riadi alebo aspon trosku uvazene kontroluje ktosi zaradenie jednotlivych receptov?
mne osobne to tak nepripada. lebo ak ano, tazko by sa dali najst v sekcii "Slovenska kuchyna" recepty na:
Tiramisu,
Mrkvovo-kokosový koláč s jablkami,
Kokosova rolada,
Bananove piskoty,
Pomarancova pochutka,
Avokadovy krem s bananom,
Limetovy tvaroch s kiwi
Balkanske rezy,
Ananas v cesticku,
a ine. ako tak sledujem pridane recpety, ananas ma vyrazne zastupenie v slovenskej kuchyni.
Treba prepacit aj ked niekto recept opise ale mal by ho aspon vyskusat a potom sa "potesit"aj s nami.
A nakoniec aj taketo diskuzie su urcitym obohatenim a potesenim pre nas Varechacov,preto rada na varechu chodim.Prave tak,ako ked som si kupovala kucharske knihy/ani neviem presne kolko ich mam,to je moja dalsia vasen /vzdy som vyberala take kde okrem receptov som si mohla precitat nielen o recepte,ale aj krajine,popripade nieco o autorovi /ked bol znamy/
Takze nebudme privelmi prisni!!!!!!!!!
Každý pridaný recept samozrejme kontrolujeme. Práve preto sa vo verejnej časti neobjaví hneď, ale až po schválení redaktorom (nemyslite si, že je to desať ľudí - v skutočnosti je to len @sandratamer a občas vypomáha @jarco ). Niekedy nám môže niečo ujsť. Ale vo všeobecnosti sa pridávanie receptov na Varechu nesnažíme príliš regulovať. Prečo by napríklad Kokosová roláda, hoci aj s ananásom, nemohla byť slovenská kuchyňa? Lebo je v nej "neslovenský" kokos či ananás? Veď je to tradičný zákusok, ktorý robievali už naše prastaré mamy. Neberte tieto veci príliš vážne, Varecha sa nehrá na odborný server, je to portál pre bežných ľudí, amatérskych kuchárov a príležitostných labužníkov. Samozrejme, podporujeme gastronomickú osvetu, najmä čo sa týka zdravej výživy, aj správnu terminológiu, ale naozaj nemá zmysel hádať sa, či banánové piškóty možno zaradiť do slovenskej kuchyne alebo nie.
Čo sa týka kopírovania receptov, už sme pár desiatok drzo skopírovaných vymazali. Ale ak niekto vezme recept z knižky alebo iného servera, vyskúša ho, a pridá aspoň jeden vlastný tip, je to v poriadku. V texte takého receptu by sa mal priznať zdroj inšpirácie (názov knižky alebo link na webstránku), no to už nie je v našich silách kontrolovať. Ak na Vareche nájdete niečo bez škrupúľ skopírované bez pridanej hodnoty či odkazu na pôvodný zdroj, prosím použite funkciu "Upozorni admina".
Snáď tu nie sme ani ľudia na hlavu padnutí a nebudeme odfajkávať pri svojom recepte ako tagy úplné nezmysly.
Napriek tomu je však niečo čudné. Napr. pozerám si recept "Ajmäsové fašírky" od Jody... mrknem očkom nabok k podobným receptom... no a medzi uvedenými vidím "Štvrťkilový koláč". Tak rozmýšľam, čo tie dva recepty majú spoločné?
Ja viem, podobne ako Švejk tvrdil, že všetky cesty vedú do Budejovic, dá sa niečo spoločné tvrdiť aj u týchto... napr. že obidve jedlá sa upečú :(... alebo dokonca, že obidve majú základné stavebné častice molekuly :-P ?
Ale možno by sa dala urobiť dáka malá? zmena v programe a nemali by sme tu švejkoviny. Som si istá, že šikovný programátor by to zvládol. Ale v podstate mi to príliš nevadí. Skôr ma iritujú tie nezrozumiteľné vety v niektorých prípadoch alebo desivé hrúbky .
A ešte viac drzosť niektorých ľudí, ktorí dokážu chladnokrvne skopírovať niečí recept i s fotkou na inom portáli a tu ho postnú a vydávajú za svoj. Ako keby sme my ostatní boli na hlavu padnutí a nezbadali to.
Inak je tu strašne veľa vecí, ktoré sa mi tu veľmi páčia. Tá dobromyseľná priateľská komunita, ako ju spomína i sovka, tá asi najviac. A kvitujem, že sandratamer i jarco sa tu medzi nami správajú úplne normálne, ako členovia spomínanej komunity. Do istého času som vôbec netušila, že sú členmi redakcie.
Páči sa mi, že dostávame na maily denné prehlady, oznámenia o reakcii na uverejnený recept...
Páči sa mi, ako sú tu na portáli urobené jednotlivé rubriky na všeličo (len ich dosť slabo zatiaľ využívame), uvítala by som aj rubriku na všeliaké finty, rady, ktorými doma všeličo zvládame (aj keď nesúvisia s varením... hoci to by asi mohol byť problém?) alebo diskusné fórum na takú tému (vhodne rozčlenené).
Zaujíma ma, kto vyberá a pridáva tie redakčné recepty, ako "naháňajú" kuchárov po Slovensku kvôli zverejneniu ich tajomstiev? A kedy asi výhľadovo sa dá rátať tu na Vareche so sľúbenými vylepšeniami ? (Len pre info) Dík, ahojte všetci :-))
Diskusné fórum si môžete vytvoriť na akúkoľvek praktickú tému, neradi by sme tu videli iba politiku, náboženstvo a podobne. Rubriky pre diskusné témy môžeme vytvoriť dodatočne podľa toho, aké témy sa budú zakladať.
Redakčné recepty väčšinou preberáme z piatkovej prílohy denníka Pravda. Ich výber sa riadi témami, ktoré majú predpoklad na čitateľský úspech, aby si ľudia kvôli receptovej prílohe kúpili noviny. Šéfkuchárov zháňame rôzne, nebýva s tým problém - je to pre nich reklama. Skôr je problém s tým, aby sa nepredvádzali, ale snažili sa ponúknuť taký recept, ktorý si vie človek urobiť aj doma.
Nasadenie vylepšení je závislé na časovej kapacite Tomáša, ktorý to musí naprogramovať. Momentálne je to bledé, pretože robí iné dôležité projekty. Akonáhle sa mu uvoľnia ruky, povenuje sa Vareche. Ale termín sa neodvážim povedať. Okrem opráv drobných chýb chceme napríklad umožniť pridávanie viacerých fotiek k receptu (do bodov postupu, fotiek toho istého jedla pripraveného inými používateľmi), chceme spustiť "internú poštu" medzi používateľmi, alebo automaticky spájať suroviny zapísané rôznym spôsobom.
@jarco
pomohla Varecha v období, keď som mala muža v nemocnici,
vzniklá komunita "varecháčov" je ozaj súdržná a je tu veľmi veľa
spolupatričnosti asnaha pomôcť si navzájom, či radami, ale aj dobrým slovom, či adresným alebo všeobecným. Veľká vďaka
aj "zabávačom", aj úsmevné spomienky pohladia dušu.
Všetkých Vás pozdravujem a prajem pohodové dni