Zdravá výživa

Krvné skupiny

marianna76 - fotkamarianna76, 20. septembra 2011

Ahojte, prosím máte skúsenosti zo stravou podľa krvných skupín?

@zareaguj


Diskusia k téme

morenajea
toto by ma tiež zaujímalo, lenže ani netuším akú mám krvnú skupinu :(
evanaaa
Má krv.skupinu A Rh faktor pozitív., poznám aj potraviny, hlavne zelenina a ovocie, ale nikdy by som sa toho nedržala, ak by sa malo jesť len podľa krv.skupín, strava by bola jednostranná, a to nie je dobre, ako spomína aj Pumaamravec, treba jesť pestro - z každého trocha.
marianna76
Verím, že sa má jesť pestro a zdravo, ale keď som kukla podľa skupín, moja skupina by nemala ani kapustu a ja som sa čudovala prečo zdravá kapusta mi nerobí dobre... preto som chcela od niekoho viac skúseností.
julica
Každý odborník na túto diétu povie, že je to hlúposť. Krvné skupiny sú veľmi, veľmi stará záležitosť a prostredie, v ktorom človek žije, aj človek samotný, sa odvtedy pretransformovali. Nie je v tom žiadna racionalita. (kapusta nerobí dobre žlčnikárom)
marianne69
Stravovala som sa podla toho urcity cas,asi 6 mesiacov,ale nechala som to.Som B+ a boli mi doporucovane jest vela mliecnych vyrobkov,co mi moc neprospievalo a ani nechutilo. Ale odporucanu zeleninu,ovocie,masko napr:baranie,divinu zboznujem....tiez mi nedoporucovali avokado,paradajky a to ja zase veelmi lubim....takze jem co mi chuti,snazim sa zdravo,niekedy s malymi uletmi:-).Ale je pravdou,ze ked som vylucila na cas vyrobky z psenicnej muky,ktore by som podla mojej skupiny nemala,definitivne som sa zbavila atopickeho ekzemu jednoducho zmizol...
45678
:-)) to je práve v našich hlavách...čo zbožňujeme nechceme sa toho vzdať. Mala som zdravotné ťažkosti a lekári boli bezradní, permanentne zvýšená teplota a opuch tváre. Rozhodla som sa zmeniť stravovanie a vybrala som si práve podľa krvnej skupiny. Samozrejme, hrozné.., všetko čo mi chutilo bolo buď nevhodné, alebo úplne zakázané. Naštudovala som si tiež stravovanie podľa metabolických typov a vytvorila som akýsi vlastný jedálníček. Úplne som sa vyhýbala zakázaným podľa mojej krvnej skupiny, v kolónke nevhodné som vylúčila tie potraviny, ktoré sú pre mňa nevhodné aj z pohľadu metabolického typu a vôbec som to nebrala ako niečo nútené, ale snažila som sa postupne si na to zvykať. Sama seba som psychicky povzbudzovala, že to dokážem, a hlavne, nikomu som o tom nehovorila. Myslím, že to je dobrá stratégia, pretože okolie má tendenciu "do toho vám gibicovať"a zbytočne by som plytvala energiou vysvetľovaním prečo?
Asi dva týždne som si zapisovala všetko, čo som bežne jedla, aby som mala možnosť zhodnotiť, koľko z nevhodných potravín a ktoré vlastne jedávam.Porovnala som to podľa zoznamu nevhodných, ktoré som si vypísala a stále nosila na kartičke so sebou, aby som si na to zvykla.Ak si dobre pamätám, trvalo to dobrých 5-6 týždňov, kým som si zapamätala čo nemám jesť. Postupne som nemala problém ani v spoločnosti, pretože bez komentáru som nechala na tanieri, ak sa dalo vylúčiť to čo bolo pre mňa nevhodné, ak bolo jedlo z nevhodných surovín, čo zrejme každá z nás dokáže posúdiť, taktne som poďakovala, že sa necítim dobre. Doma som začala variť tak, že som akoby všetko prispôsobila sebe, no práve tam som sa presvedčila, aká som neopatrná, pretože syn dovtedy zdravý, odolný začal mať kožné problémy. Nemáme rovnakú krvnú skupinu, ešte že mi to napadlo.Jednoducho som si uvedomila, že asi to teda má nejaký vplyv na zdravie. Synovi som vyhľadala, aké sú pre neho nevhodné potraviny a vôbec neprotestoval, že to bude dodržiavať. Po mesiaci mu úplne zmizli kožné vyrážky. To ma zároveň povzbudilo, že som sa rozhodla pre správnu cestu. Bola náročná a relatívne dlhá, no úspešná, už po dvoch mesiacoch som mala pocit, akoby som sa subjektívne lepšie cítila a zdalo sa mi, že opuch nie je taký výrazný.Teploty som sa zbavila až po siedmych mesiacoch a čo ma potešilo, odišlo mi 12 kg z váhy:-) Dnes už po potravinách pre mňa nevhodných ani netúžim, no sú aj také, ktoré by mali byť zo zoznamu prospešných a tiež ich nejedávam. /mäkké mliečne výrobky/
Cítim sa dobre fyzicky aj psychicky. Vždy, keď urobím prehrešok, často z nevedomosti, najmä pri cestovaní, okamžite to zaznamenám, prvý pocit , ktorý sa dostaví je únava. Moja skúsenosť s týmto typom stravovania je teda osobná a pozitívna.:-)
jerica
To je fakt zaujímavé ako sa vie riadiť v tele metabolizmus podľa krvnej skupiny .
@mariaklara ja mám AB Rh-negatív, úsmevné vraj v USA väčšie % vrahov malo krvnú skupinu AB , dohovie ako je to z povahou pri krvných skupinách .
marianna76
45678 Ďakujem, takúto skúsenosť som potrebovala vedieť, či sú takí, ktorí verili a išlo to k lepšiemu. My sme všetci rovnakej skupiny. pozriem aj stravovanie podľa metabolických typov - nevedela som o takejto možnosti. Ďakujem
45678
@jerica isto aj krvná skupina určuje určité povahové črty, ale presnejšie to charakterizuje numerologia:-)
@marianna76 pozri sa po knihe Výživa podle metabolických typu Ann Louise Gittleman mne osobne vyhovuje štýl v akom to je písané.
Želám Ti predovšetkým pevnú vôľu a odhodlanie.-)
julica
krvná skupina určuje povahové črty???? :))))
45678
@ julica a vieš že áno? :-)) tiež som bola prekvapená, ale čítala som o tom v knihe od j.templeton kde popisuje napríklad, že ľudia s B-skupinou sú aktívnejší a prchkí ..samozrejme povahové črty vystihuje numerológia a vplyv znamenia
julica
No tak to už potom radšej tá krvná skupina :)))))))
anabelka
Táto diskusia ma veľmi zaujala, práve uvažujem a hľadám informácie, že sa pokúsim o takýto spôsob stravovania. Objednala som si literatúru, budúci týždeň by mi mala prísť, už sa teším. Nakoľko žijem sama, problém s varením by mi odpadol a len pre zaujímavosť, mám krvnú sk. 0 pozit. Aká sk. si Ty?
bejulienka
Viem, že je o tom kniha, môj kolega si to chválil, ale ja osobne neviem, ale možno poteším... konečne je na trhu sérum na chudnutie, pričom diétu nedržíte a bez jojo efektu. Účinok je už do hodiny. Vážne, potvrdzujem!!!!
bejulienka
marianka, vybrala si si najzdravšiu cestu. A tým pádom by ti nemalo v špajze chýbať aj Goji. Ak budeš chcieť 100% šťavu, mám...
45678
Krátim si chvíle v službe, tak som pre Vás vyhľadala zo stránok o krvných skupinách@julica a tu nájdeš aj charakteristiku povahy podľa krvnej skupiny :-))
KRVNÁ SKUPINA A

- Je najrozšírenejšou krvnou skupinou na Slovensku, má ju až 42 % populácie.
- Vznikla asi pred 25 000 – 15 000 rokmi, keď sa človek usadil a z lovca sa stal roľník.
- Do Európy sa rozšírila z Ázie a Blízkeho východu.
- Je pomerne odolná voči vírusom a baktériám.
- Ľudia s krvnou skupinou A sú náchylnejší na ochorenia srdca, pečene, žlčníka, cukrovky a sú menej odolní voči stresu.
- Vyhovujúci šport: joga a relaxačné cvičenia.
- Vhodná strava: ryby, sója, výrobky z obilnín, broskyne, čerešne, hrozienka, čučoriedky, mrkva, čakanka, zelený a zázvorový čaj, červené víno.
- Nevhodná strava: slanina, kačica, hus, pečeň, bravčové , hovädzie a teľacie mäso, plesňový syr, maslo, plnotučné mlieko, smotana, pistácie, para orechy, banány, pomaranče, kokosový orech.
- Charakteristika osobnosti:, zodpovedná, citlivá, tvrdohlavá, impulzívna,
- Partner: najvhodnejší s krvnou skupinou 0, B.

KRVNÁ SKUPINA B

- Vznikla pred 15 000 – 10 000 rokmi.
- Predkami „béčok“ boli kočovníci z oblasti Himalájí a Indie.
- Ľudia s krvnou skupinou B majú mimoriadne silný imunitný systém, sú odolní voči prechladnutiu.
- Hrozí im vyššie riziko kožných ochorení, nespavosť a poruchy pamäti.
- Vyhovujúci šport: chôdza, jazda na bicykli, plávanie, stolný tenis.
- Vhodná strava: baranie, jahňacie a králičie mäso, zverina, morské ryby, mlieko a kyslé mliečne výrobky, proso, ovsené vločky, sója, ananás, banány, kapusta, paprika, cvikla, olivový olej, čili, zelený, žeň-šeňový čaj.
- Nevhodná strava: slanina, kačica, hus, šunka, kurča, vnútornosti, plesňový syr, zmrzlina, kešu orechy, arašidy, mak, tekvica, kukurica, reďkovka, olivy, granátové jablko, rajčinová šťava.
- Charakteristika osobnosti: komplikovaná povaha, oduševnená, rebelská.
- Partner: klapať by vám to mohlo s partnerom s krvnou skupinou A, AB.

KRVNÁ SKUPINA 0

- Vznikla pred 40 000 rokmi v Afrike.
- Predkami boli prví ľudia.
- „Nulkári“ majú veľmi odolný zažívací trakt a dobre trávia mäso.
- Majú sklon k nadváhe a zápalovým ochorenia, ale sú pomerne odolní voči stresu.
- Vyhovujúci šport: aerobik, beh, plávanie, jazda na bicykli, lyžovanie.
- Vhodná strava: hovädzie, teľacie, baranie, jahňacie a kuracie mäso, zverina, pečeň, srdce, morské ryby, figy, slivky, brokolica, špenát, kaleráb, paprika, vlašské orechy, olivový olej, minerálna voda, šípkový, mätový a púpavový čaj.
- Nevhodná strava: výrobky z pšenice, kukurice, fazuľa, šunka, údený losos, mliečne výrobky, olivy, kukurica, karfiol, baklažán, huby, pistácie, para orechy, arašidy, mak, pomaranče, mandarínky, jahody.
- Charakteristika osobnosti: optimistická, komunikatívna, harmonická, srdečná, vytrvalá, vodcovská.
- Partner: hľadajte ho medzi krvnými skupinami A, AB.

KRVNÁ SKUPINA AB

- Vznikla pred 1000 rokmi kombináciou A a B.
- Má ju iba 5 percent svetovej populácie.
- Je odolná voči mikróbom.
- Ľudia s touto krvnou skupinou môžu mať problémy s tráviacim traktom, mali by však odolávať alergiám.
- Vyhovoujúci šport: korčuľovanie, turistika a tanec.
- Vhodná strava: kyslé
reklama
mliečne výrobky, mäso z morky a králika, baranie a jahňacie mäso, morské ryby, ryža, sója, strukoviny, obilniny, grapefruit, ananás, kivi, jedlé gaštany, zeler, zemiaky, karfiol, olivový olej, kari, káva, zelený a lopúchový čaj.
- Nevhodná strava: slanina, hovädzie, teľacie, bravčové, hus, zverina, plnotučné mlieko, zmrzlina, maslo, plesňové syry, paprika, kukurica, reďkovky, banány, pomaranče.
- Charakteristika osobnosti: komplikovaná, plná rozporov, oduševnená, rebelská.
- Partner: najlepšie si porozumiete s krvnou skupinou 0, B.
lenoorka
Dobrý deň, ja držím túto diétu eštelen 9 dní a schudla som pri nej 4,5 kila. Je to pre mňa dosť zapierania sa ale musím uznať, že sa cítim o dosť lepšie, nebýva mi už zle po jedle ale naopak cítim sa ľahko. Myslím, že to má čo do seba pretože ja som krvná skupina A a nikdy som nedokázala zjesť nič iné okrem kuracieho mäsa. Často sa mi stávalo, že som sa neprejdela ale bolo mi pritom veľmi ťažko a bolelo ma brucho. Teraz to vôbec nepociťujem. Čiže vrelo odporúčam.