Obchody a ceny

Kde zohnať orechy

julica - fotkajulica, 7. apríla 2011

Ahojte, prosím o radu. Konečne nastal ten čas a moja jediná sestra sa ide vydávať. Svadba bude v "sedliackom" štýle, nuž potrebujeme veľa orechov, maku, višní, lúčnych kvetov a muškátov :) No a tu je pes zakopaný - snažím sa zohnať dobré vlašské orechy za dobrú cenu. Nemáte náhodou nejaké tipy na ľudí, ktorí ich predávajú? Ešte nikdy sme žiadnu svadbu nerobili, tak sme aj nervózni, alebo skôr nervózne, chcela by som sestre pomôcť aj takýmto spôsobom. Poradíte? Už teraz Vám pekne ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

lucylee
no, @jul , čo ti poviem, svadbu som síce mala minulý rok a orechov bolo dosť z manželovej strany, ale teraz už ani oni nemajú a ja by som si tiež chcela nakúpiť do zásoby, ale neviem, kde :(
trencanka
Ja som minulu sobotu videla na trhu predavat vlasske orechy, domaci mak. Odporucam sa pozriet na trznicu. Neviem ako v Blave, ale u nas v TN je taka mala trznica, babky tam zvyknu predavat tieto produkty a aj domace vajicka. Kupila som 10 vajec za 1,5eur, co je skvela cena.
ernest
no moja svokra teda babka ma len by som musel zistit kolko ma ak nezozenes poslem ti kontakt
sovka62
Julica, minulý týždeň mi ponúkala jedna pani, za kilo chcela tuším 6 euráčov. Ja ale ešte niečo mám z toho, čo som nakúpila na jeseň, tak som nemala záujem. Ak nezoženieš, ozvi sa mi na mail, pošlem ti kontakt.
katkat
ja orechova nie som, ale moja mama ich vzdy kupuje na trhu na Mileticke... krasne su, ale kolko stoja netusim:)
julica
ďakujem vám, zájdem asi aj na tržnicu, ale myslím si, že tu v BA budú na Miletičke predražené. @ernest , prosím, opýtaj sa svokry, veď možno bude rada, ak niečo zarobí, nie? @tiziancat , do rakúskeho metra sa dostane aj obyčajný občan bez tej metrokarty?
ches
Ked ides vlakom z Bratislavy-Petrzalka-kazdu hodinu a listok spiatocny je lacnejsi a k tomu si pytaj hned aj na dopravu .To je jedno metro alebo elektricka.Listok stoji 1.80€ jednosmerny, metro alebo u-ban, elektricka.V internet najdes vsetko popisane.
Ked chces pomlete orechy myslim najlacnejsie su v Lidl.Na pecenie su lepsie pomlete a na dekoraciu vylupane.
2010
Ja som trepal vrece na povalu na jesen , ale neviem co mama s nimi spravila.( vacsinou ich rozdava ) my mame dva stromy v zahrade..
Takze orechy nemusim , ked tak len cerstve zo zeme.
alexola
my máme ešte bedničku nevylúskaných, o aké množstvo sa jedná?
kucharronald
@julica , tu v Nových Zámkoch by som vedel zohnať. Sú za 4-5€ za kg. Je to v jednom Zel ovoci, kde nakupujem aj ja suroviny na vyrezávanie...ale to by bolo asi príliš ďaleko :) A mak ti neviem poradiť...myslíš celý, s tým ,,plášťom", alebo len zrnká? Ak zrnká, to sa dá kúpiť aj v supermarketoch, ako aj vlašské orechy, ale sú trocha predražené.

Keď svadba bude v ssedliackom štýle, odporúčam aj rôzne iné ozdoby: sušené bylinky, cesnak, čili papričky, kukuricu, obilie a napríklad aj starožitnosti, nejaké vázy, alebo misy na stôl.
julica
jéj, rony, to je fajn cena, vsak hadam by som si po ne aj dosla :) este pockam, ako sa to tu vyvrbi, a ak sa nepodari inak, poprosim ta o presnejsi popis toho zelovocu, dobre? Ved by som kupila aspon 10 kil :) Dakujem pekne
evanaaa
Ja som si kúpila len tak na jedenie nedávno u nás v stánku , cena za kilo - 10 e(!), ale ke´dže som mala na ne chuť, a mali len po pol kg v sáčku ( akokeby mi nemohla dať z neho štvrťku), ale som sa zhrozila! Jeden orech kyslý, druhý štiplavý, ďalší horký- bola to tuším úroda spred troch rokov, akurát dnes som si ich znovu pozrela, asi ich pôjdem tej mladej vrátiť, nech si ich ečšte raz predá, už som jej ich spomínala, aké sú, len sa divila, tak nech vidí, čo mi predala za takú cenu.
evanaaa
Ináč, pred sviatkami predávali dovozové, z kalifornie, v sáčkoch ako kešu, podobne, ale tie mali výbornú chuť a aj keď boli drahé -2eu za 250 gr., vždy lepšie, ako tie stánkové a vyšli aj lacnejšie.
Julica, Ches ťa asi zle pocopila, ona myslela kartu na metro a ty zas podnikateľskú do Metra. Opr.- pochopila....
dorisa
Ja som mala vela orechov a,e ja pečiem najčastejšie koláče s orechami, aby sa minuli a už mám vylupane asi tak 2kg. Aj ja som rozdávala( svokre, kamoškam) mala si skor sestru vydávat, bola by som ti poslala zo 5kg vylupaných, ale už naozaj nemám.Ja som ich všade pchala) Inak, tá cena sú nehorázna, minule som videla v tescu, až som sa zhrozila.
kuchticka
Nevedela som, ze orechy su stale nedostatkove ako za sociku. Vtedy sme na ne stavali i frontu pred Vianociami. Skoda, ze je to tak daleko! @julica , ja bych ti dopravila aj 20 kg a ovela lacnejsie ako tie ceny co citam tu. Kupujeme asi tak raz za mesiac-dva vrece vylupanych orechov, len si ich pomeliem na FOOD PROCESOR a davam do peciva, chleba (prave dnes sme piekli), do slatu iba polamane. Orechy jeme skoro ako chlieb. Vatsinou tu pri pocitaci chrumkam orechy a mandle. Tie tiez kupujeme vatsie vrecka.
babulienka
ak by si potrebovala v malom množstve, včera som sa v obchode Frensh stretla s tzv. orechovou posýpkou no cenu neviem
marcy
držím palce,aby všetko vyšlo...orechy držím v mrazáku,vždy kúpim viacej pekných svetlých.Vedela by som sa vyšantiť v aranžovaní ....nezabudnite na tvaroh a domáci pikantný lekvár :-) bez podctivého lekváru mi nechutí svadobná torta :O)))
abdul
" trencanka, včera 14:35
Kupila som 10 vajec za 1,5eur, co je skvela cena."
To je skvelá cena ? 4,50 Sk za vajce ? U nas v obchode tak veľké, že ledva vojdu do tej papierovej vložky 30 ks 3€, t.j.3 Sk za kus.Samo, že nemusíš kupovať celých 30 ks.
julica
@kuchticka , nuž, nedostatkový tovar sú najmä v oblastiach, kde nikdy žiaden orech nevyrastie, teda na orave :) @dorisa , veď nemôžeš všetko rozdať, ale ďakujem ti veľmi pekne, hokaido už klíči :) @marcy , nezabudneme, aspoň teda dúfam. Ďakujem vám všetkým za pomoc, teraz cestujem na desať dní preč, potom to, dúfam domyslím. Vďaka
akeber
0366348122 viem že predávajú orechy lúpané ,treba zavolať a zistiť je to v Jabloňovciach okres Levice
kucharronald
@julica , okej, ja ešte tento týžden ajtak musím ísť do toho zelovocu, a popýtam sa, či ešte budú také lacné.Ja som ich síce nechutnal, chuť mohli mať všelijakú, ale na ozdobu to bude dobré :)) @julica , ešte mi napíš správu na moju e-mailovú adresu, tam ti ešte chcem niečo napísať :))) E-mailovú adresu mám v profile :)) ďakujem
ernest
Julica lutujem no babicka ich pred vcerom poslala do nejakého výkupu a všetky teraz nemame ani my lebo sa nam po ne nechcelo ked nám ich núkala.....
sjuz
julica, my máme dosť, keby si chcela...
sjuz
môžeme ti dať celú veĺkú bedničku plnú orechov. z našich stromov:)
julica
@sjuz , to by bolo fantastické, sestra je učiteľka, aspoň bude mať čo robiť cez letné prázdniny, sama si ich nalúska. Ako sa s tebou skontaktovať, nemám icq ani skype
wentilone
Predaj Orechy lúpané kilo po 7€
Od odberu 3 kg cena len 6€
Len Bratislava!
Kontakt 0902 /671 955 len závezné objednávky
marci77
Mam na predaj tohtorocne lupane vlasske orechy.
Lupane cena 6 € /kg
Cele orechy 2 € /kg
v pripade zaujmu piste na mail: marcelke77@gmail.com
v ramci Bratislavy, Nitry a Banskej Bystrice mozem osobne dorucit.
daniella9
nuž je to už stará diskusia, ale skúsim, budeme mať na predaj vlašské orechy, lúpané, ak by mal niekto záujem z okolia Galanty, tu mi môže napísať na mail: 9sleepwalker9@gmail.com