Rôzne

Kukurica

3sandra3 - fotka3sandra3, 15. augusta 2011

Aké máte skúsenosti s varením kukurice, kedy je najchutnejšia? Neviem, ako dlho ju mám variť a ani neviem, či ju treba osoliť počas varenia alebo až na tanieri. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

bejaja
ja lahôdkovú - cukrovú kukuricu varím 8 - 10 minút, myslím že to stačí.
marianna76
ja solím hneď ako dám vodu, ešte pred zovretím. nikdy mi nestvrdla. a varím do 4 minút. skus., čo ti bude lepšie
evanaaa
3sandra3, asi si premeškala debatu, ktorá tu na podobnú tému bola, len si neviem spomenúť v akej diskusii, tam by ti poradili. Ináč, kukurica sa počas varenia nesolí, varí sa 15-20 minút, aj je biela, mliečna, možno aj menej, lebo dlhý var jej škodí, bude viac tvrdá ako mäkká. A je dobré ju variť na kukuričných listoch, vyber si tie krajšie, nie vrchné a ak máš viac, daj aj na vrch, zakry kukuricu.
nadia56
3sandra3, ak mas parny hrniec tak uvar v nom alebo na paraciku na knedle, takto uvarena kukurica ma vnikajucu chut, par 20-25 min, potom treba posolit a potriet maslom, dobru chut:-)
evusik
ja tiež kukuricu robím v parnom hrnci a nemá chybu, nesolím... ale ja v parnom hrnci nesolím žiadnu zeleninu :-)
wevewe
no urcite sa tej kukurici nestane nic, ked ju budes varit 25 minut, ale to je podla mna zbytocne. staci 5-10 minut v normalnom hrnci, ani tlakovy nie je treba. solim potom...teda kazdy si soli podla chuti
3sandra3
ďakujem za rady... idem na to... budem mať dobrú večeru
odetta
Práve ju varím
Dala som ju do vody tak,aby bola zaliata.Keď začala voda vrieť,pridala som cca 1/2 pohára mlieka a trochu masla.Pridala som aj pár listov šúpolia a 1/2 lyžičky kryšt.cukru.Varila som bez zakrytia 8-10 min.Potom som vodu zliala,kukuricu posolila tesne pred jedením a baštím!Je skvelá a aj dostatočne mäkká.