Varenie

Kondenzovane mlieko

weron0605 - bez fotkyweron0605, 5. apríla 2013

mila varechacka obec, prosim o radu :)
aku konzistenciu ma mat kondenzovane mlieko? nikdy som ho nekupovala, neochutnala, ani ho nepouzila vo vareni. vcera som bola na nakupe v rakusku a nasla som kondenzovane mlieko vo flasticke, 500 ml, ale zdalo sa mi riedke, vyzeralo skoro ako obycajne mlieko len trosicku hustejsie, ako keby smotana do kavy. ma to tak byt? ja som si vzdy predstavovala ze kondenzovane mlieko je huste a sladke. kupila som spravne alebo mam radsej kupit na slovensku to v plechovke? chcem ho na pecenie do kolaca. vopred dakujem za rady a prajem pekny dnik :)

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
podla toho aké to bolo konkrétne či sladené alebo nesladené. to nesladené je ako hustá smotana a to sladené je asi to čo si hladala to je husté krémovité .
mimka946
no tak salco ma byt samozrejme husté! pockaj a kup na slovensku v plechpvke je sladke,uzasne :) dokazala by som ho sama spraskat pri telke :)) to co si kupila nema so salcom nic spolocne
weron0605
dakujem, myslim ze to co som kupila je nesladene :( nevadi, bude na puding :) takze dnes sa ide kupovat slovenske sladke salko :)
letisia
U nás sa predáva pod názvom Salko a vždy v plechovke. Myslím, že to tvoje fľaškové nie je salko.
ericka
Určite len v plechovke,buď sladené,alebo nesladené .Vo fľaške sa predáva väčšinou len ako kapucíno,alebo smotana do kávy.
fialka49
weron0605, predávajú aj v Rakúsku kondenzované mlieko, tiež je v plechovke, práve tak, ako je k dostaniu aj u nás - Kondensmilcherzeugnis, gezuckert - to je obyčajné kondenzované sladené mlieko husté. Má podobnú vignetku ako u nás.
Predávajú však už aj skaramelizované (nemusíš ho variť). To je označené ako Karamell Kondensmilcherzeugnis gezuckert. Na hnedej vignetke je aj trojuholník marlenky (múčnik).
Na vignetke je na inom mieste napísané aj rusky - ak vieš rusky, nebude ti robiť problém si prečítať v azbuke - varenoe sguščennoe moloko s sacharom.
Výrobca je DOVGAN.
Či sa však rozhodneš pre varené mlieko, záleží od teba, treba vyskúšať, každý máme iný názor. Pre odskúšanie si radšej kúp iba 1 plechovku.
tetuska
no to bola smotana do kávy, salko majú najlacnejšie v Lidli, majú ho aj iné obchodné reťazce... napísané je zahustené, sladené...