Ahojte Varechaci, vcera ma zaujal rp. na krupicove dolky s tvarohom a dzemom. V diskusii som sa dozvedela,ze niektori-Arasidka ,robia dolky aj s kvaskom,ba dokonca aj naslano so spenatom.Uz sa mi zbiehaju slinky. Rada by som od Arasidky rp. na tie kysnute,aj naslano,ak by to slo.Alebo,ak pomoze niekto,kto taketo robieva. Uz sa neviem dockat.Cakam...... A diky
Najprv som si pozrela na tvoj profil a z toho som vychádzala, že si moja rovesníčka a teda v kuchyni nezačínaš.V tom je tá výhoda, že už vieme jedlá pripravovať tzv. hŕstkovo, asi - cirka, a už nám viac robí problém napísať recept s určitými mierkami - koľko dekov, koľko lyžíc a tak...:))
Danielka, nie je v tom nič zložité - urobí sa trošku kvásku s droždia,mlieka a cukru, potom , keď už frčí z nádoby von, prileje sa do polohrubej múky, štipku soli, trošku cukru, jednu vanilku, trochu oleja,1 - 2 vajíčka, zamiešaš, necháš postáť cca niekoľko minút, nachystáš si "palacinkáreň" ... a to ostatné už vieš. A to sú na sladko s kváskom.
Ak ich chceš špenátové, nie je žiadny problém, mixovaný špenát pridáš do cesta, ale už nedáš cukor - iba do kvásku a zarobíš.
V tomto prípade sa hi hi - nemaže lekvárom, ale môžeš jemne rozotrieť cesnak s trochou oleja a s "masceničku" ich po upečení jemne potrieš. Ja som to skúšala už i tak, že na každú dolku som na tanieri jemne nastrúhala Nivu, a nenatierala som to cesnakom. Inak tieto dolky, či už na sladko, alebo so špenátom sú dobré ku kyslým polievkam. Či už šošovicovej, alebo fazuľovej. Neviem prečo, ale "šmakuje"to k tomu.
Nuž, ospravedlňujem sa za "presnosť" tohoto receptu, nevidela som síce recept , ktorý t u uvádz a Alexdidi, ale myslím si, že keď už sú dobre rozpísané presné miery v tomto recepte, nebudem sa opakovať. Danielka, ak budeš chcieť, spýtaj sa ma znovu a ja ti rada odpoviem.