Kuchyňa a vybavenie

Kuchynský robot

gabi58 - fotkagabi58, 3. januára 2021

Rozmýšľam nad kúpou
kuchynského robota a neviem sa
rozhodnúť. Poradíte mi niekto
podľa vlastných skúseností a dáte
tipy ktorý kúpiť? Robot chcem
využívať hlavne na chlebové cesto,
linecké cesto a strúhanie zemiakov
na placky.

@zareaguj


Diskusia k téme

gabi58
Ďakujem za rady.Ten Kitchenaid vyzerá dobre, škoda že má len miesenie a šľahanie.
Enter som nestláčala, písala som plynule a samo mi to ukladalo. Nechápem prečo sa mi z toho urobila básnička :)
babidka
V prvom rade sa musis rozhodnut, aku sumu si ochotna za robot dat.Za svoj "kucharsky zivot" som vyskusala Etu,Zelmer,Kenwood a skoncila som pred 10 rokmi pri KitchenAid Artisan. Ten je uz z trosku vyssej cenovej triedy, v zakladnej vybave ma iba 1 nerezovu misu a tri druhy nastrojov:balonovy droteny na slahanie,motylovy/ alebo lopatkovy/ na krehke cesta a hak na miesenie chleba a kysnutych kolacov. Struhadla, mlyncek na maso, strojcek na cestoviny, zmrzlinovac,spiralizer atd. sa dokupuju osobitne.Mam mlyncek na maso a strojcek na vyrobu cestovin.A nie su prave lacne. Ale ...je to najkvalitnejsi robot ,aky som kedy mala. A urcite bude aj predmetom dedenia:-) Moja mala 6 rocna vnucka sa ma uz pytala, ze ci ked umriem, tak jej ho podarujem....Teraz som si dokupila este food procesor, su tam struhacie kotuce nahrube, jemne a najjemnejsie struhanie , tiez slaha, mixuje, drvi,seka maso...neutiahne vraj vsak nase kysnute cesto.
Na druhej strane, predajcovia mavaju casto akcie ked je velmi vyhodna cena alebo ku zakladnej vybave pridaju este niektoru cast vybavenia /napr. mlyncek alebo strojcek na cestoviny /k zakladnej vybave. Staci mat trpezlivost a sledovat akcie.Priatelky ktore maju napr.Eta Gradus alebo Bosch Mum sa obcas stazuju, ze sa plastove casti velmi rychlo opotrebuju alebo zlomia.Ale napr. zasa Eta Gradus ma takmer vsetko potrebne v zakladnej vybave a jeho cena nie je prilis vysoka.
sedlacka
Vo februári 2020 som mala silný zápal ramena a nemohla som sa realizovať pri ručnom miesení cesta na chlieb, rožky... Keďže som bola na PN-ke a času bolo neúrekom, tak som sa motala po rôznych diskusiách o kuchynských robotoch. Očaril ma KitchenAid, ale keďže v peňaženke vládol cibuľový efekt (otvoríš a zaplačeš), tak som si vybrala pre mňa cenovo prístupný robot eta Gratussino "maxo II" za 239 €. Má bohatú výbavu a je mi perfektným pomocníkom.
zolik
@babidka (6.1.2021 14:31)
Uplne, bezvyhradne sa pripajam k Tvojmu komentaru. Mam KitchenAid Classic v bielej farbe, v zakladnom vybaveni = nerezova nadoba + kryt na nu a 3 druhy metiel. Dokupila som mlyncek na mäso. Mne tato vybava maximalne postacuje. Mam ho na kuchynskej linke, neodkladam, pretoze splna aj dizajn, ktory sa mi paci.



1x haji
gabi58
Žienky, všetkým vám ďakujem za rady. Aj ja som poškuľovala po KitchenAid Artisan, ale tá cena .... Nakoniec som si objednala ETA Gratus 0028 90030. Babidka, trochu si ma znepokojila že sa na ňom opotrebujú súčiastky, ale čo už, je objednaný.
emmuska7
Ja mám tiež KitchenAid, ale neni som si istá aký typ, keďže som to dostala ako darček, ale som s ním spokojná :)
herculles
@emmuska7 (27.1.2021 12:17)

Pozdravujem. Diskusia má už svoj vek, ale rád by som sa poradil ohľadom výberu. Aký model KitchenAid máte? Prípadne aj ostatní, ak by ste mali nejaké tipy, budem rád.