Varenie

Krevety

julinka00 - fotkajulinka00, 12. novembra 2011

Varecháči , chcem sa vás opýtať ako chutia krevety. Nejako nemám odvahu si ich kupiť . Stoja za to ???

@zareaguj


Diskusia k téme

rela
Všetky morské príšerky patria medzi jedlo, ktoré rozhodne nemusím. Je to však otázka chuti. Treba ich vyskúšať.
bibia1
milujem ich, moje deti vravia, že by som pre ne aj zabíjala :)
majo51
je to veľmi chutné biele mäsko, chuťovo ako veľmi kvalitné biele filé.
dorisa
...nejedla som nič, čo je "dar mora" a ani sa nechystám, nejako ma to neláka:)
alexdidi
Vždy to budú odpovede pre aj proti,lebo tak aj chutia,jední ich zbožňujú druhí nemôžu ani cítiť.Ich chuť zistíš,len ak ochutnáš.
palokuchki
Aj u nas v rodine niektori maju krevety velmi radi a niektori ich nemusia. No ak sa ich rozhodnes skusit tak si daj pozor aby boli spravne upravene. Krevety ak sa dlho pripravuju su tvrde a gumove. Aj tu je dost receptov kde sa tento zaklad nedodrzal.
babidka
Ja ich sice tiez nemusim ale kludne ich ochutnaj , nic ti nebude .naozaj chutia ako velmi dobre jemne rybacie maso . Po prvykrat by bolo lepsie ich ochutnat cerstve aby si vedela asi ake to ma byt .tie predvarene a nasledne zmrazene su podla mna nechutne, obcas gumovite a vobec nepripominaju cerstve krevety....
2010
Krevety... je jedlo ktore sa da najlahsie pokazit.V Slovenskej kucharke nie je podobne jedlo ktore sa podobne pripravuje -tak rychlo. Velmi lahko skoncis s nechutnou zuvackou.
Tu je jeden staromodny recept -klasika zo 70 rokov.Perfektne predjedlo, ked ti bude chutit skus sa dat aj na varenie.



tinca
krevety milujem grilované, s omáčkou najradšej z kokosového mlieka alebo aj so smotanou. O veľa prichádzate tí čo tvrdíte, že ich nemusíte. Tvrdiť, že niečo nemusím ak som to neochutnala, treba najprv vyskúšať.
rela
V sezóne mušlí trávim niekoľko týždňov v Belgicku. Mušle ponúkajú vo všetkých reštauračných zariadeniach, od luxusných reštaurácii po zariadenia rýchleho občerstvenia. Ľudia na mušle stoja v dlhých radoch, ako v minulosti u nás na mandarínky. Vyskúšala som rôzne "dary mora" spracované a servírované rôznymi spôsobmi, aj tak nemám pocit že som o niečo ochudobnená. Je to skutočne iba otázka chuti.
mariadra
Podľa mňa podobnú chuť ako krevety majú tyčinky SURIMI. Mne osobne veľmi chutia.
sjuz
nekúpiš - nezistíš :))
astheart
@majo51 : No, nevím..... Krabi mají chutné bílé maso, ale krevety? Jako kus neuzeného špeku a to já nemusím.... Ale proti gustu žádný dišputát. :)
astheart
@2010 : Krabí tyčinky jsou vynikající, ale nejsou z kraba. Vyrábějí se z rybího file a jsou jen ochucené. Krab má ale podobné maso. Krevety = šrimpy ne.
lilienocka
Buď ich budeš milovať, alebo nenávidieť....a naozaj, pozor na prípravu!
morenajea
Nikdy nepochopím ako sa niekomu môžu hnusiť plody mora. Veď sú celý život v slanej vode, čistučké, voňavučké, mäsko je chutné a jemné, zdravé a diétne. Oproti tomu také prasiatko žije v .... @Julinka00 neboj sa a vyskúšaj. Tu na Vareche si určite vyberieš nejaký jednoduchý recept na ich úpravu.
tanaivan
No čistučká, voňavučká slaná voda s prídavkom ropy.
lia66
Jój, stoja za to!!!...ale robím len cestoviny s krevetovou omáčkou-také tie mrazené/predvarené/ošúpané...s cesnačikom-MILUJÉM!!!...aj krabie masko je super-ale napr.také žraločie nemmusím...je také, také jemné moc, až mľandravé. Samozrejme, každému chutí niečo iné-takže je kopu ľudí, ktorým toto masko chutí. Ale treba vyskúšať-my Ti môžme písať, ako to chutí...no pokiaľ sama nevyskúšaš, tak nebudeš vedieť!...moja kámoška napríklad mohla neskutočne ikry-mňa z toho naťahuje!...ale rybky, ako také môžem a môžem-najviac pstruha!...takže-hor sa do skúšania a uvidíš.
lia66
Inak, aj ja som niekde čítala, že krabie tyčinky nie sú z kraba-ale z nejakej morskej potvory-filé. Dokonca aj dr mi to vravela, keď mi syn, ako 1,5 ročný dostal alergiu. Ja, že to je čistučké masko, a ona mi povedala, nech mu to už nedávam, lebo to je z treskovitých filiet-alebo tak nejak. Inak, krabie masko je úplne iné...také mňamózne, jemnučké-"krabie" tyčinky sú naproti tomu "mľanravá" hmota...aspoň pre mňa. Moja mama ich napríklad miluje-takže najlepšie bude, keď vyskúšaš sama.
rybarkuchar
Zaujímavá diskusia. Ale k Tvojej otázke či krevety stoja za to? Vieš na to sa odpovedá len ťažko. Ako by asi odpovedal eskimák na otázku či halušky stoja za to? Je to potravina na ktorú náš región nie ke zvyknutý ale to neznamená, že Ti nebudú chutiť. Zostáva len jedno - skús. Vyber si najprv recepty, ktoré trochu potláčajú ich špecifickú chuť a ak to zaberie, vitaj v klube milovníkov plodov mora.
eraserhead
@2010 ten kapor mne tiež "nevonia" a to som v detstve s vrstovníkmi chytal skoro všetky sladkovodné ryby a dokonca aj tie veľké sladkovodné mušle a raky. Kapra som jedol asi dvakrát, samé kosti a nič viac, určite mi v živote nebude chýbať.
Čo sa týka kreviet, záleží na čerstvosti a spôsobe úpravy. Ak chodíš niekde k moru, skús najskôr tam. aby si nebola sklamaná pri príprave a konzumácii (asi mrazených). Ako tak "čerstvé" zoženieš vo väčších marketoch.
2010
@eraserhead , vies ja som taky klasicky reznovo salatovy nedelny typ, len daako postupom casu sa to zahmlelo ... a majoneza v salate sa zmenila na rozmiesane avokado a vyprazane bravcove na krevety a musle.