Tvarohové alebo makové rezance

sissi29 - fotkasissi29, 22. februára 2011
Tvarohové alebo makové rezance
Foto: sissi29

Pre nedočkavých hladošov.

10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balík, (ja ich kupujem nerobím ich doma)
1 ks
 podľa potreby
 podľa potreby
 podľa potreby
 štipka




Postup

  1. 1

    Rezance si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

  2. 2

    Uvarené rezance scedíme, prepláchneme vo vode a pridáme maslo ktoré sa nám pekne roztopí.

  3. 3

    Podľa preferencií v domácnosti si ich ochutíme buď tvarohom a práškovým cukrom alebo makom a práškovým cukrom. A už len papáme.

Diskusia k receptu

evanaaa
To je jedlo môjho muža, ale rezance by pod makom nemalo byť vidieť, tak to má on rád.
aja1616
Takúto úpravu obľubujeme aj my a hlavne s tvarohom, len škoda, že už ani ten nie je ako kedysi. Ja si maslo najskôr trochu preškvarím. Pekné foto, vyzerajú ako domáce.
zofos
dnes je veľa hotových rezancov a málokto robí domáce , čo je veľká škoda. Moja stará mama robievala vždy domáce a bola to hotová báseň.
sissi29
@zofos , aj moja babka robila domáce a nikdy sme sa ich nevedeli dojesť. Škoda že už nie je medzi nami. :-(
manoka
pre niekoho samozrejmosť, pre antitalentov kuchárov (napr. JA) veľká pomoc každá rada :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia