Varenie

Jablkový koláčik

katika789 - fotkakatika789, 26. januára 2012

Ahojte kuchárky a cukrárky :) chcela by som upiecť cez víkend nejaký jablkový koláčik netradičný ale zároveň chutný... mám recepty na koláče že jabĺka zapracujem do piškótoveho cesta ale to už ma nebaví. chcela by som vyskúšať niečo nové.. ak by ste mali nejaké overené receptíky ocenila by som to.. ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

culik
Tak urob obrateny s makom, ak mate radi mak...je to vazne super. Jablka si nakrajas na platky, ochutis (cukrom alebo medom) a citronom, das na dno hlbokeho plechu (vystlaneho papierom na pecenie) Pripravis si klasika piskotove cesto, ake mas odskusane, ale do jednej polovice zapracujes mlety mak... tu tmavsiu polovicu nalejes na jablka, na to das svetlu polovicu a das piect. Ked je cesto upecene, vyklopis, nakrajas a jes :)
afataga
my mame radi strudlu z listkoveho cesta, plnka: nastrihane jablka, ja ich nelupem, cukor alebo med, nasekane orechy, hrozienka, vela skorice a pred zavinutim pokvapkat maslom, mnam az som si narobila chute :-)
babidka
Ja viem , ze by si chcela nieco nove, neokukane . Ale odkedy dala @michsamant na Varechu tento jablcnik - iny som nerobila:-))))
 varecha.pravda.sk/recepty/frisky-jablcnik/10248-recept.ht...

Nemusis ho robit do takejto formy , ja som ho uz dala do muffinkovych foriem a ovsene vlocky nahradzam sekanymi mandlami . Je to uzasne rychlo urobene , chutne a aj ti co maju radi cokoladu si pochutia lebo v ceste je dost kakaa.
bysop
25dkg hladkej múky
25dkg hrubej múky
25dkg práškového cukru
1 prášok do pečiva
1 visa / hera, maslo. palmarín............................................./
2vajcia
Zmiesiť, rozdeliť na 2 časti. 1 časť rozgúľať na veľkosť plechu , pomocou valčeka preniesť na vymastený a vysypaný plech. Posypať orechami( strúhankou..............) na to nastrúhané jablká( cukor podľa kyslosti jabĺk, znova orechy.............. a druhú časť cesta. Vrchné cest zľahka popicháme vidličkou a upečieme do ružova. Necháme vychladnúť , pokrájame a posypeme práškovým cukrom
kuchticka
Tak ten kolac co radi @bisop robievam i ja, lebo je to velmi rychle. taktiez robim take neprave strule, ktore su rychle. Rozvalkam linecke cesto na dva pasy siroke asi 20 cm, polozim na plech, posypem struhankou, orechami (pomlete) dam na vrch nasruhane na hrubo jablcka, posypem skoricou, cukrom, hrozienkami (ale tie je lepsie dat do jablk) okraje zaviniem navrch, iba prostriedok necham otvoreny. Upeciem a chuti nielen nam, ale vsetkym Americanom co ho ochutnali.
afataga
no vidis ako si si pekne odpovedala sama :-) ja ked robim strudlu kupim listkove cesto uz vyvalkane a je to skoro bez roboty
tothka
Tak vidíš @katika789 máš veľmi veľký výber a dovolím si povedať, že asi budeš mať teraz ešte väčší problém s výberom receptu, lebo každá máme ten svoj obľúbený, viem, že ktorýkoľvek z nich si vyberieš, určite si pochutíte, píšem, pretože aj ja sa rozhodujem presne ako ty a asi vyberiem od @ancicka jej dámsky jablkový koláč, ktorý som ešte nerobila, takže u nás bude mať premieru a verím, že úspešnú.
damisa
ja mám vyskúšaný hrnčekový je výborný a hlavne rýchlovka : 2 hrnčeky polohr.múky, 2 ks vajcia, 1 hrnček kryšt.cukor, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor a navrch cca 1 kg postrúhaných jablk a trochu škorice navrch
enge149
už tretikrát som piekla aj dnes a je už zjedený jablkový zákusok do srnčieho chrbáta,upečie sa roláda z 3 vajec dvojfarebná obloží sa spodná časť formy,do vnútra plnka jablková so zlat.klasom a navrch sa uložia piškoty,stuhnúť a o 2 hodiny sa môže jesť,ozdobený šľahačkou a čokoládou,je to rýchle aj chutné aj zdravé..nemusí sa piecť piškota dajú sa použiť aj okrúhle piškoty,ale z rolády je to slávnostný zákusok..nabudúce pošlem foto aj rcp...
adeja
ja som jedla u kamarátky taký pre mňa zvláštny a musím uznať, že mi naozaj veeeeľmi chutil.... piškótové cesto, na tom jablká, nejaká šľahačková zmes a posypané škoricou.,...poprípade ak niekto viete čo myslím a máte taký recept, bola by som vám veľmi vĎačná :-))
jeka
Urobiť linecké cesto,vystlať ním peťiacu formu,jablká trocha podusiť s cukrom,škoricou,a trochou citr.šťavy,prikryť lineckým cestom,popichať vidličkou a dať upiecť na 180 stupň.Dlžku pečenia si musíš odpozerať podľa svojej rury.Vrch potom pocukrovať.