pred rokom som si do oblubenych poloziek v mojom laptope ulozila,,Nepecenu kokosovu roladu Hippies,,a aj som ju uspesne vlani urobila....Ked som vsak chcela siahnut po tomto recepte znova navod sa neznazornuje?!Ako najst tento recept?/klikla som aj na Ostatne recepty nick Zuzuliak-avsak zobrazil sa mi vseobecny zoznam od vsetkych clenov.....
@zareaguj
Potrebné suroviny
4 balenia (400g) keksy Marína
3 PL kakao preosiate
1 plechovka mlieko kondenzované Salko
3 PL rum tmavý
Na plnku:
60-80 g kokos strúhaný
1/2 sácku cukor vanilkový
120 g maslo mäkké
100 g cukor práškový
Postup
1. Keksy pomelieme na strúhadle alebo v mixéri na jemno a preosejeme, aby bolo
cesto jemnejšie.
2. K pomletým a preosiatym keksom pridáme preosiate kakao.
3. dalej 3PL rumu
4. a kondezované sladké mlieko (Salko).
5. Všetko spolu zmiešame v miske spatulou do cesta.
6. Preložíme na pracovnú dosku a miesime, až bude cesto také vlácne, že ak don
prstami zatlacíte, nebude sa krušit ani lámat, ale ostane aj v jamkách krásne
vlácne
7. a bude mat nádherný hodvábny lesk:
8. Takto vypracované cesto je nádherne elastické a velmi lahucko sa s ním
pracuje. Rozvalkáme na štvorec o velkosti 40x20cm, dlhšou stranou k sebe.
Pracovnú dosku pred ani pocas valkania cesta nicím nepodsypávame; tým by sme
iba poškodili konecný vzhlad rolády.
9. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom
10. Nakoniec primiešame kokos a premiešame. Plnku rovnomerne rozotrieme na
rozvalkané cesto. Nie príliš tenko a nie moc hrubo. Ja posledný 1,5cm nemastím,
aby sa krajšie a lahšie spojila.
11. Pomaly zvinieme. Ide to velmi jednoducho, lebo roláda je vdaka správnemu
spracovaniu a hnieteniu krásne elastická.
12. Roládu zabalíme do alobalu
13. a necháme v chlade aspon 3 hod. Ja ju robím vždy vecer a nechávam ju v
chladnicke celú noc.
14. Asi pol hodinku pred podávaním (nie skôr, aby sa nevysušila) ju nakrájame ju
na úhladné, maximálne 0,5cm hrubé kúsky. Takáto krásna, nepolámaná bola v
reze:
15. Roládu uchovávame v chladnicke v celku, zabalenú v alobale.
75
povvi.com/ongebakken-kokosrollade/...