vysmážala som filé na Klátovskom oleji - de luxe v bio kvalite - ked
som ho kúpila, som sa vytešovala , že ide o slovenský produkt, sľubujúci zdravšie "vyprážanie", pre vysoký obsah mononenasýtených mastných kyselín, ktoré obsahuje až 82%, čím je možná tepelná úprava do 200-210C (pre porovnanie Raciol, Venus slnečnicový obsahujú tieto zložky 22-26%), no som sklamaná, jednak mi olej smrdel, pri smažení sa jeho "vôňa" zintenzívnila, no čo je najhoršie, filé bolo horké, pri konzumácii až štípalo v hrdle, rovnako dopadli aj vykostené kuracie stehenné rezne.
Máte niekto skúsenosť s týmto olejom ? Ak nie možno táto moja vám napovie, že ....už ho nekúpim
kedže prídu moji 3 synovci tak dnes im vysmážam čerstvé ryby aj kuracie rezne....na slnečnisovom oleji :)
Kátlovský použitý aj nepoužitý je už v kontajneri
Zase sa mi potvrdilo, že bio nie je vždy to najlepšie...
najlepšie je nevysmážať....
Ja som si takto kúpila drahý repkový panenský olej na šaláty v Rakúsku, a tiež mi smrdel, pritom bol čerstvý a dobre skladovaný a Poldi, Rakúšanka, povedala že to tak má voňať. Aj voňal - v kontejneri.
Pre vela ludi co nepouzivaju bravcovu mast aj ta smrdi, takze utecencom sa nezavdacis.
silná aróma po slnečnici by nebola to najhoršie, i ked aj tá mi vadila, ale viac mi vadila výrazná horkosť jedla, dokonca až štípanie v krku
Na druhý krát som ho zmiešala s iným olejom a pri vyprážaní som teplotu znížila a už to nebolo horké. Ale už ho viacej nekúpim.