Varenie

Koriander=cilantro

florea - bez fotkyflorea, 16. novembra 2011

chcela som sa spytat,ci bezne dostat kupit na SK cerstvy koriander a kde,velmi ho milujem,vdaka

@zareaguj


Diskusia k téme

jatanika
u nás v BJ bežne mávajú v hypermarketoch (napr. hypernova) ... v črepníkoch aj rezaný
dorisa
Ja som kúpila po dlhšom čase v tescu, ale málokedy ho majú. Taký v črepníku.
babidka
Ale ked ho mas tak rada , nie je problem aby si si ho nasiala a vypestovala na okne . Najlepsi je terakotovy kvetinac ale kym si ho zozenies , staci aj vacsia krabicka od zmrzliny . Kup si semienka v zahradnickych potrebach /alebo v Baumaxe/ a kup si aj zeminu - substrat na priesady /alebo si daj poradit v obchode / . Koriander velmi dobre a pomerne rychlo schadza a mozes ho mat stale cerstvy . Rychlo sice rastie ale po case hynie , takze je dobre mat niekolko kvetinacov . Ked ti zacne prvy vyrastat , hned zasej dalsi a ked uz strihas prvy , zasej treti....a tak dookola . do jedneho kvetinaca daj asi 10 - 15 semienok , to uplne staci . Ked sa ti nepodari semienka kupit , skus kupit Koriander cely - korenie . Je mozne , ze je upravovane ale mne uz vyrastli vnatky aj z toho :-)Z 3 pokusov iba jeden - ale boli jedle :-)
huck
podobne ako @babidka dopestujem si ho sama na balkone a to tak , že ho sejem z odstupom času, par krat do roka a tak mam vnatku silantra (cilantra, koriandru) v priebehu roka stale doma čerstvu .
babi
@babidka , tvoja rada sa zíde aj mne, lebo ja som si vypestovala v kvetináči, ale rýchlo mi odišiel, tak som s tým skončila a @florea kupujem ho v Tescu, alebo Bille - len vňať.