Varenie

Koľko varíte huspeninu?

kikulienka99 - bez fotkykikulienka99, 2. marca 2020

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať
koľko varíte huspeninu, lebo ju
varím dva dni a nevie sa mi uvariť.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@kikulienka99 , to naozaj? Záleží, čo si do nej dala, či je tam dosť materiálu s kolagénom.....hlavne kože, paprčky, a pod. Bolo by dobré, ak by si napísala viac, takto sa zle radí. A treba dať dosť vody, pomaly variť podľa množstva 3-5 hodín pomalým varom, aby sa pekne vyparovalo až na potrebnú hustotu. Počkaj si na rady od skúsených......
1x jozefj
mirop
musis pred varom dobre pomixovat, ale pozor aby ti ten mixer nerozplakal deti
1x zolik
kimlo
@ampara (7.3.2020 11:45)
U tej som bol, a stále kvokám, stále kvokám... čo tak profesor Chocholoušek? Ten určite poradí...
kecupicek
Neviem čo si predstavuješ pod slovom -huspenina-! Dnešné mladé bravčové mäská sú uvarené do mäkučka za 2 hodinky. Pokiaľ vychádzaš z názvu, tak taká poriadne stará hus sa môže variť podobne ako bažant až 7 hodín. Nezabudni zapnúť sporák, ti odkazuje môj manžel, a to ti poviem, že je ozaj gentleman. Nemá to byť lepidlo ?
marienka44
Ja varím cca 6 hodín.Pravidlo: Na každé 1 kg masa sa dáva na začiatku 1 liter vody. Musia tam byť okrem chudého masa aj kože, paprčky min. 4 ks. Pred koncom dávam aj zeleninu.
V mojej kuch. knihe (starej) je napísané, že dať na začiatok aj 1 PL ocot do vody. Korenie: nové, cierne, bob.list a najnovšie som dala 4 klinčeky. Túto zimu som varila 3 x a väčšinou som porozdávala rodine a kamaratkam. :-) Všetci veľmi chválili.Kolagén je treba na chrupavky v kĺboch a na vrásky.
Pokrievka nie na tesno, aby sa voda odparovala, pomalý tichý var, skoro ani nie je vidieť, že sa varí.
jozka2
Na niektorych diskusnych prispevkoch som sa aj zasmiala,ale ono to nie je sranda ak zacinate,no da sa to nastudovat.Kukulienka99,napis ake maso si pouzila a pomer vody,lebo ak das vela vody tak ti nezhustne naozaj ani za tri dni.Velmi chutna je aj z kuracich paprckov,nemusi byt len bravcove.