Rôzne

Karfiolová voda

zizaster - bez fotkyzizaster, 16. marca 2015

Chcela som sa opýtať,čo robíte s vodou po uvarení karfiolu? Marí sa mi,že by sa mala vyliať kvôli nejakým látkam,ktoré sa z neho počas varenia vyplavia,ale to sa mi fakt možno len marí:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

havino
karfiol už dlhšiu dobu nevarím, lebo ho pečiem surový, obalený v rúre a má lepšiu chuť, ako varený, ale kým som sa to tu na vareche nenaučila a nevyskúšala, vždy ked som varila karfiol na vysmážanie, z vody bola zeleninová polievka aj s pridaním karfiolu, vždy, to sa už tak plánovalo
abdul
Naša Linda všetko zvládne. Len či o tom vie, toť ozázka. V decembri bude zabíjačka.
mantuska
Umytý surový karfiol, rozobraný na ružičky obalujem v múke s trochou
soli, potom v rozšlahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke, / klasický
trojobal/, poukladám na vymastený plech a trocha popolievam olejom
a dám piecť do rúry.
zizaster
Ja ho mám veľmi rada s vajíčkom,ale aj polievku,s kuracím mäsom,preto ma zaujímalo,či netrávim rodinu,keď im podám polievku z takejto vody. Tak snáď nie. Nemám problém zužitkovať karfiol celý a listy na ňom nie sú. Ani na tom z trhu,ani na tom z obchodu. Stonky neriešim,tie mám najradšej:-) Ďakujem za rady a aj za ďalšiu inšpiráciu na karfiol v rúre. Ešte nájsť nejaký grif na obalovanie,ktoré z duše neznášam:-)
evanaaa
Veľmi zaujímavý čánok, čo všetko som o karfiole nevedela, aspoň som sa priučila, vďaka, @babav , len škoda, že nejde uložiť.
smejkad
s tym obalovanim sa pridavam
ked su male kusky, je mozne namocene hadzat rovno do vrecka ci nadobky so struhankou, potom zavriet a pohrkat, obali sa to samo, uz len vytahujes, ale vacsie kusy ci rezne :-(((
aj ja uvitam dobry grif :-)
abdul
Nebola otázka "Karfiolová voda" ? Nejak sa to vyoné mimo témy.
Pridám niečo o príprave pôdy pred vysadením priesad ?
používateľ nemá avatar
gm
gm
Mňa bi veľmi zaujimalo ako pripravuješ pôdu na priesady.Ja som kúpila hlinu aj sa mi prijali rastlinky ale sú veľmi dlhé a tenke.
smejkad
pre @gm :ked su blede a tenke, maju dost tepla ale malo slnka
pre @abdul :uvitala by som navrh, ako na balkone s plechovymi zabranami vypestovat co najviac urody - druhy a rozlozenie :-)
motyka
@ mantu ška a @ havino - a to pečiete v rúre neprikryté? Ďakujem za odpoveď.
motyka
Už som si načítala sama tu na vareche, takže už nemusíte odpovedať. Diky.