Zdravá výživa

Kokosový olej

janikbj - fotkajanikbj, 11. januára 2014

Chcela by som sa opýtať, či máte nejaký overený "zdroj" odkiaľ
sa dá objednať kokosový olej vo väčšom množstve - balení.
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

janikbj
ďakujem veľmi pekne za rady :-)
uf, 200kg je už trošku veľa asi :D
marinha
Záleží akú kvalitu hľadáš, na aké použitie. Či ho chceš používať iba na varenie alebo aj na kozmetické účely. Dodávateľov aj na Slovensku je dosť, stačí zájsť do najbližšej bio predajne a objednajú ho.
radost
otázka:
používa sa všade tam-ako slnečnicový..??aj rovnakým spôsobom..??
sandraviglasova
no ja ho používam presne všade tam ako som používala olivový alebo masť či tuk (napr. na vymastenie plechu) :) čiže, robím na ňom aj napr. volské oko, mastím ním plech, silikónové formičky, pridávam do cesta :) aj mäso som už na ňom robila..
Chuť, no, keď vymastíš plech, tak to nádherne vonia, ale necítiš ho v koláči, tak isto, ako keď ho pridáš do cesta, tak ho necítiš. Keď ale robím volské oko na teflónke, dám tam len trošilinku, zas to krásne vonia a trošku to tam aj cítiť, tak isto aj keď som ho použila na mäso. To som robila tak, že som si ho nechala rozpustiť, pretože kokosový olej je tuhý (pri 24°C sa roztápa), a poliala som ním mäsko v marinovacej nádobe. Riadne som ho ním omastila :) a potom hneď šup na rozpálenú panvičku :) super, je to naozaj kvalita. A všade ho stačí trošku.
sandraviglasova
no, ale využívam ho aj ako kozmetiku samozrejme, po holení, pretože sa mi robili na nohách vyrážky (však to poznáte).. na koži sa hneď krásne roztápa a nádherne vonia, nemastí, hneď sa vstrebe :) fakt odporúčam, určite neoľutujete :)
trencanka
Vidim, ze s novym rokom prichadzaju zavazky s lepsim stravovanim. Tiez som nedavno kupila kokosovy olej. Zatial si ho davam na ranajkove kase. Je vyborny nielen tym ze vydrzi vysoke teploty ale je zaujimavy najma tym, ze je ucinny v boji proti Alzheimer chorobe.
sandraviglasova
a je aj bez cholesterolu :) akurát som robila metrový koláč z bebekeksov a polevu som urobila z jednej čokolády na varenie a 2PL kokosového oleja, krásne a ľahko sa natierala, a jemne chutí kokosom :) som zvedavá ako sa bude zajtra krájať!
2010
Dnes som kupil do zbierky, palmovy , olivovy, burakovy, horcicovy, ryzovy a teraz kokosovy, namarinoval som maso na zajtrajsiu grilovacku a malu vzorku som pre seba oprazil citit to po kokose asi ako ked dakdo prejde z rastlinneho na olivovy, uvidim zajtra reakcie :-)
inac mne osobne najviac je po chuti horcicovy aj ked ma ostru chut
2010
Vyskusane, maso bolo v pace od vecera kde bol aj kokosovy olej plus cely cina - thajska bola robena na kokosovom oleji, kazdemu to vadilo je to citit , nezvyk...mozno ze aj preto lebo tam bola aj najpopularnejsia zelenina slovenskych penzistov kalerabove listy - zadarmo, ale aj zelena fazulka krajana po dlzke, asi to robil tiez jarny zazvor ktoreho bolo vela. Skusim znova a nastavim -:-)


sandraviglasova
:D každému to vadilo? A tebe? Hlavne že sa ľudia doteraz napchávali od oleja mastným vyprážaným syrom a pľackami, z ktorých vôbec ten olej nebol cítiť :D
Vyzerá to krásne :) a určite to aj tak chutí :)
2010
@sadraviglasova , druhy pokus vyprazane kuracie prsia na kokosom oleji uz chutil, plus salat - raw, lombok ( druh bielej redkvy), baby cukina, mrka, s dressingom - chilli, cesnak, limetka, cukor, kokosovy ocot a trochu sezamoveho oleja.


ducati
ak chceš kúpiť väčšie množstvo, tak potom 2,5 l posiela aj poštou Nutraceutica, sídlia v Nitre... je vysoko kvalitný..akurát,že je balený v plaste, takže ak ti to nevadí...také vedierko
jolijoli
Ahoj kokosový olej si mozes kupit napriklad tu www.anatura.sk
maju balenia v skle 340, 750 a 1,42L a kýbel 2,5L jeden z najlepších olejov ake som ochutnal...
bibinka33
Ahojte " varechaci" ak mate zaujem o kokosovy olej dajte mi vediet.
Bio Kokosovy olej bez vone 2220ml / 28€ na varenie,pecenie..
Je to vlastne jediný olej ktorý sa naozaj hodí na použitie pri vysokých teplotách na vyprážanie, pečenie a fritovanie, tento olej na varenie, pečenie sa nespáli. Jedlá budú oveľa chutnejšie, nakoľko pri pečení sa nevytvárajú karcinogénne látky, ktoré prirodzené chute potláčajú. Vyprážané jedlá a hranolky budú úžasne chrumkavé a pritom zdravé.
Ani pri niekoľkonásobnom opakovanom použití sa nespáli.

mam este doma... dajte mi vediet .
tiginko
ja kupujem kokosový olej bez vône 2,5kg za necelých 13EUR
biokokosak
Ak by mal niekto záujem ☺bez vône / 2.2kg / 28€ omega&more Bio kokosový olej na varenie a pečenie
biokokosak
Ak by mal niekto záujem ☺bez vône / 2.2kg / 28€ omega&more Bio kokosový olej na varenie a pečenie
biokokosak
nejak som nenasla tych 2.5kg za 13 € . tiginko kde sa presne nachadza a ako sa vola ? Ja chodim casto do zahranicia a vzdy doniesiem aj babam a aspon si omrknem aky to vlastne je:-)
tiginko
jedine že by ti nešlo do hlavy, že je to 2500ml ... vážila som ho a je to približne 2500g=2,5kg
tiginko
... a cena necelých 13EUR, presne 12,70 . Ak je v tom problém, tak sa veľmi ospravedlňujem za nepresnosti, nepovažovala som takéto detaily za podstatné :-)
biokokosak
nevsimla som si nic sa predsa nedeje , konkurencia je tvrda to urcita ;-) ale ja ho predavam z potesenia ;-) nastastie. .a ake mas s nim skusenosti? Mozno dobuducna vyskusam,lebo ja som s tymto velmi spokojna a zatial som mala len dobre ohlasy a jasne ze 100 ludi 100chuti
dandika1
@tiginko ja som ten olej podla Tvojho linku nasla ,VDAKA ozaj vyhodna cena len musim zistit ci aj posielaju dobierkou alebo kurierom,ale ozaj je to vyhodne este raz vdaka.:-)))))
puritas
Kokosák je výborný a je na spoustu věcí. Masti, místo plet. mléka, na suché vlasy, do jídla jako třeba cukroví, zákusky, na smažení , pečení, pomazánek. Neobsahuje cholesterol a nežlukne, nepřepaluje se. Když si koupíte tepelně lisovaný máte záruku, že bude zbavem všech alergenů. Je pro vegyny, vegetariány. My máme na www.puritas.cz několik druhů a typů zpracování. Zasíláme i na Slovensko.