O Varecha.sk

kde sa stracaju recepty?

kavka123 - bez fotkykavka123, 18. decembra 2012

pred rokom som si do oblubenych poloziek v mojom laptope ulozila,,Nepecenu kokosovu roladu Hippies,,a aj som ju uspesne vlani urobila....Ked som vsak chcela siahnut po tomto recepte znova navod sa neznazornuje?!Ako najst tento recept?/klikla som aj na Ostatne recepty nick Zuzuliak-avsak zobrazil sa mi vseobecny zoznam od vsetkych clenov.....

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Aj mne niektoré recepty zmizli, myslím si že preto, lebo ich autori vymazali.
alzbetka2
roláda (fotorecept)
Potrebné suroviny
4 balenia (400g) keksy Marína
3 PL kakao preosiate
1 plechovka mlieko kondenzované Salko
3 PL rum tmavý
Na plnku:
60-80 g kokos strúhaný
1/2 sácku cukor vanilkový
120 g maslo mäkké
100 g cukor práškový
Postup
1. Keksy pomelieme na strúhadle alebo v mixéri na jemno a preosejeme, aby bolo
cesto jemnejšie.
2. K pomletým a preosiatym keksom pridáme preosiate kakao.
3. dalej 3PL rumu
4. a kondezované sladké mlieko (Salko).
5. Všetko spolu zmiešame v miske spatulou do cesta.
6. Preložíme na pracovnú dosku a miesime, až bude cesto také vlácne, že ak don
prstami zatlacíte, nebude sa krušit ani lámat, ale ostane aj v jamkách krásne
vlácne
7. a bude mat nádherný hodvábny lesk:
8. Takto vypracované cesto je nádherne elastické a velmi lahucko sa s ním
pracuje. Rozvalkáme na štvorec o velkosti 40x20cm, dlhšou stranou k sebe.
Pracovnú dosku pred ani pocas valkania cesta nicím nepodsypávame; tým by sme
iba poškodili konecný vzhlad rolády.
9. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom
10. Nakoniec primiešame kokos a premiešame. Plnku rovnomerne rozotrieme na
rozvalkané cesto. Nie príliš tenko a nie moc hrubo. Ja posledný 1,5cm nemastím,
aby sa krajšie a lahšie spojila.
11. Pomaly zvinieme. Ide to velmi jednoducho, lebo roláda je vdaka správnemu
spracovaniu a hnieteniu krásne elastická.
12. Roládu zabalíme do alobalu
13. a necháme v chlade aspon 3 hod. Ja ju robím vždy vecer a nechávam ju v
chladnicke celú noc.
14. Asi pol hodinku pred podávaním (nie skôr, aby sa nevysušila) ju nakrájame ju
na úhladné, maximálne 0,5cm hrubé kúsky. Takáto krásna, nepolámaná bola v
reze:
15. Roládu uchovávame v chladnicke v celku, zabalenú v alobale.
75
yana
Tak si ten recept vygoogli a uncle google ti ho najde na zuzuliakovej holandskej stranke
ejta
Ja si recepty z kucharskej knihy priebezne stahujem do pocitaca v jednom subore, lebo tiez som zistila, ze mi niektore zmizli. Problem ale je, ze potom mate viacero suborov, kde sa vela receptov opakuje. No ale aspon ked chcem, najdem aj tie zmiznute....
martanka
@alzbetka2 nemali by ste sa na publikovnie Zuzliakovho receptu opytat jej samej? Tento recept ma na svojom blogu a na ten je copyright, co znamena, ze bez jej suhlasu jej recept nik publikovat nesmie - a v tejto diskusii je jasne, ze sa jedna prave o jej recept. Nic v zlom, ale ja som si tak sposobila problemy na skole, ked som uverejnila iny recept inej autorky.