Rôzne

Kto schvaľuje komentáre?

conscientia - fotkaconscientia, 26. septembra 2018

Dobré popoludnie po dlhej dobe.

Moja sestra pod nickom @Nephilim by rada získala verejnú odpoveď od @redakcia na otázku, na základe čoho sa na Vareche schvaľujú a potom i zverejňujú komentáre. Jej otázky na túto tému vyšumeli do vzduchoprázdna (printscreen to istí). Podľa pravidiel sú komentáre od autorov, ktorí nezverejnili minimálne tri recepty podsunuté na schválenie adminom.

Obhajovali ste sa, že - sic! - "Našim cieľom je vytvárať na Vareche príjemné miesto bez vulgarizmov a osočovania, preto príspevky Varecháčov, ktorí ešte nie sú na Vareche dlho, predtým, ako sa zverejnia, prejdú kontrolou administrátora." Naqpriek tomu príspevok k receptu Toskánský bůček od užívateľa @Kuko95 prešiel. Užívateľ @Kuko95 nemá zverejnený ani jeden recept, no v komentári použil vulgarizmus, ktorý ste mu schválili, čiže ste o ňom museli vedieť. Ten komentár tu visel aj s tým vulgarizmom niekoľko hodín a niektorí ľudia ho nadšene lajkovali. Až po upozornení sestrou ste to konkrétne slovo NAHRADILI REDAKCIOU.

A ja by som rada sama za seba získala odpoveď, kedy konečne bude možné zrušiť nick i s receptami. V minulosti to možné bolo. A nedám pokoj, kým sa tak nestane.

Conscientia

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
@Conscientia

Dobrý deň,
komentáre niektorých užívateľov schvaľuje redakcia. O komentári od @Kuko95 sme vedeli, aj sme ho schválili, nakoľko ním použité slovo v kontexte komentára bolo opisné, nikoho osobne neurážalo ani ním nikoho neosočoval. Slovo sme sa rozhodli vymazať až po tom ako sa v redakčnom systéme objavil komentár od @Nephilim , teda preto, že predsa len niekomu prekáža. Komentár sme považovali za upozornenie pre redakciu, inkriminované slovo sme odstránili a týmto sme považovali vec za vybavenú. Po druhom upozornení od @Nephilim na nezverejnený komentár sme na mailovú adresu zadanú na varecha.sk ako registračnú napísali @Nephilim vysvetľujúci mail. Žiadnu odpoveď sme nedostali.
conscientia
Milé, že slovo chujoviny považujete za opisné. Mne ste už raz zmazali slovo 3,14čoviny s tým, že nemám používať vulgarizmy.
redakcia
@Conscientia (26.9.2018 16:42)

Na to Vám okamžite odpovedať nevieme, keďže ide skôr o technickú záležitosť. Ak budeme vedieť viac, ozveme sa.
tomas
Dobrý deň

počet receptov bol podstatný v momente, keď sme systém spustili, v súčasnosti máme iný interný systém hodnotenia používateľa, na základe toho sa systém rozhodne, či komentár schváli automaticky, alebo či bude postúpený na posúdenie administrátormi či moderátormi.
Ak nejakého používateľa systém automaticky schvaľuje a nastane s ním problém v konkrétnom komentáre, pri ďalšom komentovaní môže byť opäť posudzovaný administrátorom, alebo naopak.

Počet receptov bol podstatný len na začiatku spustenia systému ako dočasné riešenie, kym sme nahradili systém inou analýzou.

V tomto prípade bol komentár schválený administrátorkou alebo moderátorkou a potom bol upravený (nevhodné slovo odstránené).

V minulosti nebolo oficiálne možné zrušiť nick. Naopak od 25. mája 2018 sme informovali v súvislosti so zmenami ochrany osobných údajov a GDPR, o spôsobe odstránenia osobných údajov, niektoré sa dajú odstrániť cez webové rozhranie (napr. e-mailové nastavenia), niektoré sa nedajú odstrániť automatizovane.

V súvislosti s odstránením osobných údajov / deaktivovaním konta treba kontaktovať e-mailom na gdpr@varecha.sk.
conscientia
A prečo by som vás mala kontaktovať e-mailom zas a opäť, keďže som vás už v minulosti zas a opäť žiadala o to isté, čo žiadam teraz?

conscientia
@redakcia : BTW, toto je blbosť: "V minulosti nebolo oficiálne možné zrušiť nick." Bolo. A skutočne nerozumiem, v čom je nielen technický problém.
1x mitzy
zolik
@Conscientia
Najprv si rozmysli kam lezes.
A ked si vliezla pre Teba zle, neobvinuj druhych. Daj si tie Tvoje 4 recepty ako skryte (alebo si ich niekam strc) a problem mas vyrieseny.
Zbytocne otravujes. Asi preto, ze potrebujes byt zaujimava?
rela
Jedna "Dáma" napíše: "3,14čoviny", druhá "sis, drb nato". A budú otravovať atmosféru na Vareche kvôli vulgarizmom?! No skutočné DÁMY, len čo je pravda...
mitzy
@Zolik (27.9.2018 20:19) som velmi prekvapena z vasho prispevku. Ak sa Cons rozhodla zmazat recepty a ucet, malo by jej to byt umoznene. Je to jej volba. Jej volba bola zapisat sa, jej volba je zmazat ucet.
K prispevku od Rela: preco znevazujete 4 recepty? Skuste pridat aspon jeden. (Otazka je basnicka, odpoved nie je potrebna.)
Netusim, ci sa tu nieco zbehlo, co tomuto predchadzalo, uz sem chodim malo, komenty mi unikaju (co je vidim casto krat aj dobre), ale naozaj nepochopim preco by sa mal niekto chciet zviditelnovat receptami, alebo otvorenou diskusiou. Cons povazujem za velmi rozhladenu bytost.

@All co sa staviate z akehokolvek dovodu ako dav proti jednotlivcovi - precitajte si prosim hru Mila Urbana - Beta, kde si?
bubaya
A ja vám poviem, že odkedy poznám slovo ch....iny....viem pomenovať tisícky vecí. Jedným slovom. :DDDDDDDDDDD
1x zolik
nephilim
@Mitzy Si veľmi láskavá. Vzdaj to. Nie svoju láskavosť. Ale všetko ostatné nechaj tak. Nepochopia.

rela
@Mitzy , treba pozorne čítať. Nepísala som nič o receptoch. Moja odpoveď nie je básnická ale konštruktívna :-)
mitzy
@Rela (28.9.2018 12:08) chybička sa vloudila. moje ospravedlnenie.
kecupicek
Skutočne neviem či je dnes super moderné používať vulgarizmy za každým druhým slovom, ale dnešní mladí to používajú, či majú dôvod, alebo nie. Aj my sme sa v minulosti cítili múdri a sebaistí a svet bol pre nás gombička, ale časy sa menia a my sa meníme v nich. Pokiaľ máme zdravotné problémy, mali by sme sa utiekať skôr do duchovnej sféry a prejaviť svoju pokoru. Súhlasím s tebou, žiadnu ženu nectí jej vulgárny slovník, je množstvo výrazov, ktorým sa dá dané slovo nahradiť. @Rela (27.9.2018 20:26)

1x rela