Dobry den prajem, robim prvykrat kvasene uhorky, uz su nalozene v pohari 3 den a dnes som zbadala, ze na chlebe, ktory je na vrchu, sa vytvorila plesen. Take zelenomodre skvrny a cely chleba je pokryty pavucinkou plesne. To bude asi zle a cele to musim vyhodit :-( Kde som urobila chybu?
@zareaguj
varecha.pravda.sk/recepty/kvasaky-ako-ich-robim-ja-fotore...
Môžu Vám spôsobiť vážne zdravotné problémy
Iné už ani nerobievam len podľa tohto receptu a úspešne ich šírim ďalej - každý, kto ich ochutná, nešetrí chválou.
To akoby som robil kvas na palenku a narvem do kazdeho suda este aj chleba, nech to rychlo kvasi... a za 2 tyzdne to mozem vyliat, lebo namiesto premeny cukru na alkohol sa mi kvasnice zmenia na plesen...
Voda, uhorky, trosku soli. Staci. Pohar nechaj 2 dni otvoreny, aby sa vo vzduchu rozptylene bakterie dostali do vody a nastartovali kvasenie, potom ho prikry platenkom. Tot vsjo.
Inak odporucam knihu Sila prirodnej fermentacie. Velmi dobre vysvetlene ako kvasenie prebieha, na co je dobre a co s nim. No a asi 300 receptov na kvasenu zeleninu, ovocie, maso,...