Varenie

Jemné mliečne pečivo

smejkad - fotkasmejkad, 6. apríla 2016

Pekný slniečkový deň všetkým :-)

Chcem vás skúsenejších popýtať o pomoc.
Dlhší čas mi chodí po rozume urobiť doma také to jemné pečivo, ako dostať balené - vyzerajú ako malé bagetky, sú nasládle a veľmi jemnučké. Viac krát som už pozerala zloženie a skúsila to doma zopakovať, ale nedarí sa mi.
Nájde sa niekto, kto vie, ako na to?
Ďakujem :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

tekvica
Ahoj. To by zaujimalo aj mna. Upiekla som sice nieco podobne, ale skor to chutilo ako lupacky, alebo briosky, mozno keby sa mlieko vymenilo za smotanu.
smejkad
vidis, to ma nenapadlo a mohlo by to fungovat :-)
ja som doteraz skusala skor experimenty s maslom a susenym mliekom - dobre, ale nie ono :-)
doktorina
Skuste sa pozriet na nete na stranku Pekarnomanie a pod sladkym si pohladajte Francouzke mlecne housticky.......je to velmi dobre...myslim si ze toto je ta chut......nech sa vydaria......ja som ich piekla a su velmi dobre.Vlastne z tej stranky su snad vsetky recepty velmi dobre
luwinka
Ja viem presne , ktoré myslíš , dostať ich aj v Lídli sú v takom sáčku balené a sú nasládle ako píšeš. Je ich tam tuším 12 kusov. Aj ja ich kupujem. A viem si zvyknúť z nich spraviť niečo, akoby dukátové buchtičky, len si ich pokrájam na kocky zalejem pudingom a je to . Je to taká rýchlovka. No ja myslím , že také presne ich nespravíš doma v tej istej chuti, ako napríklad aj vianočka nikdy nebude taká ako z obchodu , oni majú na to iné pece , ako my elektric. trúby. No skús tieto , ako ti poradila @Doktorina -  www.pekarnomanie.cz/francouzske-mlecne-housticky/...
smejkad
baby vy ste zlate, urcite idem do toho, dakujem krasne :-)
smejkad
mozem len odporucit, su vynikajuce :-)
trosku mi usla ruka s mliekom a dala som aj trosku kukuricnej muky (pozdravujem @Cesminaz ), bagetky su jedna basen :-)
cesminaz
Zdravim mila @smejkad :-) Aj ja viem,ze ktore pecivo myslis ,takze poznam aj chut aj cesto. Tymto si mi nasadila chrobaka do hlavy :-)) ..budem premyslat nad cestom ;-)) Tou kukuricnou mukou si nic nepokazila,prave naopak.Trocha kukuricnej muky do bielej hladkej urobi kysnute cesto lahsim :-) Pekny vecer prajem.
doktorina
Smejkal kludne skusaj z Pekarnomanie recepty,kazdy jeden recept ktory z tamad upecies je ako jedna basen.......ci je to chlieb,ci pecivo.......velmi velmi dobre