Kuchyňa a vybavenie

Jakou vybrat troubu na pečení?

wzorin - fotkawzorin, 24. júla 2012

Jakou vybrat troubu na pečení? Uživím tisíc různých funkcí nebo je to jedno? Na co si při výběru dát pozor? Diky.

@zareaguj


Diskusia k téme

arasidka
:)))))))))))Wzorin, to sa ťažko radí, já som to toho môjho doteraz nenaučila :))))))))))))))))))))))))))))))))
domacapani
@arasidka Ty si to zase zaklincovala. (Ja tiez nie. Ale teraz neviem, kto je u nas trouba, on alebo ja, ked vsetko robim ja).
medulienka122
keď si taký antitalent ako môj muž, tak stačí aj jednoduchšia, ak si trúfaš, tak si myslím, že aj digitálna /aspoň ja po nej túžim, len ten môj Kazisvet 35-ty by to nezvládol/
astheart
Každopádně elektrickou s nastavitelnou teplotou a velkým okénkem ve dvířkách. Ohřev zespoda i shora. Pak už je to jedno, protože už si poradíš se vším. Ale ty to určitě všechno už víš...... :))))
marikahr
Ak mozem poradit, mne sa na novej rure paci o.i. trojnasobny teleskopicky plnovysuv
Manipulacia je potom jednoduchsia a bezpecnejsia :-)
afataga
ja by som doporucovala, aby bola aj teplovzdusna, mozes potom piect viac plechov naraz, alebo ak aj pecies iba jeden, alebo maso, staci nizsia teplota a teplo sa rovnomerne rozlozi vdaka ventilatoru
arasidka
domacapani,+ a veď, trochu sa zasmejme, nie? Ja poznám jednu pani, ktorá sa dosť dlho chválila, že jej najlepšia pračka sa volá: JOŽKO.Nuž, ale asi to bola nejaká nespoľahlivá značka, lebo sa jej rýchlo "spálil motor".
babidka
Prerabali sme kuchynu a vyberu novej rury som venovala naozaj vela casu . Takze mam aj prehlad , co je prave na trhu :-)
Je rozdiel , ci varis iba pre 1-2 osoby alebo pre vacsiu rodinu .Kolko a co pecies - ci iba obcas nejaky mensi dezert alebo pekavas pravidelne chlieb alebo pecivo .
Ale aspon par zakladnych veci : mala by mat spodny aj vrchny ohrev , ventilator na prudenie vzduchu /teplovzdusny ohrev/ a vyuzijes urcite aj gril . vyborne je , ked ma rura aj casovac ked si mozes presne nastavit cas pecenia a rura potom sama vypne . Ja som si vybrala ruru , ktora ma aj digitalnu teplotnu sondu do masa- ak sa pecu vacsie kusy masa alebo vacsia hydina , tak mas istotu , ze sa to spravne prepecie aj vo vnutri. Niektore rury maju aj hotove programy , ked si v pamati najdes iba nazov programu -napr.babovka alebo linecke pecivo , kurca 1 000 g , krkovicka 1500 g, chlieb 700g , pizza velka - a rura uz vie ako dlho a pri akej teplote ma piect .-)) Ceny sa pohybuju od 200 do 1500 €.Ale uz v cene 300-400 € mozes kupit kvalitnu a dobru ruru so vsetkymi zakladnymi funkciami . Ak mas malo miesta , tak si kup multifunkcnu mensiu ruru -tie mavaju v teplovzdusny ohrev , mikrovlny , gril , varenie v pare , crisp funkciu , rozmrazovanie. ja mam taku mikrovlnku snad 8 rokov - vyuzivam vsetky jej funcie . akurat chlieb sa v nej velmi piect neda . No a ma maly plech , takze kolacikov sa tam upecie iba trochu . Je idealna pre malu domacnost . Takze najprv sa rozhodni aku velku ju potrebujes a potom si sadni k internetu a vyberaj a vyberaj :-)Drzim palce ....