Varenie

Kapustnica z rímskeho hrnca?

luckaprima - fotkaluckaprima, 30. júla 2012

V obchode som natrafila na rímske hrnce na kapustnicu, ktoré vyzerajú veru ako hrnce, ale veď rímsky hrniec sa predsa nesmie dávať na oheň nie? To sa tá kapustnica pečie v rúre? Má niekto recept či skúsenosť s takou kapustnicou? Znie to celkom dobre..

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
len šupnúť do rúry a už sa nestarať :-) teraz v lete má rúra oddych ale inokedy kapustnica, guláš, segedín, holubky, plnená paprika... vedľa sa zmestí ešte aj príloha alebo dezert a je to všetko naraz.
luckaprima
@irenaw no to sa mi páči, dnes bude mať premiéru aj segedín a plnená paprika sa v tom dá robiť? No tak sa mi zdá že to bude najobľúbenejší pomocník, lebo všetko urobí za mňa :)
luckaprima
@letisia no odpadnem keď sa tá kapustnica pekne "upečie" sama, som zvedavá akú bude mať chuť, či je to rozdiel. A čo zápražky a smotana, klasicky na konci ešte dovariť v rúre??
irenaw
@luckaprima do studeného hrnca môžeš pridávať studené a do horúceho horúce. ak chceš na záver pridávať zápražku alebo smotanu, to by som v rímskom hrnci nerobila z obavy, že praskne. ak sa pridáva na začiatku voda, tak len minimálne. jedlo si pustí veľa vlastnej šťavy a v tej sa to udusí, upečie. robila som aj takéto niečo: na spodok hrnca cibuľa na mesiačiky, na to zemiaky na štvrťky, na to bochníčky plnky do kurčaťa, celkom navrch naporcované ochutené kurča a neošúpané strúčiky cesnaku. na záver som zapiekla odokryté. výsledok bol, že kurča bolo v suchu do červena upečené, pod tým plnka ochutená šťavou, ktorá stiekla z kurčaťa, zemiaky boli akoby na pare, tiež ochutené tým všetkým zhora. naspodu cibuľa dusená v šťave, pôvodne som ju dala ako izoláciu, aby som nemala zemiaky veľmi v tekutine :-). pre mňa je to veľmi dobrý pomocník, len treba počítať s tým, že sa čas pečenia trochu natiahne. držím ti palce.