Aj u nas v rodine niektori maju krevety velmi radi a niektori ich nemusia. No ak sa ich rozhodnes skusit tak si daj pozor aby boli spravne upravene. Krevety ak sa dlho pripravuju su tvrde a gumove. Aj tu je dost receptov kde sa tento zaklad nedodrzal.
Ja ich sice tiez nemusim ale kludne ich ochutnaj , nic ti nebude .naozaj chutia ako velmi dobre jemne rybacie maso . Po prvykrat by bolo lepsie ich ochutnat cerstve aby si vedela asi ake to ma byt .tie predvarene a nasledne zmrazene su podla mna nechutne, obcas gumovite a vobec nepripominaju cerstve krevety....
Krevety... je jedlo ktore sa da najlahsie pokazit.V Slovenskej kucharke nie je podobne jedlo ktore sa podobne pripravuje -tak rychlo. Velmi lahko skoncis s nechutnou zuvackou.
Tu je jeden staromodny recept -klasika zo 70 rokov.Perfektne predjedlo, ked ti bude chutit skus sa dat aj na varenie.
krevety milujem grilované, s omáčkou najradšej z kokosového mlieka alebo aj so smotanou. O veľa prichádzate tí čo tvrdíte, že ich nemusíte. Tvrdiť, že niečo nemusím ak som to neochutnala, treba najprv vyskúšať.
V sezóne mušlí trávim niekoľko týždňov v Belgicku. Mušle ponúkajú vo všetkých reštauračných zariadeniach, od luxusných reštaurácii po zariadenia rýchleho občerstvenia. Ľudia na mušle stoja v dlhých radoch, ako v minulosti u nás na mandarínky. Vyskúšala som rôzne "dary mora" spracované a servírované rôznymi spôsobmi, aj tak nemám pocit že som o niečo ochudobnená. Je to skutočne iba otázka chuti.
@2010 : Krabí tyčinky jsou vynikající, ale nejsou z kraba. Vyrábějí se z rybího file a jsou jen ochucené. Krab má ale podobné maso. Krevety = šrimpy ne.
Nikdy nepochopím ako sa niekomu môžu hnusiť plody mora. Veď sú celý život v slanej vode, čistučké, voňavučké, mäsko je chutné a jemné, zdravé a diétne. Oproti tomu také prasiatko žije v .... @Julinka00 neboj sa a vyskúšaj. Tu na Vareche si určite vyberieš nejaký jednoduchý recept na ich úpravu.
@tanaivan , vies iny kraj iny mrav.. kde teraz zijem tak pisu:
Almost universally despised in Australia, carp are not generally sought as a food fish .
Kapor je ryba ktora nie je vhodna na konzumaciu... www.nativefish.asn.au/exotics.html...
Jój, stoja za to!!!...ale robím len cestoviny s krevetovou omáčkou-také tie mrazené/predvarené/ošúpané...s cesnačikom-MILUJÉM!!!...aj krabie masko je super-ale napr.také žraločie nemmusím...je také, také jemné moc, až mľandravé. Samozrejme, každému chutí niečo iné-takže je kopu ľudí, ktorým toto masko chutí. Ale treba vyskúšať-my Ti môžme písať, ako to chutí...no pokiaľ sama nevyskúšaš, tak nebudeš vedieť!...moja kámoška napríklad mohla neskutočne ikry-mňa z toho naťahuje!...ale rybky, ako také môžem a môžem-najviac pstruha!...takže-hor sa do skúšania a uvidíš.
Inak, aj ja som niekde čítala, že krabie tyčinky nie sú z kraba-ale z nejakej morskej potvory-filé. Dokonca aj dr mi to vravela, keď mi syn, ako 1,5 ročný dostal alergiu. Ja, že to je čistučké masko, a ona mi povedala, nech mu to už nedávam, lebo to je z treskovitých filiet-alebo tak nejak. Inak, krabie masko je úplne iné...také mňamózne, jemnučké-"krabie" tyčinky sú naproti tomu "mľanravá" hmota...aspoň pre mňa. Moja mama ich napríklad miluje-takže najlepšie bude, keď vyskúšaš sama.
Zaujímavá diskusia. Ale k Tvojej otázke či krevety stoja za to? Vieš na to sa odpovedá len ťažko. Ako by asi odpovedal eskimák na otázku či halušky stoja za to? Je to potravina na ktorú náš región nie ke zvyknutý ale to neznamená, že Ti nebudú chutiť. Zostáva len jedno - skús. Vyber si najprv recepty, ktoré trochu potláčajú ich špecifickú chuť a ak to zaberie, vitaj v klube milovníkov plodov mora.
@2010 ten kapor mne tiež "nevonia" a to som v detstve s vrstovníkmi chytal skoro všetky sladkovodné ryby a dokonca aj tie veľké sladkovodné mušle a raky. Kapra som jedol asi dvakrát, samé kosti a nič viac, určite mi v živote nebude chýbať.
Čo sa týka kreviet, záleží na čerstvosti a spôsobe úpravy. Ak chodíš niekde k moru, skús najskôr tam. aby si nebola sklamaná pri príprave a konzumácii (asi mrazených). Ako tak "čerstvé" zoženieš vo väčších marketoch.
@eraserhead , vies ja som taky klasicky reznovo salatovy nedelny typ, len daako postupom casu sa to zahmlelo ... a majoneza v salate sa zmenila na rozmiesane avokado a vyprazane bravcove na krevety a musle.
Tu je jeden staromodny recept -klasika zo 70 rokov.Perfektne predjedlo, ked ti bude chutit skus sa dat aj na varenie.
varecha.pravda.sk/diskusie/eckova-tycinka/489-forum.html...
Almost universally despised in Australia, carp are not generally sought as a food fish .
Kapor je ryba ktora nie je vhodna na konzumaciu...
www.nativefish.asn.au/exotics.html...
Čo sa týka kreviet, záleží na čerstvosti a spôsobe úpravy. Ak chodíš niekde k moru, skús najskôr tam. aby si nebola sklamaná pri príprave a konzumácii (asi mrazených). Ako tak "čerstvé" zoženieš vo väčších marketoch.