Vianoce,členom mojej rodiny všetkým veľmi chutili,recept mam od moje švagriny - skutočne výborné rezy
vladkaku
...na recept sa veľmi teším, máme veľa orechov a ešte som ho nikdy nerobila i keď jedla na svadbách v hojnom množstve :-), ... dobre, že si opísala to tečenie polevy, možno aj mne by sa to "podarillo", darmo - vek nie je zárukou kvality!...z ľudí, čo necitlivo komentujú (pripomienkujú), si nič nerob(myslím minulý recept), niekto je proste nevychovaný a nevie sa slušne vyjadriť, teším sa na Tvoje maškrty :-)
evanaaa
@mimka946 , len teraz som uvidela tvoj recept, na takéto rezy si pamätám ja poznám orechové štangličky so žĺtkovou polevou, neviem, či je to isté ako tvoje rezy , mala som ich rada. A ešte - v postupe si zabudla na múku, bez nej by sa asi neupiekli, oprav si, vidím, nik si nevšimol.
marika21
Netreba si z kritiky nič robiť . Niekedy z toho komentáru, ak sa to netýka mňa, tak je to ok, si kritiku niekedy nevšimneme a ideme ďalej bez problémov. Veď ani cukrári, ktorí sa učia v práci na praxi to nejde bez kritiky. Mala by byť slušná, nie zbytočná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia