Varenie

Koláčiky šťastia

d0mca - bez fotkyd0mca, 1. apríla 2019

Rada by som upiekla koláčiky šťastia pre hostí na oslavu, ale neviem, do ktorého receptu sa pustiť. Sú tie koláčiky tvrdšie alebo skôr mäkšie? Ak ich dám do fóliových vrecušiek ako dlho vydržia? Vďaka za akékoľvek rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Oni stvrdnú po vychladnutí a nejedia sa, sú len pre zábavu spoločnosti. Baliť ich treba do celofánu alebo do krabice, v žiadnom prípade nesmú zvlhnúť alebo zapariť sa.
d0mca
@Viera1 (1.4.2019 15:37)

Vážne sa nejedia? Toto som ani len netušila. Ďakujem pekne
kecupicek
Piekli sme takéto koláčiky, keď sa ženil bratranec. Bolo s nimi veľa piplačky a hostia to nejako zvlášť neocenili. Moja neter mala na svadbe také malilinké mušelínové vrecúška naplnené malilinkými cukríkmi. Deti to ocenili. Cukríky lietali všade. Púšťajú sa ešte lampióny šťastia?
d0mca
@Kecupicek (1.4.2019 17:24)

A náhodou nemáte predstavu koľko času ste za tým strávili? Mne by ich trebalo cca 160ks tak neviem či sa do toho pustiť alebo nie. Lamióniky niekto púšťa a niekto nie. Niekto má namiesto toho dokonca ohňostroj alebo prskavky.
kecupicek
Vrecúška kúpila v predajni a cukríky do nich nasypala raz dva. Za hodinku to bolo aj na stoloch.@D0mca (1.4.2019 18:52)

kecupicek
Aj ty si mi dobre poradila, keď budeme mať výročie svadby urobíme ohňostroj pre celú obec. Super nápad!@D0mca (1.4.2019 18:52)

nephilim
@Kecupicek My pyromani púšťame. So sis naposledy včera. Susedia zalamovali rukami. Nech. Sladkosti balievam aj do organzy. Alebo do obyč nafarbenej gázy. Pre dospelých dávam sušené kvety. Bylinky. Také potpourri.

@D0mca Koláčiky osudu sa jesť dajú. Mali by byť tvrdé. Inak by sa ti rozmočil ten papierik s predpoveďou. Ak ho teda chceš do nich dávať. Okrem toho to krásne "křupne", keď ich rozlomíš.

d0mca
@Nephilim (2.4.2019 15:37)

A sú tie koláčiky chutné? Aby potom neostali len tak pohodené na stoloch a vyhodené.
kecupicek
Máme mnoho mladých rodín v susedstve a sme na konci dediny. Aj oni strieľajú pirátov, keď majú deti narodeniny. Navzájom si pomáhame, takže nám to nevadí. Sused hrá vždy na Silvestra na harmonike a môj manžel na saksík, ale až po ohňostrojoch. Ostatní sa pridajú spevom. V obci máme folklórny súbor, takže ľudia sú na spev zvyknutí.
kecupicek
Na jednej svadbe sme v tanieroch našli čokoládové peniažteky v pozlátku a po stole medzi kyticami boli rozsypané také malinké koráliky, ktorými sa zdobia torty. Nevedeli sme či sú pravé, alebo umelé, tak sme pre istotu zakázali deťom aby ich jedli. Boli pravé, aj tak ich všetky vyzobkali. @Nephilim (2.4.2019 15:37)

ribana
@D0mca (1.4.2019 16:07)

Kolaciky stastia sa normalne jedia ...
Kazdy Rok sa slavýme aj Čínsky Nový Rok a koláčik šťastna si stale kupime a su sice tvrdé ale fajnove ak troska rozmocis mňamka .
ribana
@D0mca (1.4.2019 16:07)

ano chrumkave su no ale slinami povoli a su uzasne