Rôzne

Kvalita receptov a administrátori stránky

laurisia - fotkalaurisia, 2. septembra 2013

Nerobím toto rada, ale akosi moja tolerancia vyprchala. Mnohí sme si všimli, že recepty pribúdajú pomaly a Varecha akoby sa dostávala na slepú koľaj. Áno, je jasné, že mnoho receptov tu už bolo a nie je možné ich donekonečna opakovať, ale ak má mať táto stránka úroveň, predpokladala by som, že admini majú asi aj inú funkciu, ako len technické zabezpečenie stránky.

Odpusťte, ale čo je toto:
 varecha.pravda.sk/recepty/rybacia-pomazanka/44451-recept....

alebo
 varecha.pravda.sk/recepty/cajik-s-mlieckom/44278-recept.h...


A to už o gramatike ani nehovorím. Naozaj nerozumiem, admini, rozhodli ste sa túto stránku zlikvidovať?

@zareaguj


Diskusia k téme

afrodit
No pekne,kam to tu speje.Som rada že sa tu niekto ozval.Prave pre toto tu ja nedávam recepty lebo by to asi podobne dopadlo.
Malo by to tu mať nejakú úroveň.
wevewe
Hehe :-D inak ja som uz parkrat na tuto temu pisala....
abdul
@laurisia : úplný súhlas. Škoda, že nie sú tu ***** ( hviezdičky ).
A dozvieš sa aj to, lebo s tým počítaj, že kôli tebe odišli viacerí mnohoroční a kvalitní prispievatelia varešky, že nie sme na hodine slovenčiny a s názvami receptov si môže čarovať hociaký blbec.
wevewe
@laurisia to vies, ze citaju.....ale vyhovorka sa vzdy nasla :-( vela roboty, vela pridanych receptov, takze sa to vraj neda odsledovat, atd., atd. .....taka slovenska reakcia :-( no, ale uz som radsej ticho, lebo este niekoho nastvem...
tomas
Uz su zmazane. Medzi ID cislami receptov bolo 173 dalsich receptov, tie boli v poriadku. Co percentualne nie je az tak zle. Chyby sa vzdy najdu.

Redakcia nikdy nezvykla opravovat pravopis v textoch receptov, maximalne sme opravili nadpis a suroviny, Sandra to svojho casu pekne nazvala, ze text receptu je "vizitkou kazdeho Varechaca", obcasvsak opravujeme aj text.

Dakujeme za upozornenie, presne kvoli takymto pripadom je pri kazdom recepte od vzniku stranky "Upozorni admina", myslim ze diskusne forum je urcene na ine veci, ale co uz.

Zistim preco presli tieto recepty, vysvetlenie sem asi nenapisem (ked to zistim), lebo aj tak by ste to povazovali za "same vyhovorky".

Som rad, ze sledujete Varechu a ze ju chcete zlepsit. Na kazdy podnet sa snazime co najskor reagovat. Pokojne piste priamo cez Upozorni admina. Diskusne forum by malo byt viac o radach do kuchyne, ako len o hladani negativ napr. na stranke.
staja
Fajn, dobre vedieť. Ten čajík s mliečkom bol fakt krikľavý - keby mala mať Varecha takúto úroveň, škoda sem chodiť. Ak nás to neobohatí, je to strata času, lebo na ani zábavu takéto recepty nie sú.
laurisia
@tomas - ospravedlňujem sa, naozaj je pravda, že to mohlo ísť do upozornení, ale ... minule som nepísala upozornenie, ale TS a žiadna odpoveď, tieto recepty prešli na web v krátkom čase po sebe a človek má pomaly pocit, že táto "verejná kritika" ja asi najviac efektívna. V každom prípade, nabudúce dám do upozornení :-)
A vysvetlenie netreba, len to dajte do poriadku :-)
rea1
@laurisia , píšem ti nie jeden ale hneď aspoň tri dobré body. varecha bola veľmi príjemná stránka. v poslednom čase je to samý receptík, obedík, komentík, papanica, manželíček, čítala som komentár "veď čo je šťastie - muška iba zlatá a potom táto papa"!!!!! to s tým šťastím asi nie je doslovné ale to ostatné je citát. taká blbosť sa nedá zabudnúť. a úroveň niektorých receptov ako aj písomný prejav - fujtajbl. sandra mala pravdu, je to vizitka každého, kto recept pridá. ale niekedy človeku naskakuje husia koža, a to si myslím, že som pomerne dosť tolerantná. aj @staja má pravdu. ak by sa varecha mala vyvíjať týmto smerom aj naďalej, naozaj bude škoda času navštevovať ju. a to by ma veľmi mrzelo, lebo zatiaľ sem nakúkam denne niekoľkokrát, našla som si tu priateľky a báječné recepty. ale ako sa vraví, "odtál potál".
rela
Ked admini recept vyhodia je zle, ked ho nevyhodia je este horsie...
Vobec im ich pracu nezavidim - neda sa vyhoviet kazdemu.
evusik
máme dvojaký meter????
niekto uverejní recept v nárečí a všetci sa z toho tešíme aký zábavný recept.... a ono je to fakt vtipné a príjemné spestrenie Varechy...
 varecha.pravda.sk/recepty/bandurkove-lokse/18219-recept.h...

niekto uverejní recept na varené párky a my sa tešíme a chválime, pretože autor sa teší všeobecnej obľube a aj ja mám jeho recepty a príspevky rada....
 varecha.pravda.sk/recepty/parky-a-caj/7268-recept.html...

ja som tu uverejnila recept na tuniakovú nátierku, ktorá je takmer rovnaká ako ten hore spomínaný už vymazaný recept ale mňa nikto nesprdol, mám tam obrázky aj gramatika asi dobrá aj som už pre niektorých "stará" varecháčka....
 varecha.pravda.sk/recepty/tuniakova-natierka-fotorecept/1...

no a tých príkladov by bolo oveľa viac.... čo jednému odpustíme, druhému netolerujeme, máme skrátka dvojaký meter...
mne tiež vadí pravopis, ani nie tak pravopisné chyby, nie každý mal zo slovenčiny jednotku.... mne vadí lajdáctvo, že si niekto po sebe neprečíta.... jasné, že občas urobíme preklep, ale keď je v texte dvadsať akože preklepov tak to už zaváňa diletantizmom a ten ja veru nemám rada...
osobne si myslím, že sú len dve možnosti.... buď bude redakcia púšťať úplne všetko, nech si varecháči vyberú čo budú a čo nebudú čítať a komentovať...
alebo redakcia zavedie tvrdú cenzúru a bez milosti bude vracať, nie vyhadzovať, ale vracať na prepracovanie všetky nevhodné recepty... a samozrejme vyhadzovať všetko čo je úplne mimo....
marianne
Si na to kapla@evusik...niekolko krat som pisala,ze na Vareche neplati rovnaky meter na vsetkych rovnako. Je to aj o sympatiach a nesympatiach,kto ku komu inklinuje.Niekde sa oko prizmuri tam,kde by to bolo u druheho neakceptovatelne a to by sme mohli vypisovat do aleluja...Mna aj prekvapuje co vsetko ludom vadi...mna vobec nerozhadze ked napise niekto:chlebik alebo dovi-dopo,sama to niekedy pouzivam ale totalne odflaknute recepty alebo plagiaty az tak oci nekolu...Vsetko je to o uhle pohladu,kto urci tie hranice komu a co sa moze akceptovat a co nie?
afataga
nahodou ta rybacia pomazanka so sandričkami bola velmi zabavna :-), nebola som si ista, ci to autor mysli vazne, alebo to bolo naschval, mne osobne sa recepty v nareci nepacia a vobec mi to nepripada vtipne, fakt neviem, co je vtipne a zaujimave na varenych parkoch, ale proti gustu..., kazdy mame na to iny nazor
marianne
o tych parkach by som aj ja pochybovala,ale ak je to myslene a spracovane ako recesia,preco nie? a recepty v nareci sa mne napriklad pacia,pokial je to take echtovne...rada som citala @arasidku v nareci,@krasomila alebo aj nepodareneho @raduza ,to bol egzot na entu...nikoho neurazal,nebol drzy,ale mne sa videl vtipny a co?,zabijem sa preto?
evusik
lenže ja som uviedla tieto dva príklady preto, lebo tam nebol ani jeden negatívny komentár.... tak ako je to? na niekom sa odbavíme pretože je tu nový a niekoho stolerujeme lebo je už osvedčený.... týmto sa ospravedlňujem autorom zmienených receptov, nijako som sa ich nechcela dotknúť....
mne osobne nevadia ani tie najjednoduchšie recepty ak vidieť, že autor si dal na nich záležať.... vložiť recept s fotkami, napísať zmysluplný text, dôsledne po sebe skontrolovať to vyžaduje minimálne hodinu... ak je niekto ochotný obetovať hodinu svojho času a som ochotná jeho snahu akceptovať, hoc to aj bude recept na párky...
ale ak niekto nabúcha recept len tak od boka a celé mu to trvá 10 minút a ani si to po sebe neprečíta, takže uverejní nejaký galimatiáš tak to mi nestojí ani za prečítanie aj keby to bol neviem aký recept....
marianne
Ak mam za seba napisat ohladom tych prikladov,tak bandurkove lokse od krasomila sa mi pacia sakom -pak: aj receptom, aj podanim.Druhy priklad: parky a caj ani neotvaram,lebo ich nejem.A tuniakovu natierku tiez nie,lebo ho mam najradsej samotneho s nadrobucko posekanou cibulou....pre mna jasno.
laurisia
Ja si myslím, že nie je problém s jednoduchým receptom, pokiaľ je kvalitne spracovaný, to nie je podľa mňa o obľúbenosti autora, ale o kvalite receptu. V každom prípade, ak by som ja mala takúto stránku, určite by som jej kvalitu neznižovala pridávaním takých receptov, aké som uviedla.
babidka
@evusik , myslim ze si to "trafila" presne :-) Ale asi to bude naozaj tym , ze niekto uz ma na Vareche dobre meno lebo pridava fajn recepty ktore maju priemernu alebo skor lepsiu uroven .No a potom sa iba zasmejeme nad tym , ze prida recept na nejaku trivialnost alebo dokonca "nezmysenost" a berie sa to ako vtip alebo recesia . Alebo sa za tym hlada nejaky iny dobry umysel.
Ja som sa prvykrat pozastavila nad
 varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-alebo-makove-rezance/...

Ved akyze to uz je recept - uvarit kupovane cestoviny podla navodu na obale , poliat maslom a posypat / kupenym/ tvarohom alebo makom? Ale potom som sa prestala cudovat ...takych receptov som tu nasla casom dost:-) Tu je to aspon stranka viac-menej amaterska kde sa stretavaju uplni zaciatocnici s naozaj dobrymi a niekedy vybornymi kucharmi . Obcas sa tu najdu doslova excelentne recepty ktore si na vysokej /takmer profesionalnej/ urovni ...ale aj take naivnosti ci dokonca ubohosti.Ale - akosi kazdy recept si najde svoho "uzivatela" .Ci dobry , priemerny alebo dokonca mimoriadne jednoduchy .
Davam za pravdu aj @tomasovi - pouzivajme viac "upozorni admina" a ta kaj sami prispejme na vylepseni Varechy. Ak nam na nej naozaj zalezi .
veronika353
Já si myslím,že je rozdíl,jestli někdo píše v nářečí nebo dělá pravopisné chyby.Ty by měl admin opravit,aby to mělo nějakou úroveň.
evanaaa
Ja len dodám - spočiatku som čítala rad-radom všetky recepty, aby som ich mohla posúdiť, vduchu som si ich pre seba ohodnotila, príp. skritizovala, teraz už niektoré vynechám, podľa názvu, a preto si myslím, že je na každom, ktorý recept si prečíta a ktorý nie. Tiež som si všimla - niekto, kto je tu menej známy alebo dokonca nový, dá sem recept, a iste trpezlivo čaká na odozvu, ale nič - žiadny komentár, myslím, si, asi nebol čas si ho prečítať, no už ďalší recept, ktorý ani nemusí byť až tak zaujímavý, ale ho sem dal niekto, kto je tu dlhšie a je známy, má plno komentárov, väčšinou s pochvalným textom. A ak mám čas, tak aspoň tým neznámym, ale snažiacim sa nováčikom niečo napíšem, lebo ma to mrzí aj za ostatných. Mne nevadia až tak nevhodné recepty, ako som už spomenula, prečítam si a idem ďalej, mysliac si svoje. Alebo, jednoducho, preskočím .....A čo sa týka pravopisu, chýb, je ich neúrekom, niektoré sa opakujú a mnohokrát som v pokušení niečo namietnuť, ale vždy si spomeniem, ako sa tu hovorí - toto je stránka o varení a nie o gramatike. Ja osobne by som bola rada, ak by ma niekto na chybu upozornil, a potom by sa nestalo, aby som napísala - išli sme domou, rad stromou, koli ( teda - kôli, ale správne - kvôli) alebo "hamba" miesto hanba, ap.. No ale teraz som zabŕdla nechtiac tam, kde som nemala. Prepáčte........A prikláňam sa aj k tomu, čo napísala @evusik a @babidka.
ubka
@laurisia páči sa mi, že ste zabŕdli do tejto témy, skutočne niektoré recepty zaberajú iba priestor a čas ich čítaním, menej mi vadia pravopisné chyby, pretože nie každý musí ovládať 100% pravopis a môže uverejniť dobrý zaujímavý recept. Nárečie by som tiež skôr prijala v "zážitkoch" ako v receptoch no aj niektoré príspevky "starých" kamarátov sú niekedy trápne a pritom ich mnohí obdivujú..a už som sa dávnejšie vyjadrila, ak niekto nemá skupinu "priateľov" jeho recept sebe lepší ,zostane bez povšimnutia, komentára a často je napádaný nie vždy pádnymi argumentami..je to škoda, pretože mnohí aj k vôli tomu neprispievame . Aj keď to vyznie možno zvláštne, ale každý čaká po zverejnení receptu vyjadrenie sa k nemu...a dobre padne aj ocenennie dobrého originálneho receptu. Ukameňujte ma, ale "pocta....." mne osobne pripadla pri opakovaných poctách veľmi trápne a pritom zožala nesmierne veľký "obdiv"
helanka
nerozumiem.
ako sa niekedy vytvorila ta skupina "priateľov" ktoru tak odsudzujete? tiez iba tak, ze pridavali kvalitne prispevky nie?
Preco teda tie vsetky nove recepty, ktore su ozaj dobre /nie ubohe opakovacky/ nekomentujete? Aj oni by sa tym padom pridelili do vyvolenych skupin nie ved tak sa robi pokrok?
Kazdy zaciatocnicky autor a recept potrebuje troska casu na to ako sa osvedcil. Pracuje to aj tu, ved ti novi, ktori prisli po tych "odidenych" je tu uz kopa. Takze ozaj ide iba o dobry recept, o kopie a tkzv. pripomienky do luftu nikto nestoji /tak ako o chat, o ktory sa tu obcas pokusaju/. Vsetko sa da najst cez kolonku hladaj, ktora tu funguje od zaciatku, naco 100x ten isty recept - vraj pripomenut?
Ani ja nepridavam recepty, ale varim podla tych, ktore sa mi tu pacia a je ich mix od skusenych, aj od novoprislych, zalezi na tom, na co mame chut.
A verte, ze ti co odisli chybaju aj takym kamosom ako mam ja, co sem chodili nahodne, lebo im vzdy vsetko vyslo aj ked sme menej skusenymi kucharmi a rady v komentoch boli perfektne a dali dobry start aj nam ako co nepokazit trebarz pri prvom jedle ktore sice pozname z nasej kuchyne, ale sme este nevarili.
tolko mojich par grosov do debaty.
ckatka
su tu recepty vydarene aj menej vydarene, niekedy vsak podstatne vacsie zlato najdete v komentaroch pod receptom...a o tom to cele je....skusat, pridavat rady, fotky, postrehy....