Varenie

Kokosovy olej na pecenie

klaudija80 - bez fotkyklaudija80, 15. júla 2015

ahojte, pouzivate kokosovy olej aj na pecenie namiesto napr. masla alebo obycajneho oleja? necitit tam potom pachut? alebo nie je to potom prilis mastne? a ked tak potom ktory, radsej ten panensky alebo lacnejsi obycajny? prosim poradte tu som citala ze sa ten kokosovy olej da vyuzit naozaj na cokolvek dakujem  www.naureus.sk/blog/detail/15-sposobov-ako-vyuzit-koko...

@zareaguj


Diskusia k téme

denyany
Občas použijem kokosový olej aj pri pečení a vo výslednom produkte som žiadnu pachuť necítila nikdy. Mám len panenský olej, tak neviem, ako sa správa obyčajný. A zdá sa mi, že tohto oleja možno pridať aj troška viac ako klasického. Ale to je môj postreh, iní možno mali inú skúsenosť, lebo všetko okolo pečenia ovplyvňuje kopec maličkostí a každému chutí niečo iné. Ale celkovo som s kokosovým olejom pri pečení spokojná.
xxxxx
Ja pouzivam kokosovy olej uplne bezne namiesto klaickeho oleja alebo masla.Pouzivam ho asi v tom istom pomere ako normalny olej.Pouzivam niekedy bio extra panensky za studena lisovany,ten je samozrejme kvalitnejsi,ale skusala som aj obycajny.
V obchodoch sa da kupit bud s prichutou-ten ma taku jemnu kokosovu aromu,ale nie je to nejak moc vyrazne,ale mozes si kupit aj bez aromy,ak sa bojis,ze by to zanechalo v jedle nejaku pachut.Mam s nim velmi pozitivne skusenosti,uplne ti nahradi akykolvek iny tuk,ci uz na pecenie,varenie alebo vysmazanie a neprepali sa tak rychlo ako bezny olej alebo mast.A co najviac ocenujem,je to,ze je uplne bez cholesterolu.
Pekny den.
lidia3
tiež použivam kokosovy olej a žiadnu pachuť neni citiť-kupujem v bio predajni
sivka15
Ja používam kokosový olej z biopredajne, robím na nich palacinky a sú po tom úžasné, mám rada kokos tak som rada, že palacinky majú jemný kokosový nádych... :)