Rôzne

Kudy a kam krajem slovenským v září 2013

mijaita - fotkamijaita, 11. mája 2013

Rok se s rokem v září sejde a stejně jako v loňském roce, jedem s kamarádkou na Slovensko. Vymyslely jsme tentokrát cestu autovlakem do Košic a pak dva týdny bychom rády zase cestovaly. A stejně jako minulý rok, spoléhám na rady vás všech. Kudy, kam, z Košic ? Příroda, lázně, okruh východním Slovenskem, lesy lužné, mlýny ... ? Určitě nám poradíte zase dobře! Děkuji za každý tip!

@zareaguj


Diskusia k téme

lopka1313
navrhujem vychod :) je tam krasne - ak kupele, skuste bardejovske kupele a pozrite si mesto bardejov a niektore dni sa mozte ist pozriet na rusnakov drevene kostoliky, je ich tam vela a su krasne :)
(to ma len teraz napadlo, ked nie som v skole v ziline, tak byvam v okoli humenneho a ked bol u nas minule leto potencialny svagor, tak sme si jeden den spravili taky vylet)
silvi
jednoznačne Vysoké Tatry alebo Slovenský raj
sovka62
A keď už budete v Strážkach (kaštieľ Mednyanských), pokračujete do Ružbách (kúpanie v liečivej termálnej vode) a na hrad v Starej Ľubovni.
sovka62
A v Kežmarku nezabudnite navštíviť evanjelické kostoly, majú dva vedľa seba, starý drevený, ktorý sa staval za pomoci severských námorníkov a nový, murovaný, oba stoja za návštevu.
mariamka
@sovka :) ten dreveny kostol v Kezmarku je unikat, hned som sa pytala sprievodcu preco ma take netradicne okruhle okna :) lebo ho staval stavitel lodi :) bez jedineho klinca!
mijaita
Vrbov uzasne kupele, Kezmarok , tam všude jsme byly, chceme do Kosic a odsud na východ, resp okruh pres Bardejov, smer vychod az na hranice a dolu k jihu.
mariamka
tak chodte na Oravu ked vychod mate zmaknuty p. @mijaita :) este ma napadla Levoca :) ale k tejto vasej trase neviem ,, tam ani vtacik-letacik nezaleti :) mozno p. Schuster :)
zdenka1009
ja by som navrhla Zádielska tiesňava, na dobre vínko do nejakej pivničky značka Tokaj, dolu na juh k susedom navštíviť termálne kúpalisko, a ešte pri Košiciach previesť sa železničkou..:-)
zdenka1009
a ešte som zabudla na tri krásne jaskyne pri Plešivci, Domica,Ochtinská, Gombasecká jaskyňa :-)
viera2410
Herľany- gejzír, Betliar, Zadielska tiesňava, Ochtinská aragonitová jaskyňa, . . .
mariamka
inak on aj varil to mate pravdu ,, na dvojplatnicke!!! len sa nestihol registrovat )))
ketty3811
od Košíc na východ,takže k nám do Trebišova(máme tu pekný park)...:-) Napadol ma gejzír v Herľanoch,Morské oko alebo Beňatina lom.



silvi
Ak ste milovníci hradov, odporúčam Gotickú cestu Spišom. Začína Ľubovnianskym hradom, pokračuje Spišským hradom a končí Kežmarskym hradom. Popritom môžete navštíviť Pieniny-plavbu na Dunajci a návštevu Poľska
abdul
Zober mapu a skús postupne sledovať : Košice ako písala @zdenka1009 , Medzev a jeho hámor, Tokajská oblasť, jaskyne znova dobrý nápad od @zdenka1009 , navrch cez Čertovicu trocha Liptova v Pribiline, trocha Jasnej , termo Bešeňová a potom nájazdom Roháče,Zuberec, Orava vrátane Oravského Podzámku, Vrátna, Terchová a Manínska tiesňava. Z toho vyhoď miesta, kde ste už boli a za dva týždne ani nestihnete všetko prejsť.
Nech sa dovolenka podarí.
tati2008
@mijaita ,kam z Košíc na výlet:Jasov-jasov.jaskyňa,kláštor premonštrátov.Turňa nad Bodvou -turniansky hrad, je to zrúcanina .Zádielska dolina-výlet.Medzev-hámor a múzeum.Betliar-kaštieľ a ešte je toho viac v tejto oblasti. Prešov -Solivar a jeho múzeum je to unikát,šarišský hrad.Spišská Belá -múzeum,Belianska jaskyňa,v okolí sú aj vzácne mokrade.Aj na juhu východného Slovenska sú pamiatky a oblasť Tokaj.
mijaita
Věděla jsem, že se mohu spolehnout na vaše rady. A to ještě zdaleka není září ! Všechny rady kopíruju a pak si sednem k mapě a Googlu a uděláme si přibližný itinerář. Ale už teď se těšíme a doufám, že počasí bude jako minulý rok - nejkrásnější možné ! :-)
babidka
Samozrejme , ze kazdy chvali to svoje oblubene a milovane :-) @mijaita , urob nieco , co nie je "bezny turisticky pocin " a prid k nam na "vychodny Vychod" ....okres Snina . Osadne -odkial sa dostanes pesi na lesnu zeleznicku jazdiacu po slovensko - polskej hranici a ktora premava iba cez leto .Prekrasna nedoktnuta - doslova diva - priroda ! Potom Nova Sedlica /co je navychodnejsia obec na Slovensku/ a odtial prekrasny Stuzicky prales, Rjaba skala a nauzasnejsie bukove lesy ake si vie clovek predstavit !!! Drevene kostoliky . Narodny park Poloniny Uprimni , jednoduchi ludia . Pokoj . Byvam tu . Milujem to tu . Niet krajsieho miesta na Slovensku .....
mijaita
@babidka velmi dekuji za uzasnou prezentaci tveho kraje. Ano, to je presne misto, kam se chystame, uplne, uplne na vychod a presne do neturistickych mist ! Mame dva tydny casu, uzijeme si to zase. Tak v zari dovi! :-)
marianne
Ak by ste isli nahodou okolo Ziliny,spravte si turu do Janosikovych dier,je to v narodnom parku,vodopadova krasa aj pekna tura:-)
mijaita
@marianne ty uz mame za sebou, zmokly jsme tam tak, ze jsem v batuzku utopila i fotak. Velky Canon tam plaval jak bezdomovec. Byl na odpis, jak mi rekli v autorizovanem servisu. Ja ho odlozila a on vyschnul a perfektne foti dal :-) Nicmene tam vsude bylo prekrasne, i hrebenovku jsme si strihly

marianne
@mijaita kúp si tohoto turistického sprievodcu o Slovensku a ručím Ti,že nebudeš vedieť,kde skôr skočiť:-) je super spravený.vrátane mapiek,lokalít,informácii a hotelov,rád....Je z vydavateľstva ELITA.

marianne
Túlam sa s ním už nejaký ten piatok,pre mňa najlepšie spracovaný spravovaný Bedeker o Slovensku.Praktický,prehľadný so všetkým,čo milovníci Slovenska potrebujú vedieť a vidieť.Spracovaný podľa oblastí.(napr:)Šariš,Zamagurie,Podunajsko,Považie,Ponitrie,Orava,Tatry...atď..atď.....
marianne
A este @mijaita to nase Slovensko je sice krasne,ale tak malicke,ze mas pocit,ze si uz vsade bola.Ale ver,ze vzdy sa da zatulat niekde,kde zistis,ze WAW.My to robime,tak,ze vyberieme oblast a potom naverimboha,odbocime z cesty niekde do dediny alebo mestecka.A prave vtedy objavime tie najcarovnejsie zakutia.To robime, aj ked sme ne ceste po Europe.:-)
babidka
@mijaita , ak by si sa zatulala predsa len k nam na vychod - ozvi sa mi !!!
Mozem ti mozno v niecom poradit a tiez by som sa s tebou rada stretla :-) Byvame kusok za Sninou smerom do Osadneho - takze " ak by predsa" tak by sme sa mohli stretnut , porozpravat , vypit spolu salku caju alebo aspon studnicnej vody :-) Ukazala by som ti moj najoblubenejsi vyhlad do okolia - aby si videla , preco sme sa rozhodli tu byvat....
mijaita
@marianne vaše i naše zemička je maličká, ale z pohledu zeměkoule jsme ukořistili docela krásny plácek :-)
Za doporučení bedekra moc děkuji. Hned jsem se na něj internetově vrhla a našla jsem zřejmě novější verzi, pro kterou si zajedu do centra. Kromě toho jsem našla na Aukru samostatně východní Slovensko a pro tu si jedu v pondělí. A hned budu konfrontovat s návrhy, které jsem tu od všech dostala.
Děkuji za ochotu a pratelskou snahu poradit. Děkuji všem !
mijaita
@nadzieja dekuji, ale my chceme na vychod od Kosic a dolu na jih. Rojace a Zuberec jsme byli pred rokem. Prekrasne !