Nerobím toto rada, ale akosi moja tolerancia vyprchala. Mnohí sme si všimli, že recepty pribúdajú pomaly a Varecha akoby sa dostávala na slepú koľaj. Áno, je jasné, že mnoho receptov tu už bolo a nie je možné ich donekonečna opakovať, ale ak má mať táto stránka úroveň, predpokladala by som, že admini majú asi aj inú funkciu, ako len technické zabezpečenie stránky.
Odpusťte, ale čo je toto:
varecha.pravda.sk/recepty/rybacia-pomazanka/44451-recept....
alebo
varecha.pravda.sk/recepty/cajik-s-mlieckom/44278-recept.h...
A to už o gramatike ani nehovorím. Naozaj nerozumiem, admini, rozhodli ste sa túto stránku zlikvidovať?
Malo by to tu mať nejakú úroveň.
A dozvieš sa aj to, lebo s tým počítaj, že kôli tebe odišli viacerí mnohoroční a kvalitní prispievatelia varešky, že nie sme na hodine slovenčiny a s názvami receptov si môže čarovať hociaký blbec.
Redakcia nikdy nezvykla opravovat pravopis v textoch receptov, maximalne sme opravili nadpis a suroviny, Sandra to svojho casu pekne nazvala, ze text receptu je "vizitkou kazdeho Varechaca", obcasvsak opravujeme aj text.
Dakujeme za upozornenie, presne kvoli takymto pripadom je pri kazdom recepte od vzniku stranky "Upozorni admina", myslim ze diskusne forum je urcene na ine veci, ale co uz.
Zistim preco presli tieto recepty, vysvetlenie sem asi nenapisem (ked to zistim), lebo aj tak by ste to povazovali za "same vyhovorky".
Som rad, ze sledujete Varechu a ze ju chcete zlepsit. Na kazdy podnet sa snazime co najskor reagovat. Pokojne piste priamo cez Upozorni admina. Diskusne forum by malo byt viac o radach do kuchyne, ako len o hladani negativ napr. na stranke.
A vysvetlenie netreba, len to dajte do poriadku :-)
Vobec im ich pracu nezavidim - neda sa vyhoviet kazdemu.
niekto uverejní recept v nárečí a všetci sa z toho tešíme aký zábavný recept.... a ono je to fakt vtipné a príjemné spestrenie Varechy...
varecha.pravda.sk/recepty/bandurkove-lokse/18219-recept.h...
niekto uverejní recept na varené párky a my sa tešíme a chválime, pretože autor sa teší všeobecnej obľube a aj ja mám jeho recepty a príspevky rada....
varecha.pravda.sk/recepty/parky-a-caj/7268-recept.html...
ja som tu uverejnila recept na tuniakovú nátierku, ktorá je takmer rovnaká ako ten hore spomínaný už vymazaný recept ale mňa nikto nesprdol, mám tam obrázky aj gramatika asi dobrá aj som už pre niektorých "stará" varecháčka....
varecha.pravda.sk/recepty/tuniakova-natierka-fotorecept/1...
no a tých príkladov by bolo oveľa viac.... čo jednému odpustíme, druhému netolerujeme, máme skrátka dvojaký meter...
mne tiež vadí pravopis, ani nie tak pravopisné chyby, nie každý mal zo slovenčiny jednotku.... mne vadí lajdáctvo, že si niekto po sebe neprečíta.... jasné, že občas urobíme preklep, ale keď je v texte dvadsať akože preklepov tak to už zaváňa diletantizmom a ten ja veru nemám rada...
osobne si myslím, že sú len dve možnosti.... buď bude redakcia púšťať úplne všetko, nech si varecháči vyberú čo budú a čo nebudú čítať a komentovať...
alebo redakcia zavedie tvrdú cenzúru a bez milosti bude vracať, nie vyhadzovať, ale vracať na prepracovanie všetky nevhodné recepty... a samozrejme vyhadzovať všetko čo je úplne mimo....
mne osobne nevadia ani tie najjednoduchšie recepty ak vidieť, že autor si dal na nich záležať.... vložiť recept s fotkami, napísať zmysluplný text, dôsledne po sebe skontrolovať to vyžaduje minimálne hodinu... ak je niekto ochotný obetovať hodinu svojho času a som ochotná jeho snahu akceptovať, hoc to aj bude recept na párky...
ale ak niekto nabúcha recept len tak od boka a celé mu to trvá 10 minút a ani si to po sebe neprečíta, takže uverejní nejaký galimatiáš tak to mi nestojí ani za prečítanie aj keby to bol neviem aký recept....
Ja som sa prvykrat pozastavila nad
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-alebo-makove-rezance/...
Ved akyze to uz je recept - uvarit kupovane cestoviny podla navodu na obale , poliat maslom a posypat / kupenym/ tvarohom alebo makom? Ale potom som sa prestala cudovat ...takych receptov som tu nasla casom dost:-) Tu je to aspon stranka viac-menej amaterska kde sa stretavaju uplni zaciatocnici s naozaj dobrymi a niekedy vybornymi kucharmi . Obcas sa tu najdu doslova excelentne recepty ktore si na vysokej /takmer profesionalnej/ urovni ...ale aj take naivnosti ci dokonca ubohosti.Ale - akosi kazdy recept si najde svoho "uzivatela" .Ci dobry , priemerny alebo dokonca mimoriadne jednoduchy .
Davam za pravdu aj @tomasovi - pouzivajme viac "upozorni admina" a ta kaj sami prispejme na vylepseni Varechy. Ak nam na nej naozaj zalezi .
ako sa niekedy vytvorila ta skupina "priateľov" ktoru tak odsudzujete? tiez iba tak, ze pridavali kvalitne prispevky nie?
Preco teda tie vsetky nove recepty, ktore su ozaj dobre /nie ubohe opakovacky/ nekomentujete? Aj oni by sa tym padom pridelili do vyvolenych skupin nie ved tak sa robi pokrok?
Kazdy zaciatocnicky autor a recept potrebuje troska casu na to ako sa osvedcil. Pracuje to aj tu, ved ti novi, ktori prisli po tych "odidenych" je tu uz kopa. Takze ozaj ide iba o dobry recept, o kopie a tkzv. pripomienky do luftu nikto nestoji /tak ako o chat, o ktory sa tu obcas pokusaju/. Vsetko sa da najst cez kolonku hladaj, ktora tu funguje od zaciatku, naco 100x ten isty recept - vraj pripomenut?
Ani ja nepridavam recepty, ale varim podla tych, ktore sa mi tu pacia a je ich mix od skusenych, aj od novoprislych, zalezi na tom, na co mame chut.
A verte, ze ti co odisli chybaju aj takym kamosom ako mam ja, co sem chodili nahodne, lebo im vzdy vsetko vyslo aj ked sme menej skusenymi kucharmi a rady v komentoch boli perfektne a dali dobry start aj nam ako co nepokazit trebarz pri prvom jedle ktore sice pozname z nasej kuchyne, ale sme este nevarili.
tolko mojich par grosov do debaty.