Varenie

Kokosové mlieko

prdelinka - fotkaprdelinka, 1. októbra 2012

Čítala som tu,čo s načataým kokosovým mliekom...jednuducho
skladovať v chladničke a dať si denne za lyžičku :-)
a aj kokosový olej :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

prdelinka
kokosový olej vhodný k starostlivosti o celé telo a tvár, ideálny je pre suchú a citlivú pokožku, ktorú chráni a zvláčňuje.Typickou vlastnosťou je jeho tuhá konzistencia, ktorá sa pri teplote 24 °C mení na tekutú. Jeho jemnú vôňu oceníte zvlášť pri masážiach, pre ktoré je kokosový olej priam predurčený. V zime chráni pleť a pery pred mrazom, v lete skvelo regeneruje pokožku po opaľovaní. Je možné ho využiť ako výživnú masku na vlasy i ako balzam po holení a depilácii.
marikafil
Kokosový olej nemám, zato mám mandľový - a je super na celé telo, manžel ho dokonca používa namiesto vody po holení:-) Treba ho veľmi málo...a kúpila som ho v orientálnom obchode, čo má nejaký Turek vo Farmárskej tržnici v Bratislave.
tiginko
kokosove mlieko aj olej hojne vyuzivam na varenie, dcera kvoli intolerancii laktozy kravske nemoze a kokosove ho perfektne zastupi v mnohych receptoch, nielen sladkych. Taka hokkaido polievka s nim nema chybu...@2010 zaujimavy recept, asi ho vyskusam...predpokladam, ze panutsa=peanuts=arasidy :-)
tiginko
a este som zabudla - skus aj cukor z kokosovych kvetov @prdelinka , kupujem ho na www.kokosovysvet.sk
2010
@michsamant , nepouzivas nahodou tu kvalitnu - hustu cast u nas je pod menom kokosova smotana?
michsamant
Miesto smotany na varenie ho pouzivam, ta je tekuta, nie moc husta. A pouzivam ho do kari, do zeleniny, hocicoho. Pridala som sem vela receptov s jeho vyuzitim.
mijaita
@tiginka cukr po kokosu chutna? Jsem na trase, mohla bych se v tom obchudku zastavit v patek !
mijaita
tohle jsem nasla o cukru....
Kokosový cukr je již po tisíce let tradičním sladidlem v celé jihovýchodní Asii. Výchozí surovinou pro jeho výrobu je sladký nektar z květů kokosových palem, který se získává naříznutím celého palmového okvětí. Nektar je pak velmi pomalu zahříván, čímž se z něj postupně odpařuje voda. Výsledkem celého procesu jsou pak drobné hnědé krystalky velmi příjemné sladké chuti s karamelovým podtónem. Chuť kokosového cukru se však může během roku lehce měnit v závislosti na sklizni a poddruhu palmy, z níž je vyráběn.

Kokosový cukr má glykemický index 35 (GI), což je nižší hodnota než u třtinového cukru nebo sirupu z agáve. Je tedy velmi vhodný pro diabetiky. Je velmi bohatý na minerály (K, Mg, Zn, Fe), což příznivě působí na elektrolytovou rovnováhu lidského těla. Kokosový cukr také obsahuje 14 aminokyselin a množství vitaminů - B1, B2, B3, B6 a C (23,4mg/100g ! ).

Kokosový cukr pomáhá udržovat stálost vnitřního prostředí, podporuje imunitní systém a působí blahodárně na celý organismus.