Ženičky, mužíci!
Už mi to príde, že bývam v začarovanom dome. Ako som sa
presťahovala, neviem piecť penové, zaváraniny sa mi kazia ale čo
neviem oželieť, že neviem spraviť krém do košíčkov. Krémy sú
rôzne, ale nechcem ho nahradiť iným, pretože tento mi chutí
najviac. Nerozumiem, čo sa stalo, ale začal sa mi zrážať krém. Miešam
vajcia s pr. cukrom nad parou a potom do toho pridám margarín. Je
jedno, či je izbovej teploty alebo či z chladničky, je jedno, či pridám
maslo do masy alebo masu do masla. ono v prvom momente to
vyzerá, že sa nezrazilo a za chvíľu je po plnke. Poraďte, čo robiť.
Roky som robila košíčky min. 2x do roka a teraz sa ich bojím,
pretože nikdy sa krém nepodarí. Som začarovaná?
Funguje to. Skúste :)
Aj mne sa naposledy zrazil krém a práve do košíčkov. Piekla som ich na pomaturitné stretnutie po 45 rokoch. Taká stará a taká neschopná! Myslela som, že ma trafí šľak, ale podľa hore napísanej metódy som to napravila.
@3sandra3 , to šup šup ma tak rozosmialo...si zlatá..že by som sa odsťahovala od manžela kvôli krému do košíčkov. NIeeeeee!
@mramar , nemyslím si, že by to bolo ponáhľaním. 12r. sa to nestalo a bolo jedno, či bol margarín z chladničky alebo vajcia. Ja na to nikdy nepozerám a nemám s tým problém. Ale aj ja som už asi 3x vyskúšala po zrazení ešte raz dať krém nad paru, síce dokopy som to šľahal asi hodinu, ale ten krém nikdy nebol 100%, vždy trochu "šťavy" pustil. Čo sa stane, keď ho neuvarím, skúsené kuchárky? To bude mať inú chuť, že?
varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecep...
varecha.pravda.sk/recepty/krem-z-mikrovlnky-fotorecept/16...
áto plnka je tiež výborna.Má karamelovú prichuť.
varecha.pravda.sk/recepty/plnka-z-vody-fotorecept/20235-r...
áto plnka je tiež výborna.Robila som už aj z ramou.
Skús urobiť podľa môjho postupu.Na košičky ti asi bude stačiť z polovičnej dávky.Ja to stále robím takto a ked sa mi náhodou zvyší tak ju dám zmraziť.Ked chcem znova použiť,tak deň vopred ju vyberiem,zašľahám a použijem.
Držím paľce,aby sa ti to podarilo.Ak by si náhodou nemala chuť sa púštať do šľahania na pare,kľudne urob plnku z vody,je výborna.