Rôzne

Lacné varenie

jokin - fotkajokin, 25. mája 2012

Lacne variť sa dá, ale treba pri tom využiť hlavne v dnešných
časoch akcie, ale aj tu treba počítať či je akcia v letáku skutočne
akcia. Ja dnes varím kuracie prsia zo zeleninkou a ryžou. Kuracie prsia
nekupujem samostatne, ale si ich pripravujem sám z akciových
kureniec. Takéto prsia sú skoro o polovinu lacnejšie, ako akciové
prsia. Samozrejme nevyhodím ani vykostené kosti s kožou, ale ich
pridám k jednej štvrtke kuraťa a odložím si ich na polievku. Viem, že
pre ostrielané kuchárky to nieje nič nové, ale možno to pomôže tým
začínajúcim. Keď budem mať viac času napíšem aj moje lacné
recepty. Majte sa pekne a prajem príjemné varenie

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
moje lacné varenie nie je z akciových surovín,ale z bežne overených značiek,niektoré akciovky sú vopred úmyselne " vylepšené "
P.S s čerstvou kuracinou sa dá ušetriť,lebo po rozporciovaní cena pŕs je iná ako tácková,ale bez roboty :))
rennatte
mna tak napada, ze by sa mohla zalozit nova kategoria, kde by recept zaradil podla vypoctu surovin, napr. do 1€, do 2€, do 5€ a pod.
@jokin ,
suhlasim s tebou a tesim sa na lacne receptiky
alena45
veď pri zadávaní nového receptu je kategória lacné jedlá, ja už som pár vyplnila...
2010
U nas to robi jeden retazec kde vari do 10$ , ked sa to prerata je asi 7 €,
ale ku kupnej sile a platom tak je skor tak 3 €.
 recipes.coles.com.au

hubata
Najlacnejšie a pritom najzdravšie sa varí tam kde sa používajú sezónne a aktuálne potraviny: teda napr. nebudem variť lečo v zime, alebo kupovať hrozno v lete, ale sa ho najem až na jeseň a podobne. Najlacnejšie a najkvalitnejšie ovocie, zelenina, vajíčka, mäso, masť, mäsové výrobky, syry, mlieko sa nakupuje v záhradkárskych osadách a zo záhrad pri rodinných domoch. Obidve strany sú spokojné: záhradkárovi sa vráti časť nákladov a ja mám zaručene čerstvé, kvalitné a veľmi lacné potraviny.
Skúste .......
bobo1
lacný recept nazbieram na lúke šťavel a spravím z neho buď polievku alebo prívarok postup je taký istý ako pri špenáte alebo šaláte takýchto lacných receptov mám viacej ak budeš chcieť môj mailový kontakt je predajsyra.webnode.sk
wegar
Otázka je, či v obchodoch sú potraviny za nízke ceny naozaj lacné - koľko percent mäsa obsahujú lacné salámy a šunky, oproti tým na prvý pohľad drahým? Koľko percent ovocia obsahujú džemy, koľko percent tuku v sušine majú syry, mliečne výrobky či sú naozaj zo živočíšnych tukov alebo z rastlinných so škrobmi. Kto nechce svoje peniaze vyhadzovať do vzduchu, v obchdoch číta etikety. A @hubata má samozrejme pravdu. Paradajky vo februári asi nebudú mať chuť a vitamíny ako paradajky v auguste a septembri zo záhrady.
jokin
Dievčence keď tak čítam vaše odpovede tak mi vychádza, že každá v svojom príspevku máte kus pravdy. Každý má nejaký spôsob ako čo najlacnejšie uvariť. Ja som Vám chcel iba povedať ako riešim ja, problém s narastajúcimi cenami. Za tial som stihol uverejniť iba dva recepty, ale to vám garantujem že som neprekročil 1.2 na osobu. Inak oplatí sa ísť pozrieť do obchoďákov pred záverečnou. človek tam hlavne pri zelenine narazí na zaujímavé ceny. Ja som teraz tak kúpil cukety za 10 centov za kus a neboli to žiadne hniličky. prajem Vám všetkým príjemné , lacné a dobré varenie.