Buchty Elišky

egreska - fotkaegreska, 16. augusta 2010
Buchty Elišky
Foto: egreska

Obľúbený receptík na české buchtičky..

Suroviny

Cesto:
200-250 ml
150 ml
3
500 g
1 PL
3/4 kocky
Plnka:
Na potretie:
Na obalovanie:




Postup

  1. 1

    Všetko na cesto zmiešame a nechame hodinku vykysnut. Lyžičkou (čím menšie tým chutnejšie ) odoberame kusky cesta ,na ruke vytvarujeme a naplníme .Poukladame na suchy plech a pečieme asi 25 minut na 180 st.Upečene potrieme roztopeným maslom zmiešanym s rumom (podla chuti ) a obalíme v praškovom cukre.

  2. 2

    U nás nestihnú ani vychladnúť :-))

Diskusia k receptu

evanaaa
Egreška, ozaj sa to zdá jednoduché, to znamená, že kvások nerobíš, ale dáš kvasnice priamo do múky, zaleješ mliekom a popridávaš ostatné suroviny? Lebo tak som to neskúšala a prin tom sa šetrí aj čas, aj robota, nie? N abuchtičky, ako ich tu vidím, mám chuť.
zdezda
Vyzerajú a i isto-iste chutia báječne, dala si do cesta 3 žĺtky a čo si urobila s bielkami? Ja z nich robievam ovocnú penu, alebo ich dávam do mrazáku, a potom ich použijem trebárs na " pusinky " :-)
egreska
@evanaaa ja robievam cesto v pekarni a tam davam najprv všetky tekute prisady s droždím a potom sypke ale teraz som robila tieto buchty na chate takže som to cele len zmiešala v mise a bolo to super.Cesto je trochu redšie a mastnejšie ale dobre sa s ním robí,nelepí sa a chutovo je ine,lepšie ako u "obyčajných" buchiet.@zdezda aj ja davam bielka do mraziaka ,už ich tam mam hadam desat :-)) tiež robím pusinky alebo pavlovu s ovocím..
elisticka
@egreska si ma rozosmiala tvojimi buchtami ked si ich pomenovala po mne:-))))ale vyzeraju dobre a rychlo sa daju urobit vyskusam....
coldbery
tiež sa mi pozdávajú..sú menej pracnejšie....ukladám do KK
egreska
@elisticka krasne meno máš ..vyskušaj ,budem len rada..@coldbery je to raz -dva,netreba miesit len všetko zmiešat a nechat tak..nech vam chutia :-))
bedrunka
Mám rada rýchle a jednoduché recepty. Tento nepoznám a rada vyskúšam.
1956
Také podobné cesto robím i ja, ale z dvojnásobnej dávky, iba žĺtky dávam tri, trochu rumu /cesto nie je mastné/ a keď mám citrónovú kôru tak postrúham do cesta. A ešte niečo, zvykla som si používať sušené kvasnice.Cesto sa mi zdá ľahšie. Ale ako sa hovorí "proti gustu žiaden diškutát/.
sovka62
Pripomínajú mi moravské svadobné koláčiky, na ktoré mám sľúbený recept už dva roky a stále nechodí. Vyskúšam tieto tvoje, ak ich spravím maličké, možno to bude ono.
egreska
@sovka aj tieto sa robia maličke a peču sa na svadby,takže to bude niečo podobne,len každy recept je iný,pomaly každa dedina ma svoj..
martina34
@egreska , zas niečo na pribratie, ale veď ty si také môžeš dovoliť, ja len slintám, vyzerajú fantasticky
egreska
chi chi...zatial možem Matka ,len pri takomto štýle dokedy ??? neboj ,aj ty by si zopár zvladla ,aj zbytok rodinky by sa isto potešil :-))
dobizu
@egreska - vyzerajú božsky, už sa len zahryznúť, určite ich urobím našim. Ukladám do KK a ďakujem! :-)
yxenka
Dnes som urobila tieto elisky,,,su perfektne......mnam..:D
a naozaj jednoduche ,,,,,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia