Kuchyňa a vybavenie

Kuchynský robot

silvia68 - bez fotkysilvia68, 30. decembra 2011

Asi každá z nás nejaký používa, preto prosím prispejte svojimi radami a skúsenosťami. Môj robot Eta doslúžil po 23rokoch takmer každodenného funguvania, nech sú mu zberné suroviny ľahké. Ja už mesiac surfujem po internete a behám po obchodoch a neviem sa rozhodnúť. Chcem niečo fakt kvalitné , aby to robilo všetko.
Váham medzi Kenwood KM 023 Major Titanium Multipack , ten má ohromú cenu , potom uvažujem aj nad BOSCH MUM 54240, a teraz mi padol do oka KITCHENAID Artisan 5KSM150PSEWH . Chcela by som kovové telo robota a j nerezovú misu, planetárny model miešania, aby to malo aj mlynček na mäso, strúhadlo, odšťavovač . Podeľte sa o svoje skúsenosti , aj o tie zlé. Ja mám zlé skúsenosti s plastovými súčiastkami. V obchode mi teda neporadili, oni chcú rýchlo predať , a ja už nechcem rýchlo hocičo kúpiť.

@zareaguj


Diskusia k téme

bubuayogi
Kenwood je solidna znacka, ktora vydrzi desatrocia. Je pravda, ze je drahy, ale u mna favorit - pekne pomalicky nan setrim :).
annaha
mam kenwood km 266 nie je drahy uplne som spokojna miesa miesi melie maso zatial super
používateľ nemá avatar
dry
dry
Máme KENVOOD Schef z limitovanej série s nerezovou nádobou s rôznym príslušenstvom ako strúhanie zeleniny, čistič zemiakou, mixer dokúpiť sa môžu aj mlynčeky. Robot používame od roku 1996 a sme s ním absolutne spokojní. Je drahý ale vynikajúci.
varecha5
Ja si tiež chcem kúpiť najaký robot, môja Eta mi po 30 rokoch doslužila a neviem si nájsť adekvátnu náhradu. Tiež by som prijala nejaké rady ohľadom robotov.
varecha5
dry ja som si dala do vyhľadávača tvoj robot ale nevidím tam žiadne strúhadlá
používateľ nemá avatar
dry
dry
Na stránke www.kenwood-elektronics.sk je celá ponuka bielej techniky a príslušenstva. Ako som uviedol náš robot KENWOOD CHEF je z limitovanej série. Že čo bolo príslušenstvom a čo sme dokúpili pred pätnástimi rokmi to sa už nepamätám. Viem, že v tom čase sme mali elektrický mlynček na mäso, preto sme mlynček na mäso ako príslušenstvo nekupovali.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Na stránke www.kewoodworld.com/uk si môžeš pozrieť i ukážku funkcie robotu s možnosťou voľby vysvetlívok aj v češtine.
havino
ja mam BOSCH MUM4880, som s nim spokojna, až na to skladanie,ked potrebujem krajať, ale už som si zvykla, maso v nom nemeliem, nemlelo to tak,ako malo, radšej som si kupila samostatny elektricky a to je nebe a dudy, používam ho vyslovene na miešanie cesta, kremov, mixovanie a pod. inak aj orechy velmi pekne melie,aj mak
trencanka
Uplne jednoznacne KITCHENAID! Vo vsetkych programoch o vareni maju tento robot. Ked mi môj Bosch dosluzi, kupujem tento. Len to asi bude este dlho trvat. Nevadi, pockam si nan.
marianne69
Artisan Kitchenaid doteraz najlepsi ,aky som za 20 rokov mala.Predtym som mala etu a kenwood.
silvia68
@marianne69 aký typ máš?
@dry na tej stranke som nebola , idem pozrieť, hľadala som len na strankach predajcov, vdaka za tip, laka ma kenwood, ale tiež som počula veľa dobrého o Kitchenaid. Bude ťažké rozhodovanie.
marianne69
@silvia68 Kitchenaid artisan stand mixer,ked si zajdes na www.bbq.sk najdes ho tam vo vsetkych farbach.Ja som ho kupila na www.pixmania.sk bol v akcii aj so sklenenou miskou..Kusticek z neho je vidiet aj pri mojom recepte nafuknuta pecienka.:-)Mne ucaroval cerveny,ladi mi k vanilkovej kuchyni:-)
varecha5
Pri robotoch Kitchnaid je len 300 W , nie je to málo na rozdiel od iných robotov?
frezia68
Staručká,ale dobrá Eta mi doslúžila pred sviatkymi,tak som kúpila cez internet Bosch MUM48R1,malé rozmery,výkon 6OO W,tichý...naše predajne elektro ako vybrakované,len nad 400.-eur.Takže cesto bez problémov,ale nemám návod ( už som urgovala ) na strúhanie,krájanie zeleniny a neviem doteraz.....zlatá,stará ETA.Ale nechcela som už ETU,lebo zaberá viac miesta a hlučná.Takže neporadím,len dúfam,že s návodom nový robot aj využijem :-)))
sovka62
Moja perfektná stará Eta doslúžila pre šiestimi rokmi a keďže som s ňou bola naozaj spokojná, kúpila som si novú Etu. Predpokladala som, že za tie roky ju ešte vylepšili, veď pokrok nezastavíš! Ale Etáci dokázali, že žiadny pokrok sa nekoná, naopak, ako keby cúvali, lebo tá nová sa starej veru nevyrovná, okrem chýbajúcich funkcií ma naštvalo, že počas záruky bola dva razy v oprave.
Tak teraz si už len želám, aby definitívne skapala a mohla som ju s čistým svedomím vyhodiť! Už sa teším na nový Kitchen Aid, ten som si vyhliadla.
babidka
Ja mam Kitchen Aid nieco vyse roka a je to moj milacik !:-) Dcera ho uz ma dlhsie a ked porovname vsetky tie roboty co sme doteraz mali -tak je jasne najlepsi. Pred nim som mala Eta ,potom nejaky mizerny Privileg a za tym Zelmer ...v podstate som az po tolkych rokoch prisla ku kvalitnemu stroju . Je samozrejme drahsi ako taka ETA ale nie zas az natolko - radsej si naspor a kup nieco naozaj kvalitne . Vykon 300 ci 350 W je len cislo na papieri :-) Rozhoduje konstrukcia stroja a ako dokaze vyuzit tu energiu . Napr. Kitchen Aid ma tak konstruovane prevody , ze aj pri zdanlivo malom vykone je nadpriemerne silny a moj vymiesi chlieb z kila muky bez akychkolvek problemov . Jedinu vec co ma z plastu je kryt na pracovnu misu . No a snad nejake doplnky ktore nemusia byt kovove . Ja som si pockala na dobru cenu a kupila som ho v predvianocnej akcii s 30% zlavou . Tak ho kupilo a niekolko mojich priateliek /aj z Varechy/ a vsetky su z neho nadsene. Na Slovensku ho prakticky kupis iba v 1-2 internetovych obchodoch a snad v znackovej predajni v BA. Kenwood je nieco podobne a videla som ho vo viacerych intenetovzch obchodoch .
irenaw
Vyberala som tiež zo spomínaných troch značiek. Rozhodovala som sa podľa ohlasov na kvalitu, čo všetko má robot robiť, koľko chcem do toho investovať. Kitchen aid bol horúci favorit, už dávno sa mi veľmi páči, hlavne v jabĺčkovej farbe :). Ale keby som mala kúpiť všetky nástavce, ktoré používam teraz, celková suma je jednoznačne mínusom. Kenwood bol druhý adept v poradí, takmer to vyhral. Ale nakoniec Bosch som našla jediný s elektrickým mlynčekom na mak, semená a obilie (vraj ešte český Concept melie mak, nepoznám). Pečiem celozrnný chlieb, drvím ľan a meliem dosť často mak. To rozhodlo. Je to naozaj veľmi individuálne. Držím palce, nech sa rozhodneš k svojej spokojnosti.
1x m0nika
janger
Ja mam Kenwood KMC560 Chef Premier. Tento:
 www.kenwoodworld.com/nl-nl/Producten/Keukenmachines/Chef-en-...

Tiez som dlho uvazovala, ktory,... Ci KitchenAid, ci Kenwood alebo Bosch. Nakoniec som sa rozhodla pre Kenwood, som doteraz spokojna. Bol k nemu aj blender a este som si dokupila mlyncek na pomale mletie:
 www.kenwoodchef.nl/accessoires/27.Lage_snelheid_snij_raspm...

Ja myslim, ze KitchenaAid a Kenwood su porovnatelne kvalitou. Su to velmi stare a kvalitne znacky, KitchenAid robi vacsiu reklamnu kampan, takze sa objavuje v mnohych TV programoch ...Inac tych 300W v pripade KitchenAid uplne staci, ma iny princip pohonu, tak zvladne toho dost (tak mi aspon bolo vysvetlene obchodnikmi, ked som sa o tom informovala).
silvia68
@varecha5 no predtým som bola nerozhodnutá a teraz už fakt neviem, dcéra mi ponúkla riešenie. V nemecku to funguje tak , že si robot kúpiš a do 60dní ho môžeš vrátiť bez udania dôvodu. To sa mi momentálne pozdáva, nehovoriac o tom , že tam je to lacnejšie ako u nás. Silne uvažujem že to vyskúšam s kenwood multipack, ten obsahuje takmer všetko čo chcem, cena v DE 649eur,  www.obchodny-dom.sk/kuchynsky-robot-kenwood-major-titanium-...
to je tento, je kovový,
ale mám možnosť od nás z firmy v podstate zadarmo zobrať si  www.najnakup.sk/Porovnaj_kuchynske-roboty_BOSCH-MUM-465...
, ale to je všetko z plastu, čo ma trochu desí. rada by som mala niečo fakt kvalitné. Takže mám dve možnosti , zobrať kenwood a byť spokojná alebo zobrať bosch a potom uvidím, či budem spokojná. V každom prípade si skočím do nejakého kamenného ocbchodu obzrieť obidva stroje. Potom dám vedieť, čo som kúpila. Vdaka všetkým za rady.
henrieta007
Dobrý den z Prahy.
Včera mi přišel můj vysněnýí červený fešák Kitchen aid Artisan 5KSM 150PSEER4. Bohužel pixmania.cz ho dodala bez českého návodu k použití. Chtěla jsem poprosit, zda ho náhodou některá nemáte v elektronické podobě a nemůžete mi ho poslat emailem nebo třeba nějaký odkaz, kde by se dal návod stáhnout. Já samozřejmě kontaktovala pixmanii s žádostí o jeho zaslání, ale moc nevěřím v nějak extra rychlou reakci. Moc děkuji a přeji krásný den.