Domáci Crème fraiche

eldina - fotkaeldina, 5. mája 2012
Domáci Crème fraiche
Foto: eldina

výborné ,domáce,lepšie ako najhustejšia kyslá smotana/na našom trhu/...:).......aj rýchle,ked odhliadneme od toho ,že si ho musíme aspoň pol dňa predtým pripraviť,ako ho budeme Zobraziť celý popisvýborné ,domáce,lepšie ako najhustejšia kyslá smotana/na našom trhu/...:).......aj rýchle,ked odhliadneme od toho ,že si ho musíme aspoň pol dňa predtým pripraviť,ako ho budeme potrebovať...:)

Suroviny

250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    vymiešame si/metličkou,len aby sa nám spojili suroviny/ šľahačku s 2 PL jogurtu ,nádobu dobre uzavrieme a necháme stáť pri izbovej teplote 8-12 hodín/prípadne dlhšie,kým nezhustne/

  2. 2

    V prípade,že chcete créme fraiche hustejší,môžte vymiešať mixérom/pred tým,ako ho už dáte do chladničky/

  3. 3

    môže sa používať aj do varených /horúcich/ jedál......nie len v studenej kuchyni/koláče,ovocie,šaláty/.

Diskusia k receptu

polovnicka
uložené..čiže aj do šalátov?napríklad do cestovinoveho môžem dať?na studeno myslím..
eldina
@polovnicka samozrejme,je to plnohodnotný créme fraiche...:)akurát nie tak drahý..ja osobne mávam doma vždy šľahačku a jogurt
zdezda
super, predpokladám, že tá šľahačka nesmie byť z krabičky(trvanlivá), tá by zrejme zhorkla
evanaaa
Od mamy som sa naučila, ak šla robiť nejakú smotanovú omáčku ( zemiakovú, sviečkovú,ap.), vždy si večer vymiešala sladkú smotanu s kyslou a nechala stáť do druhého dňa pri izbovej teplote, ja to robím takisto už roky, ona to robila aj rokov dozadu, len nevedela, že to je kréme fraiche. Smotana odstátím získala lahodnú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia