Kvasené uhorky... Pomoc!

sharona - fotkaSharona 19. júla 2018 o 11:07

Dobry den prajem, robim prvykrat kvasene uhorky, uz su nalozene v pohari 3 den a dnes som zbadala, ze na chlebe, ktory je na vrchu, sa vytvorila plesen. Take zelenomodre skvrny a cely chleba je pokryty pavucinkou plesne. To bude asi zle a cele to musim vyhodit :-( Kde som urobila chybu?

@zareaguj


13 odpovedí:
  • kimlo - fotkaKimlo 19. júla 2018 o 14:03

  • používateľ nemá avatarMirop 19. júla 2018 o 17:38

    Ja tiez bez chleba... na liter prevarenej vody 2 polievkove lyzice soli... Nic viac
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarMotyka 19. júla 2018 o 18:23

    Ja robím skoro tak isto ako @Kimlo a nikdy sa mi nepokazili. Tie s plesňovým chlebom jednoznačne vyhodiť.
    Môžu Vám spôsobiť vážne zdravotné problémy
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 19. júla 2018 o 18:35

    Zaujímavé, ja som síce robila len raz, podľa mamy, ona chlieb dávala do kvasákov vždy, ale tuším naspodok? väčšinou patku. Ja sa už ani nepamätám, ale viem, že nemala problém, že by sa nevydarili, možno je chyba aj v chlebe....a možno sa ešte niekto k tomu vyjadrí, aj mňa by to zaujímalo.
    @zareaguj
  • finczi - fotkaFinczi 19. júla 2018 o 19:26

    Moja mamka tiež robila s pätkou chleba na spodku fľaše. Nikdy sa nič nepokazili. Tiež ako @Mirop , na liter prevarenej vody 2 PL soli.Dávali sme aj kôpor. Kvasené uhorky milujem. Podľa mňa ste mali problém už s chlebom,ktorý ste vkladali k uhorkám. Teraz to určite nekonzumujte,treba to celé vyhodiť a nedajte sa odradiť. Držím palce!
    @zareaguj
  • smejkad - fotkaSmejkad 19. júla 2018 o 19:27

    Môže to byť aj chlebom. Keď pečiem a nedám semienka, vydrží minimálne týždeň. Keď kúpim, do dvoch dní začne plesnieť, aj nerozbalený.
    @zareaguj
  • sharona - fotkaSharona 20. júla 2018 o 01:37

    Dakujem vam vsetkym, ja si tiez pamatam, ze mama davala koncek chleba a boli dobre. Uz som ich vyhodila, skusim na novo podla vasich rad :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarEvelynba 20. júla 2018 o 07:03

    Bude to určite chlebom, niektoré, najmä balené krájané, začnú zakrátko plesnieť, dokonca aj v chladničke. Už ich radšej nekupujem. Zrejme ten chlieb už v sebe tú pleseň mal. Ja vždy robím s chlebovou pätkou navrchu, ktorou to celé pritlačím, aby uhorky "neplávali" na vrchu a nemal k nim prístup vzduch, ale doteraz mi chlieb nikdy nesplesnel. Dobre že ste ich vyhodili, za tých pár centov to nestojí. Skúste znovu bez chleba alebo s kvalitným chlebom. Veľa šťastia.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 20. júla 2018 o 21:33

    A myslím, že ten chlieb by mal byť starší, nie moc mäkký, najlepšie tá patka, aby bolo viac kôry ako striedky.....inak, ja kupujem u nás ražný chlieb, inde som ho ani nevidela, je výborný a nesplesnivie ako iné chleby, mám ho aj v mrazničke (kupujem naraz 3-4 ks.), vydrží niekoľko dní.
    @zareaguj
  • nephilim - fotkaNephilim 22. júla 2018 o 17:49

    V dávnych dobách, keď som bola ešte malá a zbožne vzhliadala k sesternici, lebo ma zoznámila s pánom Balaštíkom a zavárala, tak soli stačí 2 až 2 a štvrť polievkovej lyžice, 40-45 gramov. Načo chlieb? A ak prirýchlo kvasia, fikni ich do chladničky a urob polievku.




    @zareaguj
     1x albina
  • nephilim - fotkaNephilim 22. júla 2018 o 17:50

  • používateľ nemá avatarAmpara 23. júla 2018 o 09:18

    Posledné 3roky robím tiež podľa @Kimlo a môžem len doporučiť. Trvá to síce trošku dlhšie,ale na dobré veci sa oplatí počkať.
    @zareaguj
  • staja - fotkaStaja 23. júla 2018 o 17:47

    @Kimlo (19.7.2018 14:03)

    Iné už ani nerobievam len podľa tohto receptu a úspešne ich šírim ďalej - každý, kto ich ochutná, nešetrí chválou.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist