Milé varechačky, prosím Vás o radu. Jedla som nedavno výslužku zo slovensko - moravskej
svadby. Okrem iných výborných zákuskov tam boli malinke ozaj velkosti vlašského orecha
tvarohové kolačiky, čosi na spôsob moravských kolačov. Boli vynikajúce, boli plnené len
tvarohom a navrchu mali posýpku, všetky ako jeden ako sa hovorí. Môj starší syn nemôže
sliv. lekvar a veľmi mu chutili, tak by som ho chcela prekvapiť. Milé kolegyne na webe, aké myslite, že boli pred pečením velké, alebo je to také cesto, že nenakysne? Napíšte prosím
Vás svoje vedomosti, už vopred Vám ďakujem. Ja totiž pečiem moravské kolačiky, ale
také malinke nikdy nemam.
cesto je výborné,plnené tvarohovou plnkou ..robia sa velmi maličké,ako vlašské orechy..ja som robila trochu väčšie ,nechcelo sa mi babrat :-)) možno je to podobne ako hladaš...
aj na interne, sú tam rôzne recepty, ale takéto praktické rady sú
najcennejšie. Myslím ale, že to cesto je mastnejšie a menej droždia
treba dať.
vdačná za také rýchle reakcie. Aj tejto stránke - VARECHA, chválim
kade chodím. :)))
chutnala take satocky a boli tiez vyborne, tvarohove.
a kedy neviem, tak som sa rozhodla to skusit na tejto jedinecnej stranke. Viac ludi viac skusenosti, ze? Vdaka.
. Dúfam, že pomôže pri pečení
Cejc prechádzam v septembri denne, dufam že aj tento rok to bude tak, určite si spomeniem.
pomoze pri peceni. Este raz pekne dakijem a ak budes potrebovat
nejaku radu aj ja pomozem.