Diskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 7 najnovší komentár včera 17:57
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár včera 17:43
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 7 najnovší komentár včera 17:57
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár včera 17:43
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 141 najnovší komentár včera 17:43
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 7 najnovší komentár včera 17:57
- Sovka62: Kukurica s makom 3 najnovší komentár 23. februára 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 27. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
Chutné voľno: Čo variť deťom cez jarné prázdniny? 10 tipov na jedlá, ktoré milujú
-
Bude to raz-dva: 11 receptov na mrveničkové koláče. Toto je skvelé riešenie, keď sa vám nechce piplať s cestom
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Oplatí sa počkať: Viete, že sú jedlá, ktoré na druhý deň chutia lepšie než čerstvé? Určite ich varíte aj vy
-
Kým príde pôst: 13 tipov, čo variť posledný fašiangový týždeň
www.dovera.sk/sk/aktuality/unknown-3.html...
www.tester.sk/test-na-zistenie-krvnej-skupiny-64...
a co sa tyka stravovania podla krvnych skupin, velky doraz na to nedavam, snazim sa jest zdravo bez ohladu ci mam A, B, AB alebo 0 :) ale keby to niekoho zaujimalo tu je pisane co by mali jest jednotlive skupiny :)
www.zdravejedlo.sk/krvne-skupiny...
Asi dva týždne som si zapisovala všetko, čo som bežne jedla, aby som mala možnosť zhodnotiť, koľko z nevhodných potravín a ktoré vlastne jedávam.Porovnala som to podľa zoznamu nevhodných, ktoré som si vypísala a stále nosila na kartičke so sebou, aby som si na to zvykla.Ak si dobre pamätám, trvalo to dobrých 5-6 týždňov, kým som si zapamätala čo nemám jesť. Postupne som nemala problém ani v spoločnosti, pretože bez komentáru som nechala na tanieri, ak sa dalo vylúčiť to čo bolo pre mňa nevhodné, ak bolo jedlo z nevhodných surovín, čo zrejme každá z nás dokáže posúdiť, taktne som poďakovala, že sa necítim dobre. Doma som začala variť tak, že som akoby všetko prispôsobila sebe, no práve tam som sa presvedčila, aká som neopatrná, pretože syn dovtedy zdravý, odolný začal mať kožné problémy. Nemáme rovnakú krvnú skupinu, ešte že mi to napadlo.Jednoducho som si uvedomila, že asi to teda má nejaký vplyv na zdravie. Synovi som vyhľadala, aké sú pre neho nevhodné potraviny a vôbec neprotestoval, že to bude dodržiavať. Po mesiaci mu úplne zmizli kožné vyrážky. To ma zároveň povzbudilo, že som sa rozhodla pre správnu cestu. Bola náročná a relatívne dlhá, no úspešná, už po dvoch mesiacoch som mala pocit, akoby som sa subjektívne lepšie cítila a zdalo sa mi, že opuch nie je taký výrazný.Teploty som sa zbavila až po siedmych mesiacoch a čo ma potešilo, odišlo mi 12 kg z váhy:-) Dnes už po potravinách pre mňa nevhodných ani netúžim, no sú aj také, ktoré by mali byť zo zoznamu prospešných a tiež ich nejedávam. /mäkké mliečne výrobky/
Cítim sa dobre fyzicky aj psychicky. Vždy, keď urobím prehrešok, často z nevedomosti, najmä pri cestovaní, okamžite to zaznamenám, prvý pocit , ktorý sa dostaví je únava. Moja skúsenosť s týmto typom stravovania je teda osobná a pozitívna.:-)
@mariaklara ja mám AB Rh-negatív, úsmevné vraj v USA väčšie % vrahov malo krvnú skupinu AB , dohovie ako je to z povahou pri krvných skupinách .
@marianna76 pozri sa po knihe Výživa podle metabolických typu Ann Louise Gittleman mne osobne vyhovuje štýl v akom to je písané.
Želám Ti predovšetkým pevnú vôľu a odhodlanie.-)
KRVNÁ SKUPINA A
- Je najrozšírenejšou krvnou skupinou na Slovensku, má ju až 42 % populácie.
- Vznikla asi pred 25 000 – 15 000 rokmi, keď sa človek usadil a z lovca sa stal roľník.
- Do Európy sa rozšírila z Ázie a Blízkeho východu.
- Je pomerne odolná voči vírusom a baktériám.
- Ľudia s krvnou skupinou A sú náchylnejší na ochorenia srdca, pečene, žlčníka, cukrovky a sú menej odolní voči stresu.
- Vyhovujúci šport: joga a relaxačné cvičenia.
- Vhodná strava: ryby, sója, výrobky z obilnín, broskyne, čerešne, hrozienka, čučoriedky, mrkva, čakanka, zelený a zázvorový čaj, červené víno.
- Nevhodná strava: slanina, kačica, hus, pečeň, bravčové , hovädzie a teľacie mäso, plesňový syr, maslo, plnotučné mlieko, smotana, pistácie, para orechy, banány, pomaranče, kokosový orech.
- Charakteristika osobnosti:, zodpovedná, citlivá, tvrdohlavá, impulzívna,
- Partner: najvhodnejší s krvnou skupinou 0, B.
KRVNÁ SKUPINA B
- Vznikla pred 15 000 – 10 000 rokmi.
- Predkami „béčok“ boli kočovníci z oblasti Himalájí a Indie.
- Ľudia s krvnou skupinou B majú mimoriadne silný imunitný systém, sú odolní voči prechladnutiu.
- Hrozí im vyššie riziko kožných ochorení, nespavosť a poruchy pamäti.
- Vyhovujúci šport: chôdza, jazda na bicykli, plávanie, stolný tenis.
- Vhodná strava: baranie, jahňacie a králičie mäso, zverina, morské ryby, mlieko a kyslé mliečne výrobky, proso, ovsené vločky, sója, ananás, banány, kapusta, paprika, cvikla, olivový olej, čili, zelený, žeň-šeňový čaj.
- Nevhodná strava: slanina, kačica, hus, šunka, kurča, vnútornosti, plesňový syr, zmrzlina, kešu orechy, arašidy, mak, tekvica, kukurica, reďkovka, olivy, granátové jablko, rajčinová šťava.
- Charakteristika osobnosti: komplikovaná povaha, oduševnená, rebelská.
- Partner: klapať by vám to mohlo s partnerom s krvnou skupinou A, AB.
KRVNÁ SKUPINA 0
- Vznikla pred 40 000 rokmi v Afrike.
- Predkami boli prví ľudia.
- „Nulkári“ majú veľmi odolný zažívací trakt a dobre trávia mäso.
- Majú sklon k nadváhe a zápalovým ochorenia, ale sú pomerne odolní voči stresu.
- Vyhovujúci šport: aerobik, beh, plávanie, jazda na bicykli, lyžovanie.
- Vhodná strava: hovädzie, teľacie, baranie, jahňacie a kuracie mäso, zverina, pečeň, srdce, morské ryby, figy, slivky, brokolica, špenát, kaleráb, paprika, vlašské orechy, olivový olej, minerálna voda, šípkový, mätový a púpavový čaj.
- Nevhodná strava: výrobky z pšenice, kukurice, fazuľa, šunka, údený losos, mliečne výrobky, olivy, kukurica, karfiol, baklažán, huby, pistácie, para orechy, arašidy, mak, pomaranče, mandarínky, jahody.
- Charakteristika osobnosti: optimistická, komunikatívna, harmonická, srdečná, vytrvalá, vodcovská.
- Partner: hľadajte ho medzi krvnými skupinami A, AB.
KRVNÁ SKUPINA AB
- Vznikla pred 1000 rokmi kombináciou A a B.
- Má ju iba 5 percent svetovej populácie.
- Je odolná voči mikróbom.
- Ľudia s touto krvnou skupinou môžu mať problémy s tráviacim traktom, mali by však odolávať alergiám.
- Vyhovoujúci šport: korčuľovanie, turistika a tanec.
- Vhodná strava: kyslé
reklama
mliečne výrobky, mäso z morky a králika, baranie a jahňacie mäso, morské ryby, ryža, sója, strukoviny, obilniny, grapefruit, ananás, kivi, jedlé gaštany, zeler, zemiaky, karfiol, olivový olej, kari, káva, zelený a lopúchový čaj.
- Nevhodná strava: slanina, hovädzie, teľacie, bravčové, hus, zverina, plnotučné mlieko, zmrzlina, maslo, plesňové syry, paprika, kukurica, reďkovky, banány, pomaranče.
- Charakteristika osobnosti: komplikovaná, plná rozporov, oduševnená, rebelská.
- Partner: najlepšie si porozumiete s krvnou skupinou 0, B.