Rôzne

Kysla smotana

gionima - fotkagionima, 10. mája 2012

Dnes som sa nahladala receptu na kyslu smotanu.Zijem v taliansku a
vobec tu kyslu smotanu neviem najst.Nasla som vlastne radu:
Plnotucne mlieko nechat kysnut dva dni pri izbovej teplote zakryte
utierkou,a ked je mlieko skysnute a oddeluje sa od stien sa premiesa.
Toto by mala byt pochutkova kysla smotana?
Ale vdaka hladaniu som nasla kopec inych dobrych receptov na
domaci tvaroh ci maslo.A tiez Pribinacka,ktory ma mooc potesil.

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
to co opisujes je podla mna kysle mlieko, dnes sa to vola zakysanka, kedysi ked si nechala mlieko v teple tak skyslo, ale dnes uz nie, davaju do neho nejake svinstvo, aby si si kysle mlieko musela kupit a nerobila si ho sama, ale ak mas moznost kupit nejake kvalitne mlieko, to mozno skysne, vyskusaj, ale podla mna to nie je smotana, aj ked isto sa to da do niecoho pouzit ako nahrada smotany, mama to davaly kysnut do porcelanovej a babka do kameninovej nadoby
soncya
z plnotučného mlieka mlieka (najlepšie domáceho) pozbierať smotanu a tú nechať skysnúť. Stačí nechať v chladničke skysnúť.
julica
Naočkovať sladkú smotanu lyžicou jogurtu a nechať na teplom mieste odhadom tak 5 hodín. Alebo hľadaj v obchode creme fraiche :)
gionima
No aj mne sa zdalo divne,ze z kysleho mlieka vznikne smotana..Dakujem za rady vyskusam.
2010
@gionima , zoberies smotanu - panna , das do nej trochu jogurtu ked chces aj trosku citronovej stavy ( treba vyskusat )nechas niekolko hodin ... e diventa magia... mas Panna Acida, kysla smotana.
Panna Acida a Panna Agra – maju ich Auchan aj v Metre ale aj Fasano Leclerc samoska Conforame.
gionima
grazie ;)ja som bola v ipercoope a nic :( ale tak som rada si spravim sama lepsie :)
kata50
Na povrchu kvalitného kyslého mlieka, sa usadí hustá kyslá smotana. Stačí PL pozbierať.
rulik
z trvanlivého mlieka to asi určite neurobíte musí to byť čerstvé,neupravené, a tej smotany na povrchu skysnutého mlieka nečakajte veľa, to je len taká možno 1/2 cm šupka