Varenie

Kavova plnka

avanaka - fotkaavanaka, 26. februára 2010

ahojte, mate niektora skusenost s kavovou plnkou do torty? staci ak preosiatu kavu
vmiesam do kremu alebo by bolo lepsie to trosku povarit? co myslite?

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
avanaka, ja robim dost casto kavovu totu (teda s kavovou naplnou). Pouzivam kavu instantnu - rozpustnu vo variacej vode. Staci ju po lyzickach pridavat to slahaneho kremu.
Ak mas zaujem o cely recept na kavovy krem, ozvi sa, napisem cely recept. Teraz je olympiada, ponahlam....
babidka
urcite kavu uvar .inak to nebude ta prava kavova chut .najvyraznejsia bude ked urobis silnu presso kavu .
sjuz
Určite - najlepšia je presso,alebo zalievaná a precedená.
zdenin
Na zvýraznenie chuti je dobrá silná zalievaná káva, môžeš scediť, ale aj dať trocha sedliny do krému ja nedávam . zdenin
zdenin
Na zvýraznenie chuti je dobrá silná zalievaná káva, môžeš scediť, ale aj dať trocha sedliny do krému ja nedávam . zdenin
honestka
@avanka :
mne sa niekolkrat stalo, ze ked som kavu uvarila s vodou, tak sa mi v maslovom kreme zrazila.

Preto teraz robim plnku tak, ze len silnu instant kavu zalejem horucim mliekom, alebo smotanou, potom primiesam postupne k maslu s cukrom a za 30 rokov sa mi nestalo, aby sa krem zrazil.
Ak chcem dosiahnut ozaj silnu prichut kavy, piskotove platne natriem silnym vyvarom kavy.