Varená kukurica

laurinkaspakova - fotkalaurinkaspakova, 24. júla 2011

Suroviny

  klas
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme vodu(tak,že zakryje kukuricu) dáme tam kukuricu(koľko potrebujeme)osolíme a varíme asi 1 hod.(keď bude mäkká je hotová)

Diskusia k receptu

letisia
Aj ja varím asi iba 15 min. a dávam aj trochu kryštálového cukru.
kata50
Kvalitnú kukuricu varím maximálne do 8 minút. Potom začne dlhým varením tvrdnúť.
frezia68
@laurinka :skús dať do hrnca na spodok pár kukuričných listov,potom kukuricu,trocha soli,trocha cukru a ak začne vrieť,stačí variť 5 min. a môžete papať.Ak je to cukrová kukurica ,uvidíš,že bude mäkká :-)))
akeber
aj ja by som varila ale ešte nemám.........tiež varím 10 min. a dávam kukuričné listy potom je chuť oveľa lepšia .......:))
dorisa
Dala by som si takú fajnú, cukrovú. Minule priateľ kúpil, ale bola to nejaká kŕmna, tak sme si nepochutili.
alexdidi
Kúpila som nedávno pár kúskov len tak na skúšku v Kauflande a bola vynikajúca po 10 minútach varenia, mäkkučká a sladučká, omnoho lepšia ako tá drahá z trhoviska....no po 2 hodinách varenia by bola určite tvrdá...
1x nena73
takina
pokial varia v 10 l hrnčisku ako my,tie 2 hodinky aj potrvá.
xanadu1955
Ja mám takú skúsenosť s kukuricou že keď je odtrhnutá priamo na záhradke čerstvá tak stačí voda, nedáva sa ani soť a ani cukor, varí sa v šúpolí ale len tom pri klase ostatné sa odtrhne. a od bodu varu tak 5-8 minút pomaly úplne to stačí, cukor treba pridať ak je kukurica už dlhšie odtrhnutá aj to len trošička medzi prsty lebo potom je hnusná príkra, lebo cukor ktorý je v kukurici sa mení na škrob a kukurica stráca sladkosť, v menšej miere sa to deje u cukrovej kukurici ta vydrží sladká dlhšie ale ani ak je dlhšie odtrhnutá tak nevarím dlhšie ako 5-8 minút po 10 minútach začína kukurica tvrdnúť a nie je lahodná. Bola som raz u známej a tá ju varila v tlakovom hrnci 1hodinu a mala ju tvrdú keď som jej povedala že ju nemusí variť v tlakovom hrnci tak sa čudovala ale keď sme sa potom stretli povedala že varila ako som jej povedala že bola výborná. Základom je kukuricu čo najskôr spracovať a uvariť, čo najmenej ju nechať ležať bez uvarenia aj keď ju nechcete jesť v ten deň čo ste ju kúpili treba ju uvariť a odložiť do chladničky vydrží bez problémov do druhého dňa aj keď cuť čerstvo uvarenej kukurice je najlepšia
tothka
Práve som dojedla posledný klások, dnes som kúpila a hneď aj uvarila.
Tiež ju varím iba krátko, aby bola dobrá mäkká, zatiaľ sa vždy podarilo.
Takže aj v 10 litrovom hrnčisku ju od zovretia netreba variť dlhšie ako
8 - 10 minút.
tothka
Laurinka, dovoľ ešte, aby som ťa privítala na Vareche, nech sa ti darí pridávať samé fajné recepty a nech ťa od toho nič neodradí, si šikovné dievčatko, takže vitaj medzi nami.
evanaaa
Veru, Laurinka, kto ti poradil variť kukuricu dve hodiny, nemal asi poňatia,veď za dve hodiny sa aj mäso udusí a kukurica, ako ti radia, čím dlhšie sa varí, tým je tvrdšia, aj keby jej bolo 10 kíl, na množstve nezáleží, čas zostáva, priemer-tých 15 minút. Ani ja do vody okrem šúpolia nič nedávam ( naspodok aj na vrch, na prikrytie).
wevewe
tak tak. staci varit max 10 minut. aj to len ked je starsia. mladu kukuricu aj menej
jerica
kukuricu varím tak ako píše @evanaaa na spodok a na vrch dám šúpolie a čas je ako keď varíš vajíčko na mäkko . Podávam s maslom. :-)
kucharronald
2 hodiny varenia je určite veľa :)) Maximálne 15minút, keď kukurica je staršia, alebo bola mrazená. Teraz, v tomto období stačí aj 5minút.
bejaja
ja kukuricu varím maximálne 10 minút a je mäkká ....
womanka99
ja vôbec nepridávam soľ, potom dlhšie trvá dokedy sa uvarí.. až na konci nech si každý pridá soli koľko uzná za vhodné :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia