Kuchyňa a vybavenie

Kuchynský robot z Lidla

andrea3 - fotkaandrea3, 27. októbra 2011

Dobrý deň milí varecháči. Nedávno sa mi pokazil kuchynský robot a rozmýšľam o druhom. V pondelok majú mať v Lidli v akcii robot, ktorý sa mi pozdáva. Nemáte s ním niekto skúsenosti? Pôvodne som mala vybratý bosch a tento z Lidla je v podstate rovnaký, akurát je o polovicu lacnejší :)

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Vyzerá celkom dobre, už som naň pozerala, ale 550 W sa mi na robot zdá málo - veď toľko teraz majú ponorné mixéry. radšej by som šla do niečoho silnejšieho, aby som sa nebála vsypať doň kilo múky
rela
Tiež mám záujem o takýto kuchynský robotaký je fotke. Pozerala som na internete rôzne značky. Sú tam roboty od 550 W až do 900 W. Chcem preto poprosiť varecháčov o radu. Možno mi niektorí vysvetlia ten rozdiel vo Watoch. Robot chcem výkonnejší, hlavne na miesenie kysnutého cesta. Ďakujem za radu.
naninka1
@rela , no práve v tých W je rozdiel, 900W je podtatne vyššia sila, ako 550W. Robot, ktorý má 550W, neviem či premieša 1/2kg múky.
babidka
Vykon aky uvadza vyrobca vo wattoch ani nie je velmi dolezity .Ked je nekvalitna , alebo zle urobena mechanicka cast robota , tak tomu watty vela nepomozu :-((( Predpokladam vsak , ze robot za taku cenu bude mat vacsinu skrutiek z hlinika a zvysok z plastu - co znamena veeeelmi kratku zivotnost a mozno viacej problemov ako radosti . Zalezi vsak aj na tom , ako casto ho budes vyuzivat ...Mas vsak male deti , takze robot bude asi v "akcii" denne.Ked ti mozem poradit - najdi si nieco lepsie , kvalitnejsie a spolahlivejsie- trebars aj ten Bosch .Alebo si ho kup a hned zacni sporit na robot , ktory ti vydrzi dlhe roky .....
celeblith
Ked uz sa tu rozbehla debata o robotoch/mixeroch...co si myslite aky mixer by vedel posekat-pomliet aj orechy?
trencanka
Nizka cena je super, ale kvalita sa odvija od ceny. Presne ako sa tu vyssie pise, vela suciastok z plastu, moc to nevydrzi a potom aj ten vykon. To je robot "light" pre gazdinky nenarocne, raz za cas babovka alebo piskota. Ak vela pecies, varis, je lepsie investovat viac do lepsieho stroja.
Ja mam taketo nieco  www.najnakup.sk/Porovnaj_kuchynske-roboty_BOSCH-MUM-840...
marikafil
Ja mám Braun Electronic kúpený ešte tuším v roku 1991 - v Rakúsku. Motor má 500 Wattový, robím na ňom všetko. Melie orechy, drvím na ňom ľad, keď potrebujem drobnejší, kým som nemala pekárničku, tak som tam robila aj kysnuté cesto, bežne cesto na domáce rezance... Nie je to o spotrebe, ale o kvalite výrobku. Mne sa na ňom páčilo a stále páči to, že má len jednu nádobu, vymieňajú sa tam sekacie nože a strúhacie kotúče. Možno už nevyzerá moderne, ale kým funguje, tak ho nevymením:-) A tiež si myslím, že dať za robot od 380 EUR vyššie - to sa neoplatí nikomu, ani keby ho používal na desať robôt denne.
andrea3
Ďakujem všetkým za komentáre. Zatiaľ som rozhodnutá robot kupiť, radšej by som mala síce taký istý len bosch ale financie nepustia. Dúfam, ze nebudem ľutovať :)
elian44
Ja som kúpila v lete podobný v lidli za 39,90 € ( vtedy bol v akcii) , akurát je biely. Je pravda, že nemám malé deti, takže ho denne nepoužívam, ale z 1/2kg múky vymiešal úplne v pohode. Mlieť orechy a strúhanku vie:) Aj kapustu na tenké slížiky, takže na mieru akú ho používam ja stačí. Ale ak by som chcela využívať častejšie, asi by som popremýšľala.
annaha
ja mam Kenwood 900w ma vsetky funkcie melie maso uplne super cez internet za 190 eur moj nazor 500w je malo.
yofo
Robot z Lidla je alternatíva, ak je prievan v peňaženke. Treba mať však na zreteli, že taký robot s plastovými alebo silónovými súčiastkami nevydrží rovnako dlho (alebo rovnaký nápor), ako drahší kvalitný robot.
Ja som si raz kúpil v Lidli elektrický odšťavovač na citrusy od tej istej firmy ako ten robot (SilverCrest) a dlho mi nevydržal. Zodrali sa ozubené kolieska. Za kuchynský robot som radšej priplatil a som spokojný. Už som ho v jednej diskusii chválil, tu je link:  varecha.pravda.sk/magazin/revolucny-kuchynsky-robot-kenwo...
evusik
prikláňam sa k tom čo už bolo napísané.... lasné prístroje = plastové súčiastky, slabý výkon a keď ho chcete reklamovať tak vám povedia, že ste ho neprimerane nepoužívali. Mám s tým vlastné skúsenosti. Za posledných pár rokov som takto "zničila" zopár obyčajných ručných mixérov a jeden tyčový mixér. Teraz mám Kenwood tyčový kombinovaný so sekáčikom a som nadmieru spokojná. Chystám sa kúpiť si aj robot tej istej značky aj keď nie také delo aké má @yofo pretože v tom jeho sa dá aj variť. Aj keď je to úžasný stroj ja si kúpim klasický robot na hnetenie a miešanie :-)
mám tento:
 www.mall.sk/mixery/kenwood-hb-791...

a ešte chcem tento:
 www.mall.sk/roboty/kenwood-kmx-51...

musím napísať Ježiškovi :-)
mery13
yofo, chcela by som sa Ťa opýtať niečo viac o skúsenostiach s robotom kenwood, chcem si ho kúpiť. Možno by bolo lepšie cez e-mail. Ak by si bol taký dobrý a dal mi svoju e-mail adresu na: dostalova.maria@gmail.com
yofo
evusik si si neprečítala koment poriadne, lebo nemám také delo :) že by sa v ňom dalo aj variť. Mám lacnejšiu verziu a aj kapacitne menšiu. Tento robot má v podstate 3 verzie. Prvé dve sa líšia kapacitne a výkonom, tretia verzia má aj indukčné varenie, ale ak v ňom varíte, nemôžete súčasne používať mixér alebo mlynček.
Ja som dlho vyberal kuchynský robot a myslím že som si vybral dobre. Ale každý môže mať inú predstavu o dobrom kuchynskom robote.
majo51
kenwood je super a keď má ešte niekto v kuchyni aj miesto aby to nemusel stále po umytí aj spratávať lebo iba vtedy ho človek môže využiť na 100% a zistiť aký je užasný pomocník. A čo sa týka ceny špičkový stojí od 400 eur a viac ale ten vam dokáže vyrábať aj domáce cestoviny.Je to síce vysoká cena ale určite gazdinu aj prežije. Keď si ideme kúpiť televízor vyvalíme za neho 500 eur a viac a na to čo tam dávajú a kradne čas naopak od robota.

peter14
ja vam radim nekupujte si ho my sme ho kupili a ked sme ho otvorili bola tam zlomena suciastka a raz nam isiel a raz nie . asi to bola moc vyhodna cena na kvalitny kuchinsky robot
andrea3
@peter14 škoda, že ste nenapísali skôr. Kúpila som ho a už aj oľutovala. Postupne sa všetko ničí.
mamina3026
@Celeblith (28.10.2011 08:24)

nič jednoduchšie, malý elektr.sekáčik na potraviny, orechy, lieskovce, mixuje a rozseká takmer všetko, za pár korún.. ja osobne bosch..