Rôzne

Koľko si mám pýtať za:

monika29875 - fotkamonika29875, 26. apríla 2012

Milé zienky, chcela by som sa opýtať ako a koľko pytate za koláče.
Kamarátka má poprosila aby som jej upiekla 10ks šuhajd, 10ks orechov a
tiez10ks šamról. Robíte cenu podľa od kusuci kila???

Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

lilienocka
No v prvom rade si to zvaz , lebo financne sa ti to pri takom malom mnozstve neoplati. Budes robit z vacsej davky a dost sa ti toho zvysi, alebo budes mat odpad. Normalne sa berie od kusa, na vahu iba vianocne pecivo, alebo nejake drobne pecivo.... Cena samozrejme zavisi aj od velkosti a pouzitych surovin. Tak neviem , ci som ti pomohla.... :-)
babav
Dobra kamaratka by mala kamaratke napiect zadarmo ,ak si kupi a prinesie vsetky suroviny...10 ks sa piect neoplati,upec z celej davky
a budes mat zvysok pre svoju rodinu;-)
monika29875
Ja som jej uz ako dobrá kamarátka piekla na narodeniny a pokazde prinesiem, ked niečo napeciem a dá sa predsa piect aj s polovičnej dávky , či nie? Ja nezijem na SVK a tak pre ľudí čo nevedia/ nezaujímaju sa ci nemajú k tomu vzťah sú tieto koláče vzácne. :)
kuchticka
Ja bych ti radila aby si spocitala kolko ta stoji vsetko z coho pecies (suroviny) + energiu -plyn/elektriku a pracu podla toho kolko chces venovat kamaratke. Bud si vypytaj iba za vbydaje, alebo i za pracu, zalezi v akom vzajomnom vztahu spolu ste.
hahaias
Radím podľa seba - zober kamarátku na nákup, spolu kúpte všetko čo budeš k pečeniu potrebovať a keď je dobrá kamarátka tak spotrebované energie a svoj čas jej venuj ako kamarátke. Tak to riešim ja. A cudzím nepečiem - neoplatí sa.
veronika353
Kamarádka peče na objednávku zákusky za 0,40 eura za kus a dorty 5 euro za kilogram.U drobného pečiva 2,50 eur za kilo.
elisticka
hmmm divna objednavka tak malo kusov sa veru neoplati robit... ja som tiez piekla len tak pre kamosku ze si doniesla suroviny ..a dostala som za to "darcek"
mariaklara
K príspevku @veronika353 , to je asi veľmi málo za kilo torty 5 Euro, ale aj tie ostatné, len si pozri na " Torty od mamy ", je tam na takúto tému diskusia. Moja dcéra pečie, viem to ohodnotiť. Ale ešte je aj rozdiel ak si zákazníčka nedá materiál. A zasa je niečo iné, ak je to kámoška. Ja som z dcérou piekla kolegyni na Vianoce, tuším 15-toraké, a bola to riadna fuška. Iné je piecť drobné pečivo, iné krájané zákusky. Predstav si koľkokrát chytíš do ruky drobné pečivo, vymiesiš, vykrojíš, na plech položíš, dajme tomu plníš krémom alebo lekvárom, omáčaš do čokolády. Je to roboty až- až. No a na váhu skoro nič. Ja som povedala, že nikdy viac drobné pečivo nikomu nebudem robiť. Kto si nevie oceniť robotu, nech si pečie sám. A bodka.
veronika353
Já pekávám příležitostně pro rodinu a kamarádky zadarmo,ale pro cizí bych to taky nedělala,je s tím moc práce,neoplatí se to a ten, kdo se v tom nevyzná,ti to neocení @mariaklara máš úplnou pravdu:-))
angiek
tak malo kusov by som nepiekla ani kamaratke, asi by to bola len sranda, neoplati sa s tym babrat, kedze nepoznam nikoho v mojom okoli, kto by chcel na pohostenie len tak malo zakuskov, iba ak pre seba na nedelu, ved ked vie rozmyslat tak z jednej davky vzdy vyjde viac ako 10 kusov..inak nemam problem upiect vela krat som uz piekla torty na oslavu, svadbu, aj rozne kolace, viac plechov, vzdy zadarmo a len pre rodinu