Rôzne

Kysnuté koláče

idka12 - bez fotkyidka12, 5. októbra 2011

Ahojte baby poprosila by som jednu radu koľko kysnutých koláčov potrebujem upiecť pre 35 ľudí na oslavu narodenín :-))

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Neviem ako to myslíš: jeden druh alebo viacej druhov? Ja by som odporučila viacej druhov nakrájaných na menšie kúsky tak 4x4 cm: tvarohové, ovocné všetkých druhov s makom, so strúhankou, prípadne urobiť veľké okrúhle so štyrmi rôznymi plnkami. Tu na vareche je plno inšpirácií až sa nebudeš vedieť rozhodnúť ktoré urobiť. Kysnuté však majú trošku jednu nevýhodu: ak sa na stole neprikryjú, oschnú a už to potom nie je ono.
evusik
ťažká odpoveď... záleží aj od toho čo ešte budeš mať na oslave, nejaké zákusky? alebo kysnuté koláče budú jediné sladké... a čo chceš piecť... závin? na plech s ovocím a posýpkov? alebo jednotlivé koláčiky na spôsob moravských koláčov.
keď uvažujem, že z jedného kila múky spravíš štyri záviny, tak ja by som pre 35 ľudí piekla z 1,5 až 2 kg múky
45678
No tak to je veľmi náročné na zodpovednú odpoveď :-)
Ak by si mala takých hostí, ako náš sused, tak ten zje iba-tak jeden závin v kuse po obede a neodmietne, ak ho vzápätí ponúknem aj ja iným koláčom. Predpoklad, že budeš dávať porcie, súhlasím s @evu šík, no nepochybne záleží aj od náplne, ktorú zvolíš.
Myslím však, že môžeš napiecť aj väčšie množstvo, lebo kysnuté koláče sa celkom úspešne dajú uložiť aj do mrazničky.
@hubat á, ak bude toľko ľudí, nepredpokladám, že nebude čas, aby oschli :-))
idka12
Ahojte ďakujem za rady, ale mám upiecť len čisto záviny iné koláče na oslave nebudú oslávenec si to tak prial zbožňuje ich . Evusik bojím sa, že z 1,5 až 2 kg múky bude asi málo uvažovala som nad 5-6kg múky len sa bojím, že to bude zas veľa :-))
babidka
Tak pocitaj 1/2 zavinu na osobu :-) Hmmm...to by si mala urobit aspon zo 4kg muky . Poznam to , moj brat ma tak rad zaviny a hoci uz ma 60 rokov , na posedenie je schopny zjest aj cely ....:-)
idka12
ďakujem za radu asi tak budem počítať 1/2 závinu na osobu :-))
viera1
Želám Ti,aby si nedopadla ako ja včera:prišla rodina a namiesto pripraveného pohostenia zjedli môj čerstvo upečený chlebík s maslom a domácim malinovým lekvárom,xi,xi.Prekladali domácou 52% slivovicou z Moravy a bavili sa ohromne.Ako bonus si vynútili upečenie bochníka pre každú rodinu.A zákusky zostali...
idka12
.... vidíš aký má úspech domáci chlebík s maslom a malinovým lekvárom aj ja by som si dala povedať :-))
siskam
Idka, skús tento recept:
 ekucharka.net/holasovicke-kolacky...

Skúšala som ho z polovičnej dávky a mala som asi 32 koláčikov. Na Tvojom mieste by som robila z dvojitej dávky. Pozri si video a budeš v obraze. Sú ozaj vynikajúce a sama si ich idem robiť na svoju maličkú svadbu.
marcy
@siskam :-) veľmi pekný recept,ktorý určite vyskúšam.....SUPER zdokumentovaná práca s kysnutým cestom ,ďakujem
idka12
áno volám sa Ida a narodila som sa 12.2 teší ma babidka nepoznala som doteraz žiadnu Idu :-))
babidka
v profile mam mailovu adresu , tak mi mozes napisat :-)
idka12
@siskam ďakujem si zlatá ale ja idem robiť kysnuté záviny :-))......ale je pravda,že ten recept je perfektný vyskúšam ho...:-)) prajem všetko dobré